• Haberler
  • Genel
  • Baykara: Afyon'da denetim artmalı – Kocatepe Gazetesi

Baykara: Afyon'da denetim artmalı – Kocatepe Gazetesi

UMUD Temsilcisi Kemal Baykara Afyonkarahisar'da uyuşturucu ve zararlı maddelerle ilgili önlemlerin artırılması gerektiğini söyledi UMUD (Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele günü nedeniyle bir açıklamada bulundu.Uyuşturucuların bu günümüzü ve yarınımızı tehtid eden, sadece kullanan kişiye değil ailesine ve topluma bir çok sıkıntılar [&hellip]

Baykara: Afyon’da denetim artmalı

UMUD Temsilcisi Kemal Baykara Afyonkarahisar’da uyuşturucu ve zararlı maddelerle ilgili önlemlerin artırılması gerektiğini söyledi

UMUD (Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele günü nedeniyle bir açıklamada bulundu.
Uyuşturucuların bu günümüzü ve yarınımızı tehtid eden, sadece kullanan kişiye değil ailesine ve topluma bir çok sıkıntılar yaratan zararlı maddeler olduğunu belirten UMUD Temsilcisi Kemal Baykara, “Bu gün dünyanın bir çok gelişmiş ülkeleri yanında gelişmekte olan veya geri kalmış ülkelerinde bu tehtid altında olduğunu görüyoruz. Gelişmiş Avrupa ülkeleri özgürlük adına serbest bıraktıkları uyuşturucu kullanımını azaltmak için çok büyük mücadeleler vermektedirler. Uyuşturucu bağımlılarının evine kadar günlük kullanacağı uyuşturucuyu teslim eden ülkeler bulunmaktadır” dedi.
Uyuşturucu kaçakçılığının çok büyük finans kaynağı olması sebebi ile terör örgütlerinin en çok başvurduğu yöntem haline geldiğine dikkat çeken UMUD Temsilcisi Kemal Baykara, “Toplumdaki kargaşa ve kaos ortamında rahatlıkla uyuşturucu kaçakçılığını yapmakta ayrıca madde bağımlılarını da kolayca örgütlerine katıp büyük eylemler yaptırmaktadırlar” dedi.
UMUD Temsilcisi Kemal Baykara Uyuşturucu ile mücadele konusunda şu konuların altını çizdi:
Zararlı maddelere ulaşım engellenmeli
“Emniyet güçleri kaçakçılıkla üst seviyede mücadele etmektedir. Ancak Birleşmiş Milletler Örgütünün raporuna göre Dünya üzerinde dolaşan uyuşturucu trafiğinin sadece yüzde onu yakalanmaktadır. Bu ülkemizde yüzde on beş seviyelerine yükselme başarısını göstermiştir. Bu manada tüm emniyet güçlerimizi kutluyoruz. Bunun bir sebebi de ülkemizin coğrafi yapısı bakımından uyuşturucu kaçakçılığında geçiş noktası olmasıdır. Bu nedenle ülke olarak çok dikkatli olmalıyız.
Aynı dikkat ve özeni yolların kesiştiği şehrimizde de göstermeliyiz. Emniyet güçlerinin yasadışı uyuşturucu ile mücadelelerini başarıyla sürdürmelerine rağmen bulundurulması ve kullanılmasına yasal engel olmayan uçucu maddeler maalesef sıkıntılı olmaya devam etmektedir. Bu maddeler seyyar satıcılar, bir milyoncularda ve kırtasiyelerde rahatlıkla satılmaktadır. Bunun satışı ve kullanımı vatandaşın gözü önünde meydana gelmektedir.
Yetki Sağlık Müdürlüğü’nde
Bunun satış ve kullanımının kontrolü ilgili 5898 sayılı yasa ile İl Sağlık Müdürlüklerindedir. Biz bunu dile getirdiğimiz zaman hakkımızda yasal işlem yapılmakla tehtid edilmekteyiz. Biz tehtidlerden çekinmiyoruz çünkü işimizi dosdoğru yapmaya çalışıyoruz. Bizler gönüllülük esasına dayalı olarak kamu yararın hizmet vermekteyiz. Konuştuğumuz her konunun hukuki dayanağı ve belgesi elimizdedir. İstedikleri ortamda da kendileri ile paylaşırız. Asılsız dedikodular yerine bizimle ortak çalışma yapmalarını tavsiye ederiz. Hala daha önceki iddialarının toplantı tutanaklarını kamu oyuna açıklamamışlardır.
Önlemler gecikmeden alınmalı
Sigara ve alkol tüketimi de uyuşturucu bağımlılığına sebep olan en önemli etkendir. Tüm madde bağımlıları mutlaka sigara ve alkol kullanmıştır. Çünkü bu maddeleri kullanan kişi kolaylıkla uyuşturucu maddelere alıştırılabilir. Özellikle gençlerimiz bu konuda dikkatli olmalıdır. Daha önce belirttiğimiz gibi şehrimizde alınacak acil tedbirler şunlardır.
18 yaşından küçüklere sigara alkol ve uçucu madde satışlarının mutlaka engellenmesi gerekiyor. Nöbetçi eczane gibi çalışan tekel maddesi satan işyerleri kontrol altına alınmalı. Açıldıkları ve kapandıkları saatler maalesef kontrol altında değil. Valilik bünyesindeki madde bağımlılığı ile mücadele komisyonu yedi aydır toplanamıyor. Acilen toplantı yapılmalıdır. 2011 yılı madde bağımlılığı ile mücadele eylem planı acilen hazırlanmalıdır. Lütfen canımız yanmadan önlemlerimizi alalım.”

Bakmadan Geçme