• Haberler
  • Genel
  • Batı Türkiye'nin koalisyonla yönetilmesini istiyor

Batı Türkiye'nin koalisyonla yönetilmesini istiyor

Baba ocağı Şuhut'ta ilk olarak restorasyonu tamamlanan Ulu Camii'de Cuma namazını kılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Camii'nin yanı sıra Şuhut'ta yapımı tamamlanan 6 tesisin açılışını gerçekleştirerek, 8 tesisin temeli attı. Batının Türkiye'nin gelişimini durdurmak için Türkiye'nin koalisyonla yönetilmesini istediğini anlatan Eroğlu, koalisyonu üç atın üç farklı yöne çektiği at arabası karikatürü ile [&hellip]

Batı Türkiye’nin koalisyonla yönetilmesini istiyor

Baba ocağı Şuhut’ta ilk olarak restorasyonu tamamlanan Ulu Camii’de Cuma namazını kılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Camii’nin yanı sıra Şuhut’ta yapımı tamamlanan 6 tesisin açılışını gerçekleştirerek, 8 tesisin temeli attı. Batının Türkiye’nin gelişimini durdurmak için Türkiye’nin koalisyonla yönetilmesini istediğini anlatan Eroğlu, koalisyonu üç atın üç farklı yöne çektiği at arabası karikatürü ile anlattı

Temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, bakanlığının ve hükümetin hizmetlerini attı. Türkiye’nin gelirlerinin AK Parti hükümetleri öncesi hortumlandığını ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, “Vergi oranlarını düşürdük. Hizmetler artıyor. Peki bu nasıl oluyor, hizmetlerin parası nerden geliyor? Sizin paranızla yapılıyor. Geçmişte de aynı para toplanıyordu. Fakat pek çok hortum vardı. Bu hortumlardan biri faiz lobisinin hortumuydu. Benim Şuhutlu, kardeşim patates, pancar, haşgeş (haşhaş) tarlasında üretir. Hatta biz bazen şaka da yaparız; ‘babanın tarlasında haşgeşler kafan gibi oldu mu’ diye. Bakın biliyorum, sizin alın terinizi. Sizin alın terinizden, esnaftan, işadamlarından vergi alıyor devlet. Toplanan bu verginin yüzde 86’sını faiz lobisine aktarıyordu. Size bir şey kalmıyordu. Hazine açığı kapatmak için 9 ay vadeli borçlanıyordu. Borçlanmayı yüzde 63 ile yapıyordu. Buna bütçe dayanır mı” şeklinde konuştu.
1 Kasım seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Bakan Veysel Eroğlu, koalisyon yönetimini gördüğü bir karikatür ile anlattı. Türkiye’nin AK Parti hükümetleri döneminde önemli bir gelişim yakaladığını kaydeden Bakan Eroğlu şöyle konuştu: “Türkiye gelişince, Türkiye ekonomide yükselince bazı Türkiye’nin önünü kesmek isteyen ülkelerin gözü açıldı. ‘Türkiye’nin önünü keselim. Kesmek için ne yapmak lazım. Türkiye koalisyonlarla idare edilsin’ dediler. Geçen gün bir karikatür gördüm. Bir at arabasına, üç tane at bağlamışlar. Birisi bir tarafa çekiyor, birisi diğer tarafa, öbürü öbür tarafa çekiyor. Araba bir türlü yerinden kımıldamıyor. İşte koalisyon budur. Maksatları Türkiye’de istikrarı bozmak. Türkiye, IMF’ye el pençe dursun, borç para istesin istiyorlar. Faiz lobisi köşede bekliyor. ‘Bunlar bir gitse de, biz soyguna devam etsek’ diyor. İhale lobisi öbür köşede bekliyor. ‘Eskiden işlerimiz Afyon’un kaymaklı ekmek kadayıfı gibiydi. Şimdi kaymağı alındı sadece kadayıf kaldı. Eski günlere dönsek’ diye düşünüyorlar. Ama aziz milletim lütfen, önümüzdeki seçimde bunları unutmayın.”
1 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimin Türkiye’nin geleceğini belirleyeceğini anlatan Bakan Veysel Eroğlu, diğer partilerin seçmenlerinden Türkiye’nin istikrarına oy kullanmalarına istedi. Mazlum milletlerin ümidinin Türkiye olduğunu kaydeden Eroğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Öbür bütün partilere oy vermiş, MHP ya da CHP oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Değerli kardeşler, bırakın futbol takımı gibi parti tutmayı. Lütfen Türkiye’nin geleceği için, gelecek nesiller için, büyük Türkiye için sandığa gideceğiz. Türkiye’ni 2023, 2053, 2071 hedeflerinin ve mazlum milletler için, Kosova’da Bosna Hersek’te, Üsküp’te, Orta Asya’da, Azerbaycan’da, Orta Doğu’da, Şam’da, Darülselam’da veya Afrika’da bizlere ümitle bakan milletlerin ışığı olacaksınız. Bunu düşünerek davranın.”
Törenin ardından Şuhut’ta kız öğrenciler için iki hayırsever tarafından yapılacak yatılı Kur’an Kursu’nun temel atma törenine katılan Bakan Veysel Eroğlu, temel atma öncesi inşaatın projesini istedi. Projeyi eline alarak inceleyen Eroğlu, açılmasını istediği projeden yurdu kızlara anlattı. Dua edilmesinin ardından temel atılmasını sağlayan Eroğlu, Şuhut’ta partisinin seçim bürosunun da açılışını gerçekleştirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Eroğlu’nun programı haftasonu da yoğun
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, haftasonu da Afyonkarahisar’da yoğun temaslarda bulunacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programı kapsamında Afyonkarahisar’a vereceği 50 projeyi kapsayan 5 müjde paketini açıklayacak. Eroğlu bazı toplantılara katılacak ve ilde çeşitli ziyaretlerde bulunacak.
Çakmak Otel’de bugün sabah 09.00’da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, berberler ve kuaförler ile kahvaltı edecek. Daha sonra Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenleyeceği basın toplantısında beş müjde paketini açıklayacak. Ambaryolu esnafı ziyareti, Fuar yeri Pazar Alanı’nı ziyaret edecek olan Eroğlu Sahipata TOKİ konutlarında miting yapacak. Bakan Eroğlu yarın sabah saat 9.00’da Çakmak Otel’de AK Parti Gençlik Kolları ile kahvaltı yapacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme