Bayram Dinçer Kimdir?

“Çukur Çetesi” adlı suç örgütünün lideri Bayram Dinçer'in kim olduğu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Bayram Dinçer'in Kimdir? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

İçişleri Bakanlığı tarafından KAFES-24 operasyonu kapsamında Antalya’da faaliyet gösteren “Çukur Çetesi” adlı organize suç örgütünü çökertildi.  Operasyon kapsamında örgüt lideri olduğu tespit edilen Bayram Dinçer ile beraber 43 şüpheli gözaltına aldı.

BAYRAM DİNÇER KİMDİR?

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Antalya’da gerçekleştirilen KAFES-24 operasyonu kapsamında çökertilen “Çukur Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütünün lideri olduğu tespit edildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda “Çukur Çetesi” organize suç örgütünün; mali sıkıntısı olan şahıslara faizle para verdiği, ödeyemeyenler üzerinde baskı kurarak intihara sürüklediği, kendilerine para talebi ile gelen mağdurları başka tefecilere yönlendirerek borçlandırdıkları, mağdurlara piyasa değerinin çok üzerinde ve faizle araç satışı yaptıkları, mağdurlardan alacaklarını hile, tehdit ve cebir ile tahsil ettikleri, verdikleri çeklerin günü geldiğinde “konkordato” ilan ederek borçtan kurtulmaya çalıştıkları, diğer ülkelerden Türkiye’ye “HAWALA” yöntemi ile karapara transferi yaptıkları, örgütlü olarak işledikleri; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve nitelikli yağma suçlarından gelir elde ettikleri belirlendi.

Bakmadan Geçme