Bayramda beslenmeye dikkat! – Kocatepe Gazetesi

NY Diet Wellness Özel Sağlıklı Yaşam ve Diyet Merkezi'nde hizmet veren Diyetisyen Nazike Yuran, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi sağlıklı beslenme tavsiyeleri ile uyarılarda bulundu.'ETİ PİŞİRME YÖNTEMİ MÜHİM'Diyetisyen Nazike Yuran, Kurban Bayramı'nı rahat ve sağlıklı şekilde geçirmek için et tüketim miktarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yuran, 'Tüketilecek etin pişme yöntemi de çok önemlidir. Haşlama, ızgara, fırınlama [&hellip]

NY Diet Wellness Özel Sağlıklı Yaşam ve Diyet Merkezi’nde hizmet veren Diyetisyen Nazike Yuran, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi sağlıklı beslenme tavsiyeleri ile uyarılarda bulundu.
“ETİ PİŞİRME YÖNTEMİ MÜHİM”
Diyetisyen Nazike Yuran, Kurban Bayramı’nı rahat ve sağlıklı şekilde geçirmek için et tüketim miktarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yuran, “Tüketilecek etin pişme yöntemi de çok önemlidir. Haşlama, ızgara, fırınlama gibi yöntemler tercih edilebilir. Bir de eti pişirirken ekstradan tereyağı, kuyruk yağı gibi katı yağların eklenmemesi gerekiyor. Etin kendi suyunda pişirilmesi de önem taşıyor.” dedi.
“GÜNDE EN AZ 2 LİTRE SU TÜKETİLMELİ”
Etin yanında posa alımının son derece önem taşıdığını bol yeşil salata tüketilmesini öneren Nazike Yuran, Kurban Bayramı’nda mangalın çok tercih edildiğine dikkat çekti. Mangal kullanımında etin kömürleşmeden pişirilmesine dikkat edilmesi vurgusunda bulunan Yuran, “Kömürleşen etlerde kanserojen madde bulunur. Kurban Bayramı ile birlikte sakatta tüketimi de artıyor. Kalp damar ve kolesterol hastaları sakatat tüketiminden kaçınmalıdırlar. Kabızlık gibi sıkıntı yaşamamak için sıvı tüketimi çok mühim. Günlük 2 ile 2,5 litre su tüketimine özen gösterilmelidir.” diye konuştu.
“TATLI DA ÇOK TÜKETİLMEMELİ”
Bayram ziyaretlerinde çay ve kahve tüketiminin fazla olabildiğine değinen Nazike Yuran sözlerine şöyle devam etti: “Çok fazla çay kahve tüketimi çarpıntı gibi problemlere neden olabilir. Çay ve kahve tüketiminin de belirli oranda sınırlı olması gerekiyor. Bu 4 ya da 5 fincan gibi düşünülebilir. Bayramda tatlı tüketimi de çok artıyor. Tatlının çok fazla tüketilmesi özellikle diyabet hastalarında yüksek risk oluşturuyor. Diğer bireylerde de hazımsızlık, baş dönmesi, baş ağrısına neden olabilir. Bu yüzden tatlı tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Sütlü tatlılar ya da meyve tatlıları tercih edilmelidir. Tabii sütlü ve meyve tatlı tercihlerin de bir ölçüsü olmalıdır. Özellikle hastalığı varsa ve yasak ise bu tür tatlılarda tüketilmemelidir. Bu vesile ile şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme