• Haberler
  • Spor
  • 'Baştan düzeni kuralım, öyle devam etsin'

'Baştan düzeni kuralım, öyle devam etsin'

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdür Vekili Gürsel Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı ve AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, Gençlik Hizmetleri ve Spor [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdür Vekili Gürsel Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı ve AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın, il müdürleri, federasyonların il temsilcileri, taraftarlar ve kulüp yöneticileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz, ildeki spor taraflarının tümünün toplantıya katıldıkları ve gelecek sezon için yapılacak planlamaların vakit varken en iyi şekilde yapılabileceğine dikkat çekti. Vali Tutulmaz, “Önümüzde yoğun, meşakkatli bir dönem var. Kendi ilimiz içerisinde yükselmenin yanı sıra bir de Ankaragücü işi olunca, bu iş bizi daha da zorlayacak. Gerek güvenlik açısından gerek stattaki, spor salonlarındaki düzen açısından biz bunları önümüzde daha biraz sürecimiz var. Bu süreçte bunları bir gözden geçirelim. Eksiklerimiz nedir, üzerimize düşenler nedir bugün burada konuşalım eksiklerimizi bir an evvel çözme yoluna girelim. Çünkü bu yıl buraya gelecek gazeteciler artık bizim gözümüzün yaşına bakmaz anında yansıtır. Konular Türkiye’nin gündemine düşer. Biz sporu ne için yapıyoruz, ilimizin reklamını yapmak için. İlimizin reklamını daha iyi yapalım, gençliğimizi daha fazla sporla aktif hale getirelim diye yapıyoruz. Ama eğer bunu iyi yönetemezsek bu reklam tam tersine olumsuzluğa dönmeye başlar. Diyelim ki iki hafta üst üste buradan basına yansıyan olumsuzluklar olursa, bundan kesinlikle ilimiz olumsuz şekilde etkilenir. Biz ilimizi marka değer haline getirelim diye gayret ediyoruz, çaba sarf ediyoruz hepimiz işte sporda bunun bir parçası, kulüplerimizin şu gayretleri onun bir parçası, eğer buna iyi hazırlanmazsak, statlardaki düzenleri iyi kuramazsak gelen kulüp temsilcileri veya seyircileriyle, fan toplulukları ile birlikte iyi diyaloglar kuramazsak ilimizin tanıtımı noktasında da olumsuz sıkıntılarla karşı karşıya gelebiliriz. Olayın tarafları bir aradayız. Bunun için neler yapabiliriz, bunu bir değerlendirelim” dedi.
“İLK GÜNDEN KURALLARIMIZI KOYALIM”
Protokol tribününde önceki senelerde ağırlanan misafirlerin bu sene yer alamayacağına dikkat çeken Vali Tutulmaz, “Yeni bir düzene giriyoruz, bir kere şuradan başlayabiliriz. Protokol tribünü en azından buranın tabi aynı şekilde salonda da aynı durum, iş büyüdükçe gelenlerin sayıları ve niteliklerinde büyüme oluyor. Sıkıntı yaşamaya başlarız. Buradaki düzen gerçekten çok kötü. Neresi protokol, neresi değil. Hatta geçen yıl Keçiören maçında kulüp başkanları arasında söz dalaşı olmak zorunda kalındı. Niye, düzensiz şekilde oturulduğunda yer sıkıntısı oluyor. Bizim bunu önlememiz lazım. Kişi son anda da gelebilir, maç başladıktan sonra da gelebilir, eğer onun yerine biri oturduysa işte o sıkıntılar başlar. Bugüne kadar ilde olan, il müdürlerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, spor kulübü yöneticilerimiz, protokolden rahat faydalanıyordu. Çünkü protokolün bir kısıtlaması yoktu. Ama gerçek spor protokolü uygulandığında bu arkadaşlarımızın önemli bir kısmı oraya giremez. Şimdi bunlara da bu yıl hazır olmamız lazım. Belki normal bir maçta kimse gelmiyor diye alınabilir. Ama ertesi maçta çok yığılır yine sıkıntılar başlar. İlk günden kurallarımızı koyalım, herkes kendini bilsin, nerede olabileceğini bilsin ona göre hareket edelim diyorum” ifadesine yer verdi.
“35-40 VİP KOLTUK SATILDI”
Protokol tribününün üzerinde bulanan koltukların yaklaşık 35-40’ının 2 bin liradan satıldığını aktaran Başkan Salih Sel, “Bizden protokol için yer isteyen dostlarımız olabiliyor. Bize gücenmeyin gönül koymayın. Artık bu imkanımız kısıtlı. Biz numaralı tribünde fiyatı 500 yaptık, VİP yerde de 2 bin lira yaptık. Epeyce de talep var. 35-40 adet 2 binlikten satıldı” şeklinde konuştu.
