Bayramda asayiş berkemal – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Kurban Bayramı tatili boyunca her zaman olduğu gibi vatandaşların 155 Polis İmdat hattına yapacakları ihbarlar doğrultusunda ekipler tarafından anında gerekli müdahalelerin yapılacağını bildirdi. Uçkan, İl Emniyet Müdürlüğü olarak tüm vatandaşların Kurban Bayramını kutlayıp, sağlık ve mutluluklar dilediklerini kaydetti İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Kurban Bayramı tatili süresince, tatil öncesi ve [&hellip]

Bayramda asayiş berkemal

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Kurban Bayramı tatili boyunca her zaman olduğu gibi vatandaşların 155 Polis İmdat hattına yapacakları ihbarlar doğrultusunda ekipler tarafından anında gerekli müdahalelerin yapılacağını bildirdi. Uçkan, İl Emniyet Müdürlüğü olarak tüm vatandaşların Kurban Bayramını kutlayıp, sağlık ve mutluluklar dilediklerini kaydetti

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Kurban Bayramı tatili süresince, tatil öncesi ve sonrasında vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini, huzur ve güven ortamı içerisinde bayramlarını geçirmelerini sağlamak amacıyla, her zaman alınan ve uygulanan tedbirlere ek olarak il polis sorumluluk bölgesinde 22-29 Ekim tarihleri arasında alınacak tedbirler hakkında açıklama yaptı.
27 EKİP DENETLEYECEK
Trafik açısından alınacak tedbirler hakkında bilgiler veren İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile dört İstasyon Amirliğinde, 7 ekibin rütbeli personelden oluşup, 14 ekibin denetleme görevini gerçekleştireceğini bildirdi. Altı adet radar ekibi olmak üzere toplam 20 ekibin görev başında olacağını aktaran Uçkan; “Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde; Üç ekip rütbeli personelden oluşurken 27 tane denetleme ekibi, 1 radar ekibi olmak üzere toplam 28 ekip görev başında olacaktır. Tatil süresince trafik ekiplerimiz, şehir içi ve Bölge Trafik Şube Müdürlüklerimize büro hizmetlerinde görevli personel ile takviye edilip, karayollarımızın kavşak ve geçit noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak, ekipler hava karardıktan sonra tepe lambalarını yanar durumda bulunduracaklardır. Sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirilecek personelimiz, kazaların oluşmasına neden olan hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, araç kullanırken cep telefonu kullanımı vb. kural ihlallerinin tespitini yaparak, güzergah üzerindeki çevirme ekiplerine bildirecek ve bu ekiplerce de gerekli cezai işlemler uygulanacaktır.” dedi.
HELİKOPTERLEDE İZLEME YAPILACAK
Hatalı davranışları görünen yol kullanıcılarını trafik denetim ekiplerine bildirmek ve gerektiğinde karayolları üzerinde ek tedbirler aldırmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğünce uygun görülecek güzergahlarda havadan helikopter ile izleme ve denetleme yapılacağını belirten İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan; “Terminallerde ve karayolu güzergahında yolcu taşımacılığı yapan araçlar kontrol edilecektir. Trafik kazalarına sebep olan kural ihlalleri incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte olup, bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecektir. Radarlı hız tespit ekipleri özellikle hızdan kaynaklanan kazaların yoğunlaştığı bölgelerde seyir halinde bulanacaklar. Araç durdurmanın mümkün olmadığı veya risk oluşturduğu durumlarda denetimler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 116’ncı maddesine istinaden ihlalde bulunanların araç tescil plakasına göre cezai işlem uygulanmak suretiyle çevirme ekibi bulundurulmaksızın gerçekleştirilecektir.” ifadelerini kullandı.
ARAÇ SÜRÜCÜLERİ UYARILACAK
Şehir içi ve şehirler arası karayollarında hız başta olmak üzere diğer trafik kural ihlallerini en az seviyelere indirilmesini sağlayan Kent Güvenliği Yönetim Sistemlerinin (KGYS) bayram tatili süresince aktif olarak kullanılacağını ifade eden Uçkan; “Özellikle gün batımı ve sabaha karşı yorgun ve uykusuz araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılacak, araçlarından inmeleri gerekiyorsa güzergah üzerindeki trafik kuruluşlarımız da dahil olmak üzere müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacak, bu süreçte aracın teknik şartlara uygunluğuna, belge ve plakalarının araç üzerinde ve uygun durumda olup olmadığına, sürücünün gerekli belgelerinin bulunup bulunmadığına yönelik gerekli kontrollerimiz yapılırken, hareket ederek kan dolaşımı normale dönen sürücünün uyku ve yorgunluğunun bir nebze de olsa giderilmesi sağlanacaktır. Şehir içi trafik yoğunluğunun artacağı düşünülen günlerde önemli kavşaklarda, çarşı merkezleriyle büyük alış veriş merkezleri civarında gerekli trafik tedbirleri planlanarak uygulanacaktır. Ayrıca Arefe ve Bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyarette bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli trafik tedbirleri alınacaktır.” dedi.
TOPLU TAŞITLARDA
DENETLENECEK
Güzergah üzerinde yapılan trafik kontrolünde araçların teknik yönden herhangi bir eksikliğin bulunup bulunmadığının titizlikle kontrol edileceğini belirten İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, karayolu güzergahlarında ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ait müşterek yol kenarı denetim istasyonlarında da otobüs ve minibüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verileceğini kaydetti. Uçkan; “Bayram öncesinde kurbanlık hayvanların yoğun bir şekilde il ve ilçeler arasında sevkleri gerçekleşeceğinden, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri personeli ve veteriner hekimlerin yapacakları kontrollerde, talepleri halinde kendilerine yardımcı olunacaktır.” ifadelerine yer verdi. Dinlenme tesislerinde sürücülerin araç kullanırken dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları yönünde hatırlatıcı sesli anonslar yapılacağını ifade eden Mustafa Uçkan şöyle konuştu: “Meydana gelebilecek yol kapanmasına seri bir şekilde müdahale edilebilmesi için Şoförler ve Otomobilciler Odalarına ve özel kuruluşlara ait olan vinç ve kurtarma araçlarının Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde hazır bulundurulması talep edilecektir.”
GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK
Asayiş açısından alınan tedbirleride anlatan İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, 22-29 Ekim tarihleri arasında il merkezinde yaya devriye ve ekip hizmetlerini yürütmek üzere yeteri kadar personelin görevlendirildiğinin altını çizdi. Kurban Bayramı tatili süresince il merkezinde 12 ana güzergah üzerinde halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklarda yaya devriye ve motorize ekiplerin görev yapacağını kaydeden Uçkan; “Bayram öncesi, sırasında ve sonrasında görevli tüm ekiplerimiz kendi sorumluluk bölgelerinde, halkın yoğun olarak bulunduğu ana güzergahlarda, alış veriş merkezlerinde, gar, otogar, şehre giriş ve çıkışlarda gerekli tedbirleri alacaklardır. Vatandaşların sahte para konusunda duyarlı olmasını, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde en kısa sürede 155 Polis İmdat hattımıza ihbarda bulunması veya güvenlik güçlerimize bildirmesi gerekmektedir” dedi. Muhabere Elektronik ve Şube Müdürlüğümüzce MOBESE’ den gerekli izlemeler yapılarak ekiplerin yönlendirileceklerini belirten İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, kurban kesim yeri olarak; Hamidiye Semt Pazarı, Harb-iş Semt Pazarı, Fuar Alanı, Çavuşbaş Semt Pazarı, Sahipata Semt Pazarı, Kasaplar İçi, Uydu Kent Semt Pazarı, Karşıyaka Semt Pazarı, OSB’nin belirlendiğini kaydetti. Uçkan, diğer yerlerde bulunan özel kombinalarda gerekli emniyet tedbirleri alınacağını sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme