• Haberler
  • Siyaset
  • 'Bayrak' şiirinin yeri İstiklal Marşı'nın yanıdır

'Bayrak' şiirinin yeri İstiklal Marşı'nın yanıdır

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un 'Bayrak şiiri ders kitaplarına tekrar konulsun' önerisine destek verdi. Yağcı, 'Hepimizin malumu ders kitaplarındaki 70 yıllık şiire AKP sansürü uygulanmış ve Milli Eğitim Bakanlığı, ünlü şair Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirinin bazı bölümlerini 'iyiye, güzele, doğruya yöneltmediği' gerekçesiyle çıkarmıştı. İşin enteresan [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un “Bayrak şiiri ders kitaplarına tekrar konulsun” önerisine destek verdi. Yağcı, “Hepimizin malumu ders kitaplarındaki 70 yıllık şiire AKP sansürü uygulanmış ve Milli Eğitim Bakanlığı, ünlü şair Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirinin bazı bölümlerini “iyiye, güzele, doğruya yöneltmediği” gerekçesiyle çıkarmıştı. İşin enteresan kısmı da Cumhurbaşkanımız 2014 yılındaki mitinginde bu güzel şiiri okumuş ve ne kadar sevdiğini kalabalık kitleye söylemişti. Baktığımız da görüyoruz ki ne tesadüftür Cumhurbaşkanı bu şiiri okuyor ama kitaplardan kaldırılmasına da dönemin Başbakan’ı olarak izin verdi” dedi.
VATANDAŞLAR
SAHİP ÇIKSIN
Yağcı, şöyle devam etti:
“Çözüm süreci bahanesiyle çoğu milli değerlerimizi yok etme çabasına giren AKP hükümeti Milli bayramların büyük coşkuyla kutlanmasını engellemek için stadyum da kutlamaları iptal etmiş, her gün okula giden çocuklarımıza okutulan andımızı kaldırmış ve yeni yetişen nesilin milli dinamiklerini adeta yok etmeye çalışmıştır. Her gün çok sayıda vatan evladını şehit vermeye başladığımız bugünlerde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un bu anlamlı çıkışını destekliyorum ve bir partiye mal olmasını istemediğim ve tüm vatandaşlarımızın sahip çıkmasını gönülden arzu ettiğim için herkesi okula giden çocuğunun kitaplarının İstiklal Marşı’ndan sonraki sayfasına kitap boyutunda Bayrak şiirini eklemelerine davet ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme