• Haberler
  • Genel
  • BBP'li Çağlar'dan dershane tepkisi – Kocatepe Gazetesi

BBP'li Çağlar'dan dershane tepkisi – Kocatepe Gazetesi

BBP Sinanpaşa İlçe Başkanı Süleyman Çağlar hükümetin dershaneleri kapatmak istemesine tepki gösterdi Dershanelerin Türkiye’de ihtiyaçtan dolayı, eğitim ve öğretim amaçlı kurulan kuruluşlar olduğunu belirten BBP İlçe Başkanı Süleyman Çağlar, eğitim sisteminin en çok değişiklik yapıldığı ülke olan Türkiye'de dershanelerin eğitim, öğretim noktasında büyük bir açığı kapattığı belirtti.Türkiye'de göreve gelen her hükümetin kendi ideolojik ekseninde bir [&hellip]

BBP’li Çağlar’dan dershane tepkisi

BBP Sinanpaşa İlçe Başkanı Süleyman Çağlar hükümetin dershaneleri kapatmak istemesine tepki gösterdi

Dershanelerin Türkiye’de ihtiyaçtan dolayı, eğitim ve öğretim amaçlı kurulan kuruluşlar olduğunu belirten BBP İlçe Başkanı Süleyman Çağlar, eğitim sisteminin en çok değişiklik yapıldığı ülke olan Türkiye’de dershanelerin eğitim, öğretim noktasında büyük bir açığı kapattığı belirtti.
Türkiye’de göreve gelen her hükümetin kendi ideolojik ekseninde bir eğitim sistemi değişikliği yaptığından yakınan Süleyman Çağlar; “AK Parti hükümeti de neredeyse her sene eğitimle alakalı farklı bir sistem değişikliğine gitmektedir. Hâlbuki batılı ve gelişmiş ülkelerde eğitim sistemi bir kez oluşturulur ve yıllarca aynı eğitim sistemi üzerinden eğitim verilir. Eğitim sisteminde sürekli değişiklik yapmak az gelişmiş ülkelerin yapacağı bir iştir. Yapılan sistem değişikliğiyle öğrenciler deneme tahtasına döndürülmüştür. Yapılan her sistem değişikliğiyle bir neslin geleceğini çalınıyor. Okullarımızda ki eğitim altyapısı, fiziki altyapılar ve öğretmenlerin yeterliliği en az dershanelerin eğitim kalitesi kadar olmuş olsa, o zaman dershanelere ihtiyaç kalmaz. Lakin siz hükümet olarak okullarda ki eğitim kalitesini arttırmayacaksınız, sonrada öğrencilerin dershanelerden eğitim noktasında destek almasının önünü tıkayacaksınız. Bu nasıl bir yüzsüzlük ve zulümdür anlamış değilim.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme