• Haberler
  • Genel
  • Başmakçı Ovacık Sütçülük Kooperatifi’nin pazar sorunu yok

Başmakçı Ovacık Sütçülük Kooperatifi’nin pazar sorunu yok

Başmakçı’daki Ovacık Köyü Sütçülük Kooperatifi’nin pazar sorununun olmadığı bildirildi Kooperatif Başkanı Osman Gürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 yıldır faaliyet gösteren kooperatifin 120’si aktif 320 ortağının bulunduğunu kaydetti. Ovacık ve Yukarı Beltarla köylerinden süt alımı yaptıklarını ifade eden Gürcü, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”İki köyden günlük 5,5 ton süt girişi oluyor. Bu, ilkbahar mevsiminde 7.5 tona [&hellip]

Başmakçı Ovacık Sütçülük Kooperatifi'nin pazar sorunu yok

Başmakçı’daki Ovacık Köyü Sütçülük Kooperatifi’nin pazar sorununun olmadığı bildirildi

Kooperatif Başkanı Osman Gürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 yıldır faaliyet gösteren kooperatifin 120’si aktif 320 ortağının bulunduğunu kaydetti.
Ovacık ve Yukarı Beltarla köylerinden süt alımı yaptıklarını ifade eden Gürcü, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”İki köyden günlük 5,5 ton süt girişi oluyor. Bu, ilkbahar mevsiminde 7.5 tona çıkıyor. Süt verimi, mevsime göre değişiyor. Baharda ineklerin buzağılama döneminde süt üretimi artıyor. Pazar sorunumuz yok. Toplanan sütleri Antalya’ya pazarlıyoruz. Sütümüz kaliteli olduğundan dolayı bugüne kadar sıkıntı yaşamadık. Yem fiyatları çok pahalı. Arazimiz müsait olmadığı için sılaj üretimi yapamıyoruz. Sürekli kuru yem kullandığımız için de emeğimizin karşılığını tam olarak alamıyoruz.”http://m.kocatepegazetesi.com/”

Bakmadan Geçme