“PASOLİG ALALIM”
PASOLİG kartlarının önemi konuşulduğu sırada söze giren Başkan Çoban, “En azından bizler de PASOLİG alalım. Hepimiz alalım, örnek olsun” diye konuştu. PASOLİG kartlarının örnek olarak alınması gerektiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz, “Bence de alalım, desteğimiz olsun” dedi.
“GELİR SAĞLAMAMIZ LAZIM”
Spor Toto 1. Lig’de ve Süper Lig’de yayınlanacak reklamların Türkiye çapında olacağına dikkat çeken Başkan Sel, “Bizim işadamlarımızla görüşüp Ankaragücü’nün maçlarını burada oynanacağını söylememiz lazım. En azından Türkiye çapında, Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor maçlarını burada oynayacak. İlk yarı maçlarını burada oynayacaklar, ayrıca diyorlar ki ikinci yarıya da stat yetişmeyebilir. Bunu bizim de AFJET Afyonspor olarak da gelire dönüştürmemiz lazım” diye konuştu.
Stat düzeni hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden bilgi vermesini isteyen Vali Tutulmaz, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak siz de bu stadın düzeni olarak bilgilendirme yaparsanız iyi olur” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın, “Protokol ile ilgili düzenleme Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait. Ama buradaki protokol 314 kişi gözüküyor. Bizim belgelerimizde de öyle ama sadece mor koltuklardan bahsediliyor. Diğerleri satılacak. Bunun bir kısmı zaten VİP olarak satılacağı söyleniyor ki 35-40 adetin satıldığı konusu zaten geçti. O kadar koltuk kombine olarak satılmış ve devamı da var” ifadesine yer verdi.
“314 PROTOKOL MÜ OLUR”
314 kişilik protokol tribünü olduğu söylenmesi üzerine konuşan Tutulmaz, “314 protokol mu olur. Bunu bir sınırlandırmak lazım. Ankara’da yoktur bu kadar. Şimdi bana verilen belgede il protokolü diye geçen listede Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Rektör, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, Gençlik ve Spor’dan Sorumlu Vali Yardımcısı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, MİT Bölge Başkanı, Baro Başkanı, ayrıca tabi Gençlik Spor İl Müdürü, İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Üyesi, Meclis’te grubu bulanan siyasi partilerin il başkanları, önceki federasyon başkanları ve milli takım teknik direktörleri, il spor dalı temsilcisi kendi branşında, ASKF Başkanı, il protokolünde yer alan ve Gençlik ve Spor’una katkıları bulanan kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri protokole davet edilebilir” şeklinde konuştu.
“BİZ KENDİMİZİ SINIRLARSAK
ÇOK SIKINTI ZORLUK YAŞARIZ”
Denizli’de ve Manisa’da görev yaptığı dönemden örnek vererek protokol tribünü konusunda görüşlerini açıklayan Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, “Denizli ve Manisa’dan protokol tribünü uygulamasını biliyorum. Denizli’de 30 kişi falan. Ama Manisa’da da 300 kişiydi. Şuanda 314 kişilik protokol tribünün tamamını biz protokol tribünü yapabiliriz. Şimdi bu protokol düzeninde biz kendimizi sınırlarsak çok zorluk yaşarız” dedi.
 “RİZE’DEN BİLGİ ALALIM”
Afyon ve Rize Stadyumunun aynı olduğu hatırlatılması üzerine Tutulmaz, “Kurallar uygulanmak için vardır. Uygulayacağız. Sayıyı tespit etmemiz lazım. Diğer vilayetlerde de araştırma görüşme yapılsın. Rize ile görüşülsün. Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden nasıl yapmışlar, ne yapmışlar, bilgi edinin. Kuralları şimdi görüşelim, şimdi bize kızsınlar ama sonra iş düzenli gitsin. Eğer bunu biz bugünden yapmazsak o zaman yapacağız, o zaman kırgınlıklar daha fazla olur” dedi.
Güvenlik konusunda yapılan konuşmalar sonrasında Voleybol ve Basketbol konularında da görüşmeler yapıldı. İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Başkanı Abdullah Aydoğan tarafından yeni salonun aydınlatmasının yetersiz olduğunu söylemesi üzerine Vali Tutulmaz, salon teslim alınmadan önce gerekli incelemenin yapılarak işleme alınması gerektiğini söyledi. Toplantı protokol üyelerinin Zafer Stadyumu’nda inceleme yapması sonrasında tamamlandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme