Batı Nil virüsü, Açık Cezaevi’nde anlatıldı
Bolvadin Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda Batı Nil Humması’na ilişkin konferans verildi. Bolvadin Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde görev yapan 2 no' lu Sağlık Ocağı Personeli Sağlık Memuru Mehmet Hamamcı tarafından verilen konferansta Batı Nil Humması’nın ne olduğu, virüsten nasıl korunulacağı anlatıldı Batı Nil Humması, Bolvadin Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda anlatıldı. Bolvadin Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde görev [&hellip]
Bolvadin Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda Batı Nil Humması’na ilişkin konferans verildi. Bolvadin Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde görev yapan 2 no’ lu Sağlık Ocağı Personeli Sağlık Memuru Mehmet Hamamcı tarafından verilen konferansta Batı Nil Humması’nın ne olduğu, virüsten nasıl korunulacağı anlatıldı
Batı Nil Humması, Bolvadin Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda anlatıldı. Bolvadin Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde görev yapan 2 no’ lu Sağlık Ocağı Personeli Sağlık Memuru Mehmet Hamamcı’nın verdiği konferansta, hastalığın bir sivrisinek türü aracılığıyla insanlara, atlara ve diğer memelilere bulaştığı belirtildi. Hamamcı, “Virüsün bulaştığı kişilerde çoğu kez hiçbir belirti ve bulgu olmaz. Genellikle kişiler farkına bile varmazlar.
Yaklaşık yüzde 20 oranında ise Batı Nil ateşi adı verilen, hafif bir enfeksiyon gelişir ve tam iyileşme gerçekleşir. Yaşlılar, çocuklar, hamileler ve HIV/AIDS hastaları gibi bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde Batı Nil virüsü çok ciddi olabilir ve beyin iltihaplanmasına ya da beyni ve omuriliğini çevreleyen zarlarda iltihaplanmaya yol açabilir.
Virüse yakalananların yaklaşık yüzde 1’inden daha azında şiddetli hastalık görülmektedir ve az sayıda vakada Batı Nil virüsü ölümcül olabilir” dedi.
Hamamcı, virüsten korunulması için şu önlemlerin alınması gerektiğini belirtti: “Hasta veya ölmekte olan kuşlara dikkat edin ve bu durumu yerel sağlık birimlerine bildirin. Sivrisineklerin hakim olduğu saatlerde, özellikle gün ağarırken, akşam karanlığında ve akşamın erken saatlerinde gereksiz dış mekan faaliyetlerinden kaçının.Sivrisineklerin istila ettiği alanlarda uzun kollu gömlek ve pantolon giyin. Cildinize ve giysinize yoğunluğu yüzde 10 ila 30 arasında değişen sivrisinek kovucu ilaç sürün. Yoğunluğu yüzde 10 olan bir koruyucu yaklaşık iki saat etkilidir.”