• Haberler
  • Genel
  • Bayramda birlik beraberlik vurgusu – Kocatepe Gazetesi

Bayramda birlik beraberlik vurgusu – Kocatepe Gazetesi

Valilikçe organize edilen bayramlaşma töreninde üzücü terör olaylarından duyulan üzüntü dile getirilirken birlik, beraberlik vurgusu yapıldı. Afyonkarahisar Valiliği tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreni, Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşti ÖZLENEN BAYRAMLAR GERÇEKLEŞSİN Törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ramazan Bayramı’nın hem Müslüman Türk dünyasına hem de Afyonkarahisarlılar’a hayırlara vesile [&hellip]

Bayramda birlik beraberlik vurgusu

Valilikçe organize edilen bayramlaşma töreninde üzücü terör olaylarından duyulan üzüntü dile getirilirken birlik, beraberlik vurgusu yapıldı. Afyonkarahisar Valiliği tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreni, Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşti

ÖZLENEN BAYRAMLAR GERÇEKLEŞSİN
Törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ramazan Bayramı’nın hem Müslüman Türk dünyasına hem de Afyonkarahisarlılar’a hayırlara vesile olmasını diledi. Başlangıcında çok sıcak akabinde ise çok rahat bir Ramazan ayının idrak edildiğini belirten Çoban, Ramazan ayı içerisinde üzücü gelişmelerinde yaşandığını ifade etti. Çoban; “İnşallah bu Ramazan Bayramı ile birlikte bundan sonra tüm Ramazanlarımız, bayramlarımız özlediğimiz istediğimiz anlamda gerçekleşir. Artık üzüntü, keder, mahsunluk olmaz diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bayramlaşmaya katılan katılamayan tüm hemşehrilerimizin, İslam Aleminin Ramazan Bayramını canı gönülden kutlarım.” dedi.
“BİR TELEFON KADAR YAKINIM
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ardından söz alan İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Ramazan Bayramının Afyonkarahisar’a, Türk Silahlı Kuvvetlerine huzur ve barış getirmesini diledi. Yüksek Askeri Şura kararlarıyla Ankara’ya Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme Başkan Yardımcılığı’na atandığını belirten Tuğgeneral Yıldırım; “30 Ağustos’tan sonra yeni göreve başlayacağım. Bu vesileyle sizlere bir telefon kadar yakın olduğumu bildirmek istiyorum. Afyonkarahisar’a arz-ı veda ediyorum. Haklarınızı helal edin. Bayramınız kutlu olsun.” diye konuştu.
NİCE MUTLU BAYRAMLARA
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, herkesin Ramazan Bayramını kutladı. Bir dahaki Ramazan ayı ve bayramına daha güzel ve mutlu şekilde ulaşabilmeyi temenni eden Milletvekili Yılmaz; “Geçen yılki bayramıda buruk geçirdiğimizi söylemiştik bu senede buruk geçiriyoruz. İnşallah nice mutlu Ramazanlar ve bayramlara ulaşabilmeyi diliyorum. Acısız, kedersiz bayramlar diliyorum.” şeklinde konuştu.
BAYRAM MÜBAREK OLSUN
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, bir Ramazan Bayramının daha idrak edildiğini çok huzurlu ve güzel geçirilen bir Ramazan’ın ardından bayrama erişildiğini söyledi. Türkiye’nin bir kısmında devam eden acı olayların kalpleri kanatıp yürekli acıtmaya devam ettiğini belirten Ürün; “Komşu ülkemiz Suriye’de ve uzaklardaki düşman ülkelerden ve diğer coğrafyalardan pek çok insanın acı çektiğini medya vasıtasıyla öğrenmiş bulunuyoruz. Biz huzur ve mutlulukla bir bayramı idrak ederken dünyada acı çeken insanlarıda unutmuş değiliz. Yüce Allah’a onlarada yardım etmesi için dua ediyoruz. İnşallah bayram hepimize mübarek olsun ifadelerini kullandı.”
KALP KIRMAYA DEĞMEZ
Vali İrfan Balkanlıoğlu bayramlaşma programının son konuşmasını gerçekleştirdi. Vali Balkanlıoğlu, mübarek Ramazan Bayramını kutladı. Balkanlıoğlu, nice bayramlara sağlık ve sıhhatle erişebilmeyi diledi. Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Kur’an-ı Kerimde orucu farz kılan ayette diyorki, ‘Sizden önceki ümmetlere farz kılındığı gibi oruç sizede farz kılındı. Her kimki Ramazan ayına yetişirse oruç tutsun. Demekki bazılarımız Ramazan ayına yetişemeyeceğiz. Allah uzun ömür versin ama geçiciliğimizi burada vurguluyorum. Geçici olduğumuza göre kalp kırmaya, insanları üzmeye, birinin hakkını öbürüne vermeye değecek hiçbir durum yok. Bu dünya çok geniş. Öyle ki; içerisinde bütün insanları barındıracak, mutluluk ve huzur içinde yaşatacak kadar geniş. Bu acı, elem, keder lüzumsuz kan ve gözyaşları inşallah son olur, insanların aklı başına gelir. Ülkemizde büyük bir fitne var. Bu bizi büyük bir üzüntüye sokuyor. Terör hadiselerini ve şehit haberlerini gördükçe en az şehit yakınları kadar içimiz dağlanıyor. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı tebrik ediyorum.”
DUAYI MÜFTÜ YAPTIRDI
Bayramlaşma töreni, İl Müftüsü Mustafa Kaya’nın yaptığı dua ile sona erdi. Törene; Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Halil Ürün ve Kemalettin Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, PMYO Müdürü Hasan Şahin, İl Müftüsü Mustafa Mustafa Kaya, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme