BBP 23 yaşında – Kocatepe Gazetesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Cemil Çoker Büyük Birlik Partisi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.TAKDİR ALLAH’A AİTİl Başkanı Cemil Çoker, BBP’nin 1993 yılında merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının “Milli Mutabakat Metni” ile birlikte milliyetçi, maneviyatçı ve insan merkezli bir siyasi doktrinle kurulduğunu kaydetti. Çoker “BBP, bugün aynı azim ve kararlılıkla yoluna [&hellip]

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Cemil Çoker Büyük Birlik Partisi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.
TAKDİR ALLAH’A AİT
İl Başkanı Cemil Çoker, BBP’nin 1993 yılında merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının “Milli Mutabakat Metni” ile birlikte milliyetçi, maneviyatçı ve insan merkezli bir siyasi doktrinle kurulduğunu kaydetti. Çoker; “BBP, bugün aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. 23 Yıl sonra bugün alnı ak, başı dik bir şekilde, partimizin doğum gününü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. ‘Çektiğimiz çileler inandığımız dava içindir.’ düsturuyla ve İlahi Kelimetullah, Nizam-ı Alem davalarının yılmaz savunucusu olan Alperenlerin 23 yıl önce başlayan kutlu yolculuğu bugün yüzbinlerin omuzlarında büyük bir sefere dönüşmüştür. Nitekim bizler seferden sorumluyuz, takdir Allah’ındır” dedi.
BBP VAHDET ARAYIŞININ İFADESİ
BBP’nin aslında 23 senelik bir hareket olmadığını dile getiren İl Başkanı Cemil Çoker, siyasi geçmiş kökünün tarihin derinliklerine kadar uzandığını kaydetti. “Bizim köklerimiz tarihin derinliklerine kadar uzanır. Biz, Alparslan’ız, Biz, Kılıçaslan’ız. Biz, Mevlana; Biz, Yunus. Biz; Hacı Bektaş-ı Veli; Biz, Hacı Bayram-ı Veli’yiz. Osman Gazi’yiz, Fatih’iz, Abdülhamid Han’ız.” diyen Çoker; “Büyük Birlik hareketi, vahdet arayışının bir ifadesidir. BBP’nin varlık esası da misyonu da budur. BBP, farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşama iradesinin adıdır. BBP; bir kardeşlik çağrısıdır, bütün zamanlara ve bütün nesillere. And olsun ki atamız Fatih’in, Ertuğrul’un yaptığı gibi, dedemiz adalet timsali Hz. Ömer’in öğrettiği gibi, Zülfikar’ın sahibi Hz. Ali Efendimizin vasiyet ettiği gibi bir topluluğa olan öfkemiz bizi ‘onlar’ hakkında adaletsizliğe sevk etmeyecektir” ifadelerini kullandı.
“HELAL SİYASETTE TEK ADRESİZ”
Partisinin diğer siyasi partilerin ve bozuk düzene karşı ciddi bir alternatif olduğunu belirten Cemil Çoker sözlerine şöyle devam etti: “23 yıldır devletin beş kuruşunu harcamadan,çocuklarının süt paralarından keserek siyaset yapan BBP helal siyasetin tek adresidir. Biz, ahlaklı ve adaletli bir toplum olma sözü veriyoruz. Biz; millî şuura, millî ahlaka, millî terbiyeye sahip bir nesil yetiştirme sözü veriyoruz. Biz, tam demokratik yeni bir anayasanın sözünü veriyoruz. Biz, adil bir gelir dağılımının sözünü veriyoruz. Biz, millî bir eğitim sistemi, Adı değil, kendisi millî olacak millî eğitim sisteminin sözünü veriyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme