Bayrak yarışında nöbet Metin Yalçın’ın

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Metin Yalçın, Hidayet Yıldırım’dan görevi devraldı. Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile vedalaşırken, Yalçın ise Afyonkarahisar’a hizmet için geldiğini söyledi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan İl Milli Eğitim Müdürleri Kararnamesi ile Ankara’da görev yapacak olan Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’ne [&hellip]

Bayrak yarışında nöbet Metin Yalçın'ın

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Metin Yalçın, Hidayet Yıldırım’dan görevi devraldı. Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile vedalaşırken, Yalçın ise Afyonkarahisar’a hizmet için geldiğini söyledi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan İl Milli Eğitim Müdürleri Kararnamesi ile Ankara’da görev yapacak olan Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Metin Yalçın’a görevini teslim etti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki devir teslim törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Emin Ekici ile İbrahim Çakal’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Ekici de katıldı. Kararname’deki düzenlemeden sonra Ankara’da görev yapacak olan Hidayet Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü döneminde Afyonkarahisar’daki başarı çıtasının yükseldiğini belirtti. Yıldırım, “İlçe milli eğitim müdürlüklerinde de iyi bir kadromuz var bu da ayrı bir şansımız. Artık çok ince başarıya odaklanmış eğitim kadrosu var. Herkes kendisini bir hedefe kilitlemiş. İnşallah bunlarla uyum içerisinde Afyonkarahisar’ı daha güzel bir yere taşıma imkanı olur” dedi.
“Yalçın’a destek olunmalı”
Yeni görevinin tebliğ edildiği süreçte İl Koordinasyon Kurulu’nun da toplandığını, bu toplantıda Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun müsaadesiyle bir veda konuşması yaptığını hatırlatan Yıldırım, “Buraya gelen arkadaşımız Metin Yalçın yeni müdür arkadaşımız. Benden daha genç, inşallah benden daha fazla koşacak” diyerek, bütün Afyonkarahisarlılar’ın Yalçın’a destek olmasını istedi.
“Hizmet için geldim”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, görevlerin nöbetleşe yerine geti-rildiğini belirterek Afyon’daki nöbet sırasının kendisinde olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar’a hizmet için geldiğini bildiren Yalçın, “Özellikle bugüne kadar çalıştığımız milli eğitim müdürleri oldu, bunda sonrada aynı şekilde olmasını arzu ediyorum. Çünkü geldiğimiz makamlar, yerler, bizlere ait değil, bizlere emanet ve sorumluk olarak veril-miş olan yerler. Önemli olan bu emaneti iyi bir şekilde, güzel şekil de yürütmek. Afyonkarahisar için ne kadar güzel hizmetler yapabilirsek bu bizim şahsımıza değer katacaktır. Afyonkarahisar’a hizmet için geldik. Bu gelinen noktadan bir adım daha ileriye nasıl götürebiliriz bunu mücadelesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Başarı, ekip çalışmasıyla gelir
Başarının ekip çalışmasıyla birlikte ortaya çıkacağının altını çizen Yalçın, “Başarı tek kişiye bağlı değildir. Mutlaka takım, ekip çalışması ister. Burada ben yalnız olarak değil bir ekip olarak bu mücadeleyi sürdüreceğimizi biliyorum. İyi niyetlerle buraya geldik. İnşallah biz de giderken sayın müdürümüz Hidayet Bey gibi olumlu şeyler bırakarak gideriz. Gönlümüzden geçen budur” şeklinde konuştu. Yapılan açıklamaların ardından Yıldırım ve Yalçın, birbirle-rine çiçek verdiler. (Kocatepe)

Son mesaj:
“Başarı hikâyesi yazdık”

Hidayet Yıldırım, yeni görev yeri Ankara’da mesaiye başlamadan önce Afyonkarahisar kamuoyu için bir veda mesajı yayınladı. Yıldırım, mesajında Afyonkarahisar’daki çalışmalarının başarıya ulaştığını bildirdi. Yıldırım, “1 Şubat 2012 tarihi itibariyle yaklaşık 6,5 yıl boyunca birlikte çalışmaktan onur ve gurur duyduğum sizlerden üzülerek ayrılıyorum. 6,5 yıl. Evet bu süre bir milli eğitim müdürü için oldukça uzun bir süre. Ama, sizin oluşturduğunuz bu nezih çalışma ortamında daha yapacak çok iş var. Belirttiğim süre kadar önce şartların bizi getirdiği noktada, Afyonkarahisar’da biraz buruk ve kırgın, ama kucaklanmayı bekleyen enerjik ve dinamik, tecrübeli ve heyecanlı eğitim ordusunun bilgi birikimine, çalışma azmine ve gönülden dostluğuna güvenerek, saf, temiz ama kocaman yürekli siz değerli yol arkadaşlarımla kamuoyuna vaat ettiğimiz hedeflerin üstünde bir başarı hikayesi yazdık Burada tek tek neler yaptığımızı sayacak durumda değilim. İlimizdeki eğitim seviyesinin şu anki kalitesini ve düzeyini, alınan mesafeyi ve gelinen noktayı en iyi sizler biliyorsunuz” dedi.

Personelle vedalaştı
Ankara’da görev yapacak olan Hidayet Yıldırım, devir-teslim töreninin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeliyle vedalaştı. Vedalaşma sırasında duygusal anlar yaşandı.

Metin Yalçın kimdir?

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 1967 Balıkesir İli Dursunbey İlçesi Aşağı Yağcılar Köyünde doğdu. İlkokuldan sonra 1985 yılında Dursunbey İmam Hatip Lisesini bitirdi ve aynı yıl Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. 1990 yılında mezun oldu.1991 yılında askerliğini yaptı ve 1992 yılında Konya İli Hadim İlçesi Hadim Lisesinde göreve başladı. Hadim Lisesinde 2 yıl Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği ve bir yıl Müdür Yardımcılığı yaptı. 1994 yılı Ekim ayında Bartın İmam Hatip Lisesine Meslek dersleri öğretmeni olarak atandı. Altı yıl burada öğretmenlik yaptıktan sonra 2000 yılı Haziran ayında Balıkesir İli İvrindi İlçesi İvrindi İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü’ne atandı. Yaklaşık üç yıl okul müdürlüğünden sonra geçici görevle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne geçti. 2005 yılında Bursa İli Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı ve geçici görevle yine İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak çalışmaya devam etti.
2007 yılında ikinci Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi.17 Ekim 2011 tarihinde Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne geçti. 13 Ocak 2012 tarih ve 2088 sayılı Bakanlık kararnamesiyle Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilen Yalçın, 1 Şubat 2012 arihinde bu görevine başladı.

Bakmadan Geçme