• Haberler
  • Gündem
  • Battı-çıktı için Ekim gayreti – Kocatepe Gazetesi

Battı-çıktı için Ekim gayreti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Maliye Kavşağı'ndaki battı-çıktı çalışmasındaki son durumu yerinde inceledi. İncelemelerinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 'Planlama yaptığımız Stadyum, Jandarma, Karayolları ve Maliye Kavşakları arasında altyapısı en yoğun olan kavşak, Maliye Kavşağı idi. Biz kolay yerden değil, zor yerden başladık. Trafiğin en çok sıkıntı yaşandığı kavşak Maliye Kavşağı [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Maliye Kavşağı’ndaki battı-çıktı çalışmasındaki son durumu yerinde inceledi. İncelemelerinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Planlama yaptığımız Stadyum, Jandarma, Karayolları ve Maliye Kavşakları arasında altyapısı en yoğun olan kavşak, Maliye Kavşağı idi. Biz kolay yerden değil, zor yerden başladık. Trafiğin en çok sıkıntı yaşandığı kavşak Maliye Kavşağı olduğundan dolayı önceliği buraya verdik. AFJET’in hem gidiş, hem geliş ana hatları buradan geçiyor, aynı zamanda boruları da geniş çaplı. Yine Belediyemizin içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu TEDAŞ’ın elektrik kabloları, doğalgazın gidiş boruları bunun yanında Telekom’un fiber optik kabloları ve telefon hatları bu bölgeden geçiyordu. Hatların deplase edilmesi, aktarılma çalışmaları halen devam ediyor” dedi.
10-20 GÜNDE BİTMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Maliye Kavşağı’nın 1 Temmuz 2017 itibariyle trafiğe kapatıldığını kaydeden Çoban, “Çok enteresandır daha çalışmamızın 10’uncu gününden itibaren ‘Ne zaman bitecek battı çıktı çalışması’ diyen vatandaşlarımız oldu. On günde, yirmi günde, bir ayda böyle bir kavşağın tamamlanması mümkün değil, dünyada böyle bir teknoloji yok. Olsaydı, o teknolojiyi Afyonkarahisar’a getirmek için gayret gösterirdik. Bu tür şikayetler bizi ve ekibimizi üzüyor. Biz de bu konudan en az vatandaş kadar rahatsızız. Kavşağa komşu iş yerlerinin çektiği sıkıntıları biliyoruz. Onlara da gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
EVLERDEN
 ŞİKAYET GELEBİLİR
Vatandaştan gelen bazı eleştirilere de cevap veren Çoban, “Normalde sekiz gibi çalışmalar başlayıp iş planlama cetveline göre genelde akşam saat 20:00’de bitiyor. Bazen 18:00-18:30’da da çalışma bitiyor çünkü beton atılıyor, betonun piriz alması gibi bir durumu oluyor. Betonun piriz alması durumunda işçinin yapacağı bir şey yok. Cumartesi Pazar ise burada çalışma oluyor. Geceleri çalışılmadığına yönelik eleştirilerde var. Asfalt şantiyemizi yeni kurduğumuz yıl Ambaryolu’nda gece çalışıyoruz. Çalışmaları gece bitirmeyi hedefliyoruz. Bir gün sonrası için de Meteoroloji yağış veriyor. Gece çalışmasından rahatsız olan bazı vatandaşlar önce nöbetçi zabıtayı defalarca arıyor, baktılar belediyeden çare yok bunun üzerine vatandaşlar yoğun bir şekilde emniyeti arıyorlar, bu şekilde trafik ekipleri çalışmamızı durdurdular. Bir gecelik çalışmaya dahi bazı vatandaşlarımız izin vermiyor. Burada da evlerimizden şikâyet gelebilir düşüncesi ve yeni iş güvenliği mevzuatı gereğince tehlikeli ve ağır işlerde geceleri işçileri çalıştıramıyorsunuz” diye konuştu.
DENEYİMLİ BİR FİRMA ÇALIŞIYOR
İhalenin normal seyrine göre battı-çıktı projesinin Aralık ayında bitmesi gerektiğini, ancak müteahhit firmanın bu süreyi öne aldığını söyleyen Çoban, “İhale takvimine göre altı aylık süre olmasına rağmen müteahhit firma inşallah Ekim ayı sonuna kadar buradaki çalışmayı bitireceğini vaat ediyor. Ümit ediyor ve istiyorum ki ben Ekim sonuna bırakmadan bu çalışmayı bitirirler. Müteahhit firma ilk defa böyle bir çalışmayı burada yapmıyor, Ankara, Konya gibi illerde de benzer çalışmaları yapmış deneyimli bir firma” şeklinde konuştu.
ALTERNATİF YOL
ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Sürücülere kolaylık sağlama adına alternatif yolların da belirlendiğini aktaran Çoban; “İl Emniyet Müdürlüğümüz ile ortaklaşa çeşitli alternatif yollar belirledik. Elbette bunlar kavşağın görevini tam anlamıyla yerine getiremezler. Ancak eskiye göre 3-5 dakikalık bir gecikmeye mal oluyor. Bu tür bir gecikmenin de şehrimizde gündüz olmaması gerekiyor. Alimoğlu Mermer Fabrikası’nın önünden Gazlıgöl Caddesi’ne çıkan yolda çalışmalarımız tamamlandı. Biz orayı trafiğe açmıştık ancak Devlet Demiryolları kendi yetkisinde olduğu için yolu kapattı. Ancak sağ olsun Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz sıkıntıyı gördüler ve Devlet Demir Yolları yetkilileri ile görüşerek sorun aşıldı. Bugün yarın tek yönlü gidiş olarak yolu trafiğe açacağız. Demiryolu hemzemin geçişine otomatik bariyer yerleştiriyoruz. Montaj çalışmaları devam ediyor. Yine bir personelimizi buraya görevlendirdik” diye konuştu.

İKİ İHALE DAHA

Başkan Çoban Ağustos ayı içerisinde hem Demiryolu Üstgeçit köprü projesinin hem de Jandarma Kavşağı battı çıktı projesinin ihalesine çıkılacağı müjdesini verdi.

GECE ÇALIŞMASINA MÜSAADE EDİLMEZ

Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, “İşin ihale şartnamesine göre resmi olarak Aralık ayında bitiyor olmasına rağmen firma Ekim ayı sonunda bitireceğini vaat ediyor. Bizde bunu gözlemliyoruz. Alternatif yollarla ilgili çalışmamız ise devam ediyor diye konuştu.
Müteahhit Firma Sahibi Cemalettin Çakır ise, “İşimizin süresi 12’nci ayda tamamlanıyor. Ekim sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Mümkün olursa daha da erken bitireceğiz. Gece çalışma konusunda hem emniyet, hem de gürültü yönünden kesinlikle müsaade edilmez” ifadelerini kullandı.

YOĞUN KATILIM

Basın toplantısına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, Yapım Şube Birim Sorumlusu Onur Sadioğlu, Asfalt ve Yol Birim Sorumlusu Kubilay Akın ve yüklenici firma yetkilisi katıldı.

Bakmadan Geçme