• Haberler
  • Genel
  • 'Bayrak sevgisini o zatı muhteremden öğrenecek değiliz'

'Bayrak sevgisini o zatı muhteremden öğrenecek değiliz'

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'nın Şehitler Takvimi ile ilgili 'uygunsuz' açıklamasını yargıya taşıdığını yineledi. Zeybek, yargının vereceği kararın başının üzerinde olduğunu söyleyerek, 'Biz bayrağımızı sevip sevmemeyi o zatı muhteremden öğrenecek değiliz' dedi   Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hastürk, [&hellip]

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın Şehitler Takvimi ile ilgili “uygunsuz” açıklamasını yargıya taşıdığını yineledi. Zeybek, yargının vereceği kararın başının üzerinde olduğunu söyleyerek, “Biz bayrağımızı sevip sevmemeyi o zatı muhteremden öğrenecek değiliz” dedi

Haber

Haber

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hastürk, meclis toplantısında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın açıklamalarıyla tırmanan takvim tartışmasının aslı hakkında Zeybek’ten bilgi istedi.
“BAKANLIĞIN LOGOSU KULLANILDI”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın CİMER’e şikâyette bulunması üzerine valilik makamın kendilerinden bilgi istediğini belirtti. Kumartaşlı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve milletvekilleri ile ilgili paylaşımlarını yazılı olarak aktardıklarını söyleyen Zeybek, “Belediyemiz 10 yıldır şehitler takvimi bastırıyordu. Baskısı, dizayn ve dizgisi hepsi Belediyemiz tarafından yapılıyordu. Arkadaşlarımız şehit aileleri için 12 sayfalık takvim yaptırılması için bir çalışma yapıldı. Ama arkadaşımız kalktı, ‘Hırsızlık yapıldı, dizgisi, baskısı bize ait’ diye açıklama yaptı. Bizim onun ne baskısına ne dizgisine ihtiyacımız yok. Kaldı ki bir derneğin dizgi yaptırma, bunun için bir eleman bulundurması zaten mümkün değil. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde tüm şehitlerimizin kayıtları zaten vardır. Müdürlükten alınan bilgilerle arkadaşlar takvimi bastırdılar. Basılan takvime de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlık logosu konuldu. Arkadaşımız niye dernek logosu konulmadı diye bir açıklama yapmış. Uygun olmayan bir açıklama yaptı. İşin açıkçası bende hukuki yola başvurdum. Sonuç budur.” dedi.
“DERNEK, GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ BAŞIMIZIN ÜZERİNDEDİR”
Millet İttifakının İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hastürk’ün, takvim yapraklarında önceden her şehitle birlikte ay yıldızlı bayrak olduğunu belirtmesi üzerine Mehmet Zeybek, Türk Bayrağının 2020 yılı Afyonkarahisar Belediyesi Şehitler Takviminin her sayfasında bulunduğunu kaydetti. Zeybek, “Biz bayrağımızı sevip sevmemeyi o zatı muhteremden öğrenecek değiliz. Arkadaş böyle bir açıklama yaptı. Ben de yargı yoluna başvurdum. Yargı ne karar verirse başımızın üzerinedir. Durum bundan ibarettir.” diye konuştu. İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Kadir Delikanlı’nın, “Sayın Başkanım çözelim bu işi. Güzide bir derneğimiz” sözleri üzerine Zeybek, “Benim Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile hiçbir sorunum yok. Derneğin yeri başımızın üzeridir. Şehit aileleri ve gazilerimizin yeri de başımızın üzerindedir. Ama kimse kusura bakmasın bu densizliği yapan arkadaş bunun bedelini ödeyecektir.” diye konuştu.
SELÇUKLU MAHALLESİNE YENİ CAMİİ YAPILACAK
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, toplantı başlangıcında İdlip şehitlerine Allah’tan rahmet diledi. Toplam 40 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda geçmiş toplantının tutanak özeti okunarak oybirliği ile kabul edildi. Belediye’nin Zabıta ve İtfaiye personellerine 2020 yılında verilecek fazla mesai ücreti oybirliği ile günlük 404 TL olarak belirlendi. 2020-2024 yıllarına ait 5 yıllık imar istimlâk mesai programının yapıldığı belirtildi. Kanuni zorunluluk gereği yapılan program oybirliği ile kabul edildi. Örnekevler Mahallesi Çukur mevkiinde 101 ada, 13 parselin bulunduğu alana ilave imar planı yapılmasını talebi gerekli inceleme yapıldıktan sonar tekrar meclis gündemine getirilecek. Selçuklu Camii’nin yetersiz gelmesi nedeniyle yeni bir ibadet alanı belirlenmesi talebini uygun gören komisyon raporu karar bağlandı. Belediye tarafından ayrılan camii alanına bir hayırseverin camii yaptıracağı açıklanıldı.
AKÇİN OSB YOLUNDAKİ UYUŞMAZLIK GİDERİLECEK
Akçin Mahallesinde 420 ada, 3 numaralı parselde ilave imar planı yapılması için ilgili kurum görüşleri alındıktan sonra değerlendirme yapılacak. Bu alan eski Süt Kurumunun arkasında olan yeri kapsıyor. Yine aynı mahallenin 413 ada, 1 ve 51 numaralı parsellerin yol aksının değiştirilmesi amacıyla imar plan değişikliği talebi doğrultusunda Akcin Mahallesi ile OSB’ye bağlanan yol arasındaki uyuşmazlıklar nedeniyle imar plan değişikliğini uygun gören rapor kabul edildi. Ertuğrul Gazi Mahallesinin güneybatısındaki bölgenin imar planlarının revize edilmesine karar verildi. Belediye teknik elemanlarınca yapılan bilgilendirmede Ertuğrul Gazi Mahallesinde 18. madde uygulaması yapıldığı, 150 metrekarelik bir hisseden dolayı bir hisse nedenli vatandaşın mahkemeye gitmesi sonucu mahkemenin 18. madde uygulamasını ile mevcut imar planlarını iptaliyle 18. maddenin yeniden yapılacağı öğrenildi. Ali İhsanpaşa Mahallesi’nde 1 parselin kuzeyinde bulunan parka yol açılması için imar plan değişikliği yapılması için Hava Meydan Komutanlığı’ndan görüş alınacak.
ANS ERENLER HATTININTALEBİ KABUL EDİLDİ
Karşıyaka minibüs durağında faaliyet gösteren şoförler için Erenler Mahallesi Çayır Mevkii 155 ada, 18 parsel üzerine minibüs durağı konulması talebi gerekli incelemelerden sonra ele alınacak. S.S. 36 Nolu ANS Erenler Minibüs hattı güzergâhında düzenleme yapılması talebini uygun gören Trafik Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Harbiş Minibüs Hattı güzergâhında düzenleme yapılması talebini uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi. Uydukent minibüs hattı güzergâhında düzenleme yapılması talebi reddedildi.
YOL VE KALDIRIM HARCAMALARINA KATILIM BEDELİ ALINMAYACAK
2019 yılında yapılan yol ve kaldırım harcamalarına katılım payı alınıp alınmaması teklifi görüşülüp karara bağlandı. Meclis katılım payı alınmamasına karar verdi. Kayadibi Mahallesi, 341 ada, 7 parsel üzerinde bulunan muhtarlık hizmetleri için ayrılan kısmın muhtarlık hizmetleri için muhtarlığa bedelsiz tahsis edilip edilemeyeceği, tahsis yapılırsa şartları ve süresinin belirlenmesi için oybirliği ile Belediye Encümenine yetki verildi.
PAZAR YERİ KİRALAMASI İSTİHDAMA DA KATKI SAĞLAYACAK
Güvenevler Mahallesi’nde bulunan Katlı Pazar Yerinin birinci ve teras katının 10 yıl süre ile kiralanması, kiralama şart ve bedellerinin tespiti için oybirliği ile Belediye Encümenine yetki verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bizim Park Afyon AVM arkasında Çarşamba Pazarı olarak nitelendirdiğimiz pazarda zemin kat dışında kalan katlar atıl durumdaydı. Kullanılmayan diğer katların değerlendirilmesi için kiralama yapacağız. Yaklaşık bin kişi kadar çalışan olacak. Yatırımcı yatırım yapmayı da düşünüyor. İki kat 9 bin 400 metre. İstihdam açısından mühimdir. Nihayet çalışanların kazandığı para Afyon ekonomisine girecek.” diye konuştu.
BELEDİYE’DEN DSİ’YE KOLAY DEVİR
Zafer Mahallesinde 943 ada, 92 parselde arsa vasıflı gayrimenkulün ekonomiye kazandırılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi kabul edildi. Baro Başkanlığından takas ettikleri bir yer olduğunu belirten Zeybek, “Baro’dan Belediye olarak ihale ile takas ettiğimiz bir yer vardı. Orayı satalım diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. Erenler Mahallesi 158 ada, 84 parseldeki taşınmazın DSİ Genel Müdürlüğü adına bedelsiz devri teklifi de kabul edildi. Hızlı tren hattı üzerinde yapılan kamulaştırmalar sırasında sehven bir yerin Belediye adına yapılması sonu iki alternatiften biri olan meclis kararı veya karar iptali ile bu yerin yeniden DSİ adına tescilinin sözkonusu olduğu öğrenildi. Belediye Meclis kararının daha kısa süreli ve kolay olması nedeniyle bu kararın alındığı açıklanıldı. 2019 Yılı içerisinde Yarenler ve Yunus Emre Mahallerinde içme suyu yapım işi nedenli su harcamalarına katılım paylarının 2020 yılından geçerli olmak üzere 2 yılda 4 eşit taksitte Emlak Vergisi Ödeme günlerinde tahsil edilmesine karar verildi.
KENT KONSEYİNİN TAVSİYE KARARLARI BEĞENİLDİ
Kent Konseyi’nin düğünlerde ve asker gecelerinde havai fişek atılmaması, reklam panolarında Türkçe isimlerin kullanılması konularında tavsiye niteliğinde aldığı kararlar oy birliği ile kabul edildi. Kent Konseyi’nde alınan tavsiye kararının yerinde olduğunu belirten İYİ Partili Meclis Üyesi Abdullah Hocaoğlu, öz Türkçe isim kullanılan tabelalarda fiyat indirimi ile özendirmenin sağlanabileceğini dile getirdi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yol kenarında hurdaya çıkan terk edilmiş araçlarla ilgili esnafa yazı gönderdiklerini Şubat ayı sonuna kadar gerekenin yapılmaması halinde ceza-i müeyyidenin uygulanacağını dile getirdi. Güvenevler Mahallesi, 1839 ada, 1 parselin bulunduğu alanda, Selçuklu Mahallesinin güneyinde kalan bölgede, Esentepe Mahallesi, 4276 ada, 1 parselin bulunduğu alanda ve Selçuklu Mahallesi, 1070 ada, 1 parselin bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılması hakkında teklifler oy birliği ile kabul edildi.
ŞİİR YARIŞMASI ÖDÜL TARİFESİ BELİRLENDİ
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Çanakkale Şehitlerini Anıyoruz” şiir yarışması düzenlenecek. Yarışmanın 1. yarım altın, 2. çeyrek altı, 2. tablet ödülü verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Belediye’nin asfalt bitüm naklinde kullanılmak üzere bir adet çekici ve bir adet asfalt bitüm tankeri satın alınması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 17 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu, 6 adet mini damperli çöp kamyoneti, 1 adet yol süpürme aracı, 1 adet arazöz, 4 adet damperli kamyonet, 3 adet damperli kamyon, 1 adet minibüs, 6 adet yandan camlı kapalı kasa kamyonet alımı oybirliği ile kabul edildi.
TELEFERİK PROJESİ İHALE EDİLECEK
Afyonkarahisar Kalesi’ne yapılması planlanan Teleferik Projesinin, Kale Çevre Düzenleme Projesi kapsamında bulunan teleferik alt istasyonu bölgesindeki günübirlik ve ticari tesislerin yapımı ve 25 yıl süre ile işletilmesi işi ihaleye çıkarılacak. İhale 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre üst kullanım hakkı karşılığında ihale edilmesi, bu hususta Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi bir çekimser oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Meclisin Mart ayı olağan Meclis Toplantısı 2 Mart Pazartesi akşamı saat 18.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme