Başmakçılı Kadınlar Doğal Tahin ve Köpük Helva ile Pazara Açılıyor
Afyonkarahisar'ın Başmakçı İlçesi'nde faaliyet gösteren Başmakçı Kadın Kooperatifi üyeleri, doğal tahin ve köpük helva üretimine başladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2021 yılında desteklenen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında alınan makine ve ekipmanlarla üretime başlayan kooperatif, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Başmakçı Belediyesi’nden gerekli izinleri alarak hijyenik ortamda katkısız üretim yapıyor.
DAKİKADA BİR KİLOGRAM ÜRETİM YAPILIYOR
Başmakçı Kadın Kooperatifi, 7 kadın üye ile üretim faaliyetlerini sürdürürken, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak denetleniyor.
Dakikada bir kilogram üretim kapasitesine sahip kooperatif, pazarlama çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda Migros ve Tarım Kredi Kooperatifi marketleri ile ilk görüşmeler gerçekleştirildi.
Kooperatif yetkilileri, kapasite artırımı ile hem üretimin yükseltilmesini hem de daha fazla kadına istihdam sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.