• Haberler
  • Genel
  • Baykara grubu adına eleştirdi – Kocatepe Gazetesi

Baykara grubu adına eleştirdi – Kocatepe Gazetesi

Belediye Meclisi toplantısında MHP'li Belediye Meclis üyeleri adına konuşan Halil İbrahim Baykara, geçen yılki çalışmalar, projelerve sorunlara yönelik eleştirilerini sıraladı. Baykara, saydığı sebeplerden dolayı faaliyet raporunu reddettiğini söyledi 2012 yılındaki faaliyetleri değerlendirmek istediklerini kaydeden MHP meclis üyesi H. İbrahim Baykara, geçtiğimiz yıllarda şehri daha yaşanabilir hale getirebilmek için bazı kararlar alarak uygulandığını belirtti. AKARÇAY’IN TABANI [&hellip]

Baykara grubu adına eleştirdi

Belediye Meclisi toplantısında MHP’li Belediye Meclis üyeleri adına konuşan Halil İbrahim Baykara, geçen yılki çalışmalar, projelerve sorunlara yönelik eleştirilerini sıraladı. Baykara, saydığı sebeplerden dolayı faaliyet raporunu reddettiğini söyledi

2012 yılındaki faaliyetleri değerlendirmek istediklerini kaydeden MHP meclis üyesi H. İbrahim Baykara, geçtiğimiz yıllarda şehri daha yaşanabilir hale getirebilmek için bazı kararlar alarak uygulandığını belirtti.
AKARÇAY’IN TABANI ÇAMUR
Uygulamaya konulan kararlardan bazılarının; DSİ tarafından yapılan Akarçay çevresinin düzenlenmesi, Cumhuriyet Meydanı ile ilgili alınan kararlar, asfaltlama çalışmaları olduğunu kaydeden Baykara; “Cumhuriyet meydanı ile ilgili yapılan proje yarışmasında beğenilen projenin uygulanabilirliğinin çok da mümkün olacağı kanaatinde değilim. Proje ile ilgili geçtiğimiz yıllarda sadece Emek binasının yıkılmasından başka bir işlem yapılmadı. Hükümet Konağı ne hikmetse bir türlü boşaltılıp taşınamadı. Cumhuriyet Meydanı projesinin daha uzun yıllar gerçekleşmeyeceği kanaatindeyim. DSİ’nin yaptığı Akarçay için daha önce bahsettiğim bir kaygımı tekrarlamak istiyorum. Akarçay’ın tabanı çamurdur. Malum olduğu üzere önümüzdeki aylar sıcak yaz ayları, serinlemek için Akarçay’a girmek isteyenler olacak, zeminin çamur olmasından dolayı can kayıpları ihtimali vardır. Bu tehlikeyi önlemek için alınan bir tedbiriniz var mı ?” dedi.
SULAR SIK KESİLDİ
HAVA HALA KİRLİ
2012 yılında temiz su pis su borularının değişimi, Afjet, doğalgaz gibi çalışmalar akabinde şiddetli kış sebebiyle yolların kullanılamaz hale geldiğini kaydeden H. İbrahim Baykara; “Daha sonra havaların ısınması ile birlikte asfaltlama çalışmaları yapıldı ve rahatlamıştık. Ama daha sonraki günlerde su borularının patlamasından dolayı sıcak yaz günlerinde hatta Ramazan ayında sık sık bazen de 48 saate varan su kesintileri olmuştu. Sebebini sorduğumuzda bilhassa Atatürk caddesinde yeraltına döşenen boruların yüzeye çok yakın mesafeden döşenmesinden dolayı patlakların ve yol bozulmalarının meydana geldiğini öğrendim. Önceki gün de bilhassa Atatürk caddesinde uzun bir alanda geçen yıl yapılan asfaltın kazılıp yeniden yapıldığını görenleriniz olmuştur. Yapılan yanlışlığın bedelini vatandaştan başka ödeyen oldu mu? Arkadaşlar, her kış olduğu gibi geçtiğimiz kış aylarında da hava kirliliği yine en üst seviyelerdeydi. Neden yıllardır Afjet ve doğalgazın yaygınlaştırılmasına rağmen hava kirliliği ile baş edilemiyor?” diye konuştu.
KÖPEK VE SİNEK
RAHATSIZ EDİYOR
“Ben sözde Büyükşehir yapılmaya çalışılan bir şehirde yaşıyorum. Bilhassa geceleri başıboş köpekler sokaklarda sanki devriye geziyorlar.” diyen H. İbrahim Baykara; “Her cadde köpekten geçilmiyor. Yatağa yatıyorum köpek havlamalarından dolayı uyumakta zorlanıyorum. Havlamaların yanında bir de horoz sesi olsa kendimi köyde hissedeceğim. Şehirde bilhassa Ankara istikametine doğru giderseniz Sahipata’dan itibaren burnunuza kesif pis kokular gelmeye, aracınızın camı açıksa sinekler dolmaya başlayacaktır. Bilhassa 2. sanayiden itibaren Susuz boğazı mevkii sonuna kadar koku ve sinek insanları canından bezdirmiştir. Buradan başta Sayın Valim olmak üzere bu konu ile ilgili bütün yetkililere sesleniyorum. Her yıl en çok vergi veren büyük işletme sahipleri bu konudan dolayı çok zor durumdadır. Sıcakların başladığı bu günlerde lütfen ellerinizi çabuk tutun, bu bölgedeki insanları bu büyük dertten kurtarın.” şeklinde konuştu.
RAPORA RED OYU KULLARNDI
Dört yıldır ne yaya ne de araç trafik probleminin çözülemediğinden yakınan Halil İbrahim Baykara sözlerine şöyle devam etti: “Bazı arkadaşlara göre trafik sorununu çözme deyince akıllarına sadece otobüs minibüs birleşmelerinden başka da çözüm önerileri gelmiyor. Ana arterlerdeki kaldırımlar dört yıl önceki gibi duruyor. İki kişinin uzun süre yan yana yürüyebileceği bir kaldırım neredeyse yok. Otobüs-minibüs güzergahları eskisinden daha kötü halde. Başkanım, size bir öneride bulunmak istiyorum. Hani bazen müdürlerinizi inceleme araştırma için yurtdışına gönderiyorsunuz ya. Bence bundan sonra o kadar uzaklara değil de daha az masrafla yakınlarımızda bulunan Denizli , Isparta, Eskişehir, Konya, Kayseri gibi şehirlere gönderirseniz daha çok şeyler öğrenirler kanısındayım. Sayın Başkanım, şehrimizin içi ve çevresi ile ilgili bu tespitlerimi dikkate alınacağını umarken yukarıda saydığım sebeplerden dolayı faaliyet raporunuzu reddediyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme