Başmakçı bisiklet turuna yoğun ilgi

Başmakçı’da bu yıl ilki olan Başmakçı Bisiklet Turu geçen hafta sonu yoğun katılımla gerçekleşti Başmakçı Kaymakamlığı’nca düzenlenen Başmakçı Bisiket Turu, geçen hafta sonu yapıldı. Türkiye’nin değişik illerinden gelen 60 bisikletçi Başmakçı’da pedal çevirdiler. Misafir bisikletçiler, Başmakçı’nın doğal güzelliklerine ve Başmakçılıların ilgisine hayran kaldılar. Tura Afyonkarahisar’dan da dört sporcu katıldı. Afyonkarahisar’ı Başmakçı ilçesinde temsil eden sporculardan [&hellip]

Başmakçı bisiklet turuna yoğun ilgi

Başmakçı’da bu yıl ilki olan Başmakçı Bisiklet Turu geçen hafta sonu yoğun katılımla gerçekleşti

Başmakçı Kaymakamlığı’nca düzenlenen Başmakçı Bisiket Turu, geçen hafta sonu yapıldı. Türkiye’nin değişik illerinden gelen 60 bisikletçi Başmakçı’da pedal çevirdiler. Misafir bisikletçiler, Başmakçı’nın doğal güzelliklerine ve Başmakçılıların ilgisine hayran kaldılar. Tura Afyonkarahisar’dan da dört sporcu katıldı. Afyonkarahisar’ı Başmakçı ilçesinde temsil eden sporculardan Aykut Sığındık, Osman Çoban, İsmail Elçi, Mehmet Emin Üreten bişsiklet turundan bir hayli memnun kaldıklarını söylediler. Şenliğe Muğla Bisiklet Derneği, Muğla Enerji Verimliliği Çevre Koruma Derneği, Denizli Bisiklet Derneği, Denizli Bisikletliler Toluluğu, Datça Bisiklet Topluluğu, Afyon Bisiklet Topluluğu ve Eskişehir Bisiklet Topluluğu da katıldı.
İki gün yapılan şenlikte katılımcılar 100 kilometrelik parkurda pedal çevirdiler.
Katılımcılar Başmakçı’nın parkurundan, doğasından ve insanının sıcaklığından çok etkilendiklerini belirterek, tekrar geleceklerini, yapılan etkinlerde dostlarını da getireceklerini söylediler.
Başmakçı’yı bisiklet ile tanıttık
Başmakçı Kaymakamı Serdar Arslantaş, “Başmakçıyı bisiklet turizmi ile tanıtmanın eşsiz doğa güzelliklerini paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Buradan memnun ayrılmaları bizim için çok önemliydi. Başmakçı’yı ve insanını tanıtmanın onuru yaşadık. Gelen misafirlere ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Düzenlenen Bisiklet Şenliğinden Kaymakam Serdar Arslantaş, Belediye Başkanı Halil Özcan, İlçe Emniyet Amiri Recep Peker Eryılmaz da katılımcılarla birlikte pedal çevirdi
Başmakçı’ya kadar bisikletlerle gittiler
Turu başarıyla tamamlayan bisikletçiler, Cuma günü Afyonkarahisar’dan sabah 6.30 civarında bisikletleriyle Başmakçı’ya gitmek üzere yola çıktılar. Saat 11.00’de Sandıklı’ya ulaşan bisikletçiler, İsmail Elçi ve Aykut Sığındık’ın bisikletlerinde meydana gelen arıza nedeniyle Sandıklı’da bir süre mola verdiler. Bisikletlerin tamiratından sonra tekrar yola çıkan sporcular, Dinar’daki Suçıkan Festivali’nde bulundular. Dinar’daki Maryas Festivali kapsamında resim sergisi açılışına kaılan bisikletçiler, saat 19.00’da yeniden Başmakçı’ya varmak üzere yola koyuldular. Saat 21.00’de Başmakçı Meslek Yüksek Okulu binasında konakladılar. Cumartesi günü sabah saat 9.00’da başlayan bisiklet turunda yer alan bisikletçiler, Kaymakam Serdar Aslantaş ve İlçe Emniyet Amiri Recep Peker Eryılmaz’ın yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Kaymakam ve Emniyet
Müdürü de tura katıldı
Başmakçı Kaymakamı Serdar Aslantaş ve İlçe Emniyet Amiri Recep Peker Eryılmaz da bisiklet turuna katılanlar arasındaydılar. Başmakçı Belediye Başkanı Halil Özcan da bisiklet turuna katılanları, kendi özel aracıyla takip ederek onları yalnız bırakmadı. Başmakçı’ya bağlı Yaka Köyü Aşağı Mahalle Muhtarlığı bisikletçileri, köye girişte davul ve zurnalarla karşıladı. Köyde, şenliğe katılanlara çay ikramında bulunuldu. Davul zurna eşliğinde bisikletçiler köyden zeybek oyunlarıyla uğurlandı.
“Memnun kaldık”
Başmakçı Bisiklet Şenliği’ne katılan bisikletçilerden Aykut Sığındık, şenliğe katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Başmakçı Kaymakamı Serdar Arslantaş, Belediye