- Haberler
- Hayatın İçinden
- Başvuru Koşulları Ve Tarihi Belli Oldu... 3 ildeki Gençlere Evlilik Desteği
Başvuru Koşulları Ve Tarihi Belli Oldu... 3 ildeki Gençlere Evlilik Desteği
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta şartları sağlayan çiftlere evlilik kredisi verecek. Afyonlu Bakan Göktaş, fon için başvuruları almaya başladıklarını açıkladı.
Türkiye’de doğum oranlarının her geçen yıl düştüğü bu dönemde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti.
Sabah gazetesinden Rana Büyüktaş'ın haberine göre Bakanlık, doğurganlık hızının en düşük olduğu iller arasında yer alan Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta genç çiftlere yönelik yeni bir evlilik desteği sunacak.
EVLİLİK KREDİSİNE BAŞVURULAR BAŞLADI
Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu” projesinin genişletildiğini duyurdu. Karabük, Bartın ve Zonguldak'taki genç çiftler, daha önce deprem bölgesindeki gençlere sağlanan 150 bin liralık evlilik kredisinden faydalanabilecek.
Başvurular 1 Eylül itibarıyla “www.aile.gov.tr” üzerinden alınmaya başlandı. Deprem bölgesindeki ilk pilot uygulamanın ardından büyük ilgi gören bu destek, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak sunuluyor. Şu ana kadar 12 bin 132 çift başvurdu, 3 bin 963 çift kredi desteği aldı. Şartları kolaylaştırarak, toplam gelir kriterini brüt 2.3 asgari ücreti (yaklaşık 46 bin lira) aşmayan çiftlere bu destek sağlanacak.
EVLİLİK KREDİSİ İÇİN ŞARTLAR:
Başvuru sahiplerinin yaşının 18-29 olması ve 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Başvurular resmi nikahtan en az 2 ay, en fazla 6 ay önce yapılmalı.
Karabük, Bartın, Zonguldak ile Adıyaman, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde ikamet edilmesi şartı aranıyor.
Toplam gelir brüt 2,3 asgari ücreti aşmamalı.
Başvuru sahiplerinin Bakanlığın Evlilik Öncesi Eğitim Programı'na katılmayı kabul etmesi gerekiyor.
DÜŞÜK DOĞUM ORANLARINA YÖNELİK PROJELER
“Aile Eylem Planı” ile kadınların çalışma ve aile hayatı arasında denge kurmalarını hedefliyor.
Macaristan ve Kazakistan’daki doğum teşvik uygulamalarını inceleyerek benzer politikaları ülkemizde uygulamayı planlıyor.
Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı, nüfus politikaları üzerine özel çalışmalar yürütüyor.
Boşanma ve düşük doğum oranlarının nedenlerini araştırmak üzere analiz çalışmaları başlatılacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık ve Maliye Bakanlıkları yetkilileriyle oluşturulacak bir alışma grubu, bu konudaki stratejileri belirleyecek.