Başmakçı gelişiyor – Kocatepe Gazetesi

Başmakçı'nın gelişmesi için çalışmalara devam eden Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, ilçeye askeri havaalanı, elektrik üretim tesisi ve stadyum yapılacağını aktardı. Daha çok yatırımlar yapılacağını ve projelerin devam ettiğini belirten Başkan Gönüllü, projelerin kısa sürede hayata geçeceğini söyledi.İlçeye yapılacak askeri havaalanı, elektrik üretim tesisi ve stadyum hakkında bilgi veren Başkan Gönüllü, '22 Mart'ta Stadyumumuzun ihalesi [&hellip]

Başmakçı’nın gelişmesi için çalışmalara devam eden Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, ilçeye askeri havaalanı, elektrik üretim tesisi ve stadyum yapılacağını aktardı. Daha çok yatırımlar yapılacağını ve projelerin devam ettiğini belirten Başkan Gönüllü, projelerin kısa sürede hayata geçeceğini söyledi.
İlçeye yapılacak askeri havaalanı, elektrik üretim tesisi ve stadyum hakkında bilgi veren Başkan Gönüllü, “22 Mart’ta Stadyumumuzun ihalesi yapılacak. Spor Toto’ya yaptırılacak halı sahamızın yer teslimi yapıldıktan 120 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Seyirciler için özel tribünlerin olacağı stadyumumuz diğer ilçelerdeki stadyumlarda olan imkanları halkımıza sunacak. Stadyumun zemini ise sentetik çim olarak yapılacak. İlçemize yapılacak olan biyogaz tesisimizde 8 megavatlık elektrik üretimi yapılacak. Kanatlı, büyük baş, küçük baş gibi havyan atıklarından elektrik üretimi yapılacak. Mayıs’ta inşaata başlanacak olan elektrik üretim tesisimiz, BİODEM Firması tarafından yapılacak olan elektrik üretim tesisi için 3 senedir elimizden gelen gayreti sarf ettik. Mayıs ayında inşallah ilk kazma BİODEM Firması tarafından vurulacak. Ayrıca Askeri Havaalanına kavuşacağız. Şu an zemin etütlerinin yapıldığı Asgari Havaalanı için Haziran ayı gibi TOKİ tarafından inşaata başlanacak. 1100 metre uzunluğunda piste sahip olacak havaalanın içinde lojmanlar, hangarlar gibi birçok bina da yapılacak. Şu ana kadar hayata geçirmek için uğraştığımız projelerimizin bir kısmı bunlar. İnşallah devam eden projelerimizi de hayata geçireceğiz. Her şey daha güzel bir Başmakçı için. İlçemizin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme