Bayram’dan sonra çok farklı olacak

İlçe gezilerini sürdüren Vali Hakan Yusuf Güner beraberindeki kurum yöneticileri ile birlikte Çay ve Sultandağı ilçelerini ziyaret etti Vali Hakan Yusuf Güner'in Çay ve Sultandağı ziyaretlerine Vali Yardımcısı Mehmet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, İl [&hellip]

Bayram'dan sonra çok farklı olacak

İlçe gezilerini sürdüren Vali Hakan Yusuf Güner beraberindeki kurum yöneticileri ile birlikte Çay ve Sultandağı ilçelerini ziyaret etti

Vali Hakan Yusuf Güner’in Çay ve Sultandağı ziyaretlerine Vali Yardımcısı Mehmet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hüseyin Dülek, Osmangazi EDAŞ İl Müdürü Mehmet Ekici ve Telekom İl Müdürü Ahmet Ali Gedik eşlik ettiler.
İlk olarak Çay ilçesine ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner ve beraberindekiler Çay Hükümet konağı önünde Kaymakam Selim Palamut, Çay Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.
Hedefinin çok kısa sürede Afyonkarahisar’ın merkez ve ilçeler bazında elini sıkmadığı, derdini ve sıkıntısını dinlemediği muhtar kalmaması olduğunu belirten Vali Hakan Yusuf Güner şunları söyledi:
BAYRAM’DAN SONRA ÇOK FARKLI OLACAK
“Bunu rekor sayılacak kadar kısa sürede yarın nasip olursa Hocalar ilçesini de ziyaret ettiğimizde çok önemli ve kısa zamanda hedefime ulaşmış olacağım. Bizim amacımız turistik gezi değil. Tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri, İGM Başkanımız ve İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte gitmediğimiz ilçe kalmayıncaya kadar ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz ilçelerde Belde Belediye Başkanları, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek onların istek, talep ve önerilerini dinliyoruz. Burada bize iletilenlerin hepsini dinliyor, not alıyor ve bunları önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. Benim öncelikli sıraya koyduğum ihtiyaçlar doğrultusunda İGM ile bir çalışma yapacağız. İstek, talepler ve öneriler bu doğrultuda İGM ile hizmetler örtüşecek biçimde iş ve işlemleri yürüteceğiz. İlçelerde aldığımız istek ve talepler sadece Özel idare ve İGM bağlamında değildir. Asıl bizim isteğimiz Bakanlıklar düzeyindeki istek ve talepleri almak ve bunları ilgili mercilere ileterek çözüm yolu bulmaktır. Aynı zamanda ilçelerimizi daha fazla nasıl geliştirebiliriz. Bu bağlamda yapılabilecek proje ve çalışmalar yapılabilir bunun peşindeyiz. İlk geldiğim gün mevcut durum analizi yapacağım demiştim. Bu ziyaretlerimiz bu durum analizi yapacağımın sözünün nişanesidir. Bu kapsamda Afyonkarahisar ve ilçeleri bağlamında genel durum analizi yapacağız. Kurban Bayramına kadar iş ve işlemlerimizi tamamlayacağız. Bayramdan sonrada çok farklı ve önemli çalışmalarda bulunacağız. Buradan aldığım izlenimleri Sayın Bakanımızın da öncülüğünde ilgili yerlere ulaştıracağım. Afyonkarahisar’ı Ankara ile daha da yakınlaştıracağız. Afyonkarahisar’ı daha hızlı koşturacağız, daha iyi ve önemli bir biçimde ilimizin kalkınmasını sağlayacağız. Şu anda altın dönemimizi yaşıyoruz. Bizler ihtiyaç ve talepleri yerine getirirken kimsenin düşüncesi, görüşü ne olursa olsun hepsini gereğince yerine getireceğiz. Yani amacımız tüm halkımıza en iyi hizmeti sunmaktır. Şehrin neye, ilçelerin neye ihtiyacı var ben bunu analiz etmek istiyorum. Bu bağlamda da tüm Milletvekillerimizin desteğini alıyoruz. Kimseyi ayırt etmiyorum. Sayın Milletvekillerimizde bizlerin her zaman yanındalar bu anlamda buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Biz yeni bir şey keşif etmiyoruz. Bizler mevcut durumu en iyi şekle getirmeye çalışıyoruz. Bunu bizim gözümüzle görmek başka bir şeydir. İGM’nin ve vatandaşların bizlere ulaştırdıkları örtüşmektedir. Yani İGM kendine düşen görevi yerine getirmektedir. Bu anlamda İGM’ye tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Bizler zaman geçtikçe birbirimize alışıp hizmet odaklı çalışmalar yapacağız.”dedi.
Çay Belediyesi ve Adliyesi’ni de ziyaret eden Vali Hakan Yusuf Güner ile beraberindekiler ilçe Belde Belediye Başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda bir araya geldi.
İlçenin sorunları ile halkın istek ve taleplerini dinlemek üzere burada bir değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Vali Hakan Yusuf Güner toplantının açılış konuşmasını yaptı.
Sözün asıl sahibinin halk olduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Hakan Yusuf Güner kendisine iletilen her konunun titizlikle değerlendirileceğini ve bunların takipçisi olacağını belirtirken toplantıda hazır bulunanlara iki çağrıda bulundu. İlk olarak su israfına dikkat çeken Vali Güner, israfı önlemek için tüm yerleşim yerlerinde kontörlü elektronik sayaç kullanılmasını istedi. Daha sonra düğünlerde ve eğlencelerde silah atıldığını, bundan dolayı da birçok evin ocağına ateş düştüğünü belirterek, silahla eğlence olmadığını ve bu alışkanlığın bir an evvel unutturulması konusunda çalışmaların başlatılması çağrısında bulundu. Eğer silah atılmaz ise o yerleşim yerine gerekli şartları taşıdığı takdirde düğün salonu yapılacağı sözünü verdi.
UMUMA AÇIK YERLER DENETLENECEK
Çay ilçesindeki programını tamamlayan Vali Hakan Yusuf Güner, toplantıda hazır bulunanlar ile vedalaşarak ve Kaymakam Palamut’tan ipek böceği kozasından yapılmış Türk Bayrağı alarak Çay ilçesinde ayrıldı. Daha sonra Sultandağı ilçesine ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner ve beraberindekiler Sultandağı Kaymakamı M. Emin Güngör, Belediye Başkanı Osman Acar ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. İlk olarak ilçe Kaymakamı Güngör’ü makamında ziyaret eden Vali Hakan Yusuf Güner, ilçenin tarih, kültür, sağlık, eğitim, tarım ve ilçede gerçekleştirilen ve devam etmekte olan projeler hakkında Kaymakam Güngör’den brifing aldı. Özellikle kiraz konusunda fuarların yapılması ve bunun daha geliştirilmesi, daha tanınabilir hale getirilmesi kirazın tescillenmesi gibi konuların önemine işaret eden Vali Güner, “Bu önemli ve Afyon’un tanıtılması açısından, Sultandağı’nın tanıtılması açısından bunun burada üretildiğinin tescilinin yapılması önemli. Bu yaptığınız festivaller, fuarlar da bunu getirecektir otomatik olarak yani çok şey getirecektir, bunu da getirecektir. Kaymakam Bey’e başarılar diliyorum ben. İnşallah bundan sonraki dönemde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tabi buradaki özellikle şehir dışındaki bir takım yerlerin denetimi son derece önemli. Jandarmamız onların takibini ve gerekli kontrolünü zaten yapıyor, bundan sonra da yapacaktır. Bu anlamda tabi bunların gece saatlerinin de bence belediye meclisinde tekrar değerlendirilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Yani birçok ilde umuma açık yerler gece saat 12’de kapatılır. Burada Belediye Meclisinin toplanıp bunu değerlendirmesi lazım. Belediye Meclisi kararına rağmen 12’den sonra da faaliyet gösterenlerin takibini Jandarma yapar. Çünkü bu bölgenin iyi şeylerle, güzel işlerle anılmasını ve sonuçta güzel tanıtılmasını istiyoruz. Burada kirazı konuşalım, kiraz fuarını konuşalım, meyve fuarını konuşalım, buranın geleneklerini ve kültürlerini yaşatma, buradaki kervansaraydır, ne tür halk eğitim ürünleri yapabiliriz mesela Çay Kaymakamımızla paslaşabilirsiniz o Mardin’den geldi. Mardin Halk Eğitim örnek bir çalışma yapıyor yıllardır. O modeli burada nasıl oluşturabiliriz, onun çalışmaları yapılabilir. Bunlara enerjimizi harcayalım. Diğer türlü şeylerin ben ne Belediyeye, ne de buradaki insanlara, ailelere topluma çok sağlıklı sonuç getirmeyecektir” dedi.
VATANDAŞTAN VALİ’YE YAKIN İLGİ
Sultandağı Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra ilçe belde başkanları, köy ve mahalle muhtarları ile ilçe Sultandağı Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda bir araya gelen Vali Güner ve beraberindekiler sorunları dinlediler. İki yıl içerisinde sorunlara çözüm bulacağını, köye dönüşen yerleşim yerlerinin emin ellerde olduğunu ve sıkıtların giderilmesinin yanında tüm borçları da üstlendiklerini bunları da gereğince ödeyeceklerini belirten Vali Güner, köye dönüşen yerleşim yerlerinin Özel İdare marifetince daha titiz bir biçimde istek, talep ve önerilerini yerine getireceğini belirtti. Toplantının sonunda köyünde silah atılmadığını belirten Yakasinek Köy Muhtarı Abdil Korkman’ı alnından öpen Vali Hakan Yusuf Güner, Yakasinek köyünde düğünlerde silah atılmamasının çok güzel ve herkese örnek bir davranış olduğunu, bu anlamda Muhtar Korkman’ı tebrik ettiğini söyledi.
Vali Hakan Yusuf Güner gün içerisindeki ziyaretleri sırasında yaya olarak hareket ederken ilçe halkı ve esnafı ile yakından ilgilenerek onların istek ve taleplerini dinledi. Halkın yoğun sevgi ve ilgisiyle karşılaşan Vali Hakan Yusuf Güner, kendisinin vatandaşın ayağına geldiğini ve halka hizmet etmek için Valilik görevini yürüttüğünü belirterek yöre halkına hayırlı günler ve hayırlı işler temennisinde bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme