• Haberler
  • Spor
  • Başmakçı'da Biyogaz Tesisi kurulumu başladı

Başmakçı'da Biyogaz Tesisi kurulumu başladı

Başmakçı İlçesi'nde Biyogaz Tesisinin kurulumu için inşaat çalışmalarına başlandı     Başmakçı İlçesi'nde büyükbaş ve kanatlı hayvan gübre atıklarının değerlendirileceği biyogaz tesisinin yapım çalışmaları başladı. Biyogaz Tesisi hayata geçtiğinde hem çevreyi koruyacak hem de organik gübre ve elektrik üretimiyle ilçe ekonomisine katkı sağlayacak. 'İLÇE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ' Tarım ve hayvancılığı ile ön planda olan bir [&hellip]

Başmakçı İlçesi’nde Biyogaz Tesisinin kurulumu için inşaat çalışmalarına başlandı

Başmakçı İlçesi’nde büyükbaş ve kanatlı hayvan gübre atıklarının değerlendirileceği biyogaz tesisinin yapım çalışmaları başladı. Biyogaz Tesisi hayata geçtiğinde hem çevreyi koruyacak hem de organik gübre ve elektrik üretimiyle ilçe ekonomisine katkı sağlayacak.
“İLÇE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Tarım ve hayvancılığı ile ön planda olan bir ilçe olduklarını dile getiren Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, “Biyogaz tesisini kurmak için uzun uğraşlar verdik. Şuanda tesisimiz kurulum aşamasındadır. Bu tesisimiz sayesinde büyükbaş ve kanatlı hayvan gübre atıkları değerlendirilerek elektrik enerjisi elde edeceğiz. Hem çevreyi koruyacağız hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamış olacağız. Burada üretilen gübreden de vatandaşlarımız en iyi şekilde faydalanacak. Aynı zamanda da İlçe halkımız için yeni bir istihdam oluşturmuş olacağız. Biyogaz tesisimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Yatırımcı firmaya da teşekkür ederim.” dedi.

Bakmadan Geçme