• Haberler
  • Genel
  • 'Bayramlar Milletimizin Birlik Ve Beraberliğine Katkı Sunuyor'

'Bayramlar Milletimizin Birlik Ve Beraberliğine Katkı Sunuyor'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, paylaşmanın ve teslimiyetin sembolü Kurban Bayramında milletin birlik ve beraberliğine katkı sunulduğunu belirtti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

“BAYRAMA ERİŞMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Milletvekili Özkaya, “Paylaşmanın ve teslimiyetin sembolü Kurban Bayramına milletimiz ile erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesile ile bayramda sıla-i rahimde bulunarak, komşularımızı, akrabalarımızı, yakınlarımız ve dostlarımızı ziyaret ederek,  ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi gözeterek onların yalnız olmadığını hissettirmeli, bayramı hakkıyla idrak ve ihya etmeliyiz. ‘Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat O’na sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır. Böylece onları sizin hizmetinize verdi ki, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız. İyilik edenleri müjdele.’ Hac Suresinde geçen bu ayeti kerime de Yüce Allah’ın müjdesine nail olacak şekilde yaşamalıyız. Bu bayramı Rabbimizin rızasına ulaşmak için bir vesile görmeli, ibadet ve tevbe ile geçirerek, Yüce Allah’ın rızasını kazanmak ümidi ile insanlara faydalı olacak şekilde geçirmeye gayret etmeliyiz” dedi. Bayramların milletçe birlik ve beraberliğimize de önemli bir katkı sunduğuna dikkat eden Milletvekili Özkaya, “Bayramlar manevi duygularımızın doruğa ulaştığı müstesna günlerdir. Bu nedenle bayramların milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sunan mübarek bir zaman dilimi olduğunu da bilmeliyiz. Bunu da bir fırsat olarak görmeli, küskünlükleri sona erdirmeliyiz.” İfadelerine yer verdi.

“BAYRAM ZULÜMDEN KURTULUŞA VESİLE OLSUN”

Milletvekili Özkaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Üstat Cahit Zarifoğlu’nun söylediği gibi, ‘Bayramda bir kaç piri faniden gönül, birkaç çocuktan gülücük, alabilirsen birkaç fakirden de dua al.’ sözlerinden hareket ile hakkıyla kardeşlik içerisinde bir bayram geçirmemizi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Aziz milletimizin ve İslam Âleminin Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu bayramın Filistin’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın dört bir yanında zulüm altında bayram geçirecek kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

Bakmadan Geçme