• Haberler
  • Ekonomi
  • Başmakçı’da kuş gribi patladı! 4,5 milyon tavuk itlaf edildi

Başmakçı’da kuş gribi patladı! 4,5 milyon tavuk itlaf edildi

Bazı köylerdeki büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi nedeniyle hayvan pazarı kapatılan Afyonkarahisar’da hayvancılık sektörüne bir acı haber daha geldi. Türkiye’nin önemli yumurta ve kanatlı et üretim merkezi olan Afyonkarahisar’da kuş gribi paniği yaşanıyor. 22 büyük işletmenin karantinaya alındığı bölgede 4 buçuk milyon tavuk itlaf edildi. Maddi zarar milyonlarca lirayı bulurken bu durumun yumurta tavuk fiyatlarına [&hellip]

Haber

Bazı köylerdeki büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi nedeniyle hayvan pazarı kapatılan Afyonkarahisar’da hayvancılık sektörüne bir acı haber daha geldi. Türkiye’nin önemli yumurta ve kanatlı et üretim merkezi olan Afyonkarahisar’da kuş gribi paniği yaşanıyor. 22 büyük işletmenin karantinaya alındığı bölgede 4 buçuk milyon tavuk itlaf edildi. Maddi zarar milyonlarca lirayı bulurken bu durumun yumurta tavuk fiyatlarına ciddi şekilde yansıyabileceği ifade edildi.

 

Türkiya Gazetesi’nden Kaan Zenginli’nin haberinde şu bilgilere yer verildi:

Türkiye’nin en büyük kanatlı et üretim merkezlerinden Afyon Başmakçı’da kuş gribi vakası patladı. Salgının Türkiye çapına yayılmasını önlemek adına bölgede bulunan tüm işletmeler karantinaya alındı. Aynı şekilde Çorum’da da vakaların arttığı ifade edildi. Tüm tesislerde detaylı inceleme başlatıldı. Başmakçı’daki işletme sahipleri durumun kötüye gittiğini belirtiyor. Alınan numune örneklerinden kuş gribi tespiti olduğunu söyleyen işletme sahipleri milyonlarca tavuğun itlaf edildiğini ifade ediyor.

4,5 MİLYON TAVUK İTLAF EDİLDİ

Başmakçı’da kanatlı et ve yumurta üretim tesisi bulunan Yasin Toköz “Birkaç aydır kuş gribi vakaları ile ilgili bakanlık çalışma yapıyordu. Alınan numuneler Konya’da bir laboratuvara götürüldü. Sonuç olarak bir salgın olduğu ortaya çıktı.

Bakmadan Geçme