Bayırbucak'a yardıma devam – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği (İHH) ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan çeşitli yardımları taşıyan 13. tır, Bayırbucak Türkmenleri için gönderildi.İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, yardım tırını uğurlamadan önce çalışma hakkında bilgi aktardı. Söz konusu yardımlar kapsamında Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu olarak 13. tırı bölgeye gönderdiklerini kaydeden Ertürk şöyle konuştu: “Suriye’deki Müslümanlar 6 yıldır kan, [&hellip]

Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği (İHH) ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan çeşitli yardımları taşıyan 13. tır, Bayırbucak Türkmenleri için gönderildi.
İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, yardım tırını uğurlamadan önce çalışma hakkında bilgi aktardı. Söz konusu yardımlar kapsamında Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu olarak 13. tırı bölgeye gönderdiklerini kaydeden Ertürk şöyle konuştu: “Suriye’deki Müslümanlar 6 yıldır kan, gözyaşı ve zulme maruz kalmaktadır. Bu savaş nedeniyle yüz binlerce insan hayatını kaybetmiş, sakat ya da yaralı kalmış, milyonlarca Suriyeli kardeşimiz mülteci durumuna düşmüştür. Şam, Halep yanıyor, hastaneler bombalanıyor, doktorlar şehit ediliyor. Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli kardeşlerimiz çok zor durumda. Afyonkarahisar’da 20’ye yakın sivil toplum örgütüyle başlattığımız yardım kampanyasında 13. tırı Suriyeli kardeşlerimize göndereceğiz. Tırda; 17 ton un, kuru gıda, çocuk bezi ve temizlik malzemesi bulunuyor.” Toplu duanın ardından yardım tırı uğurlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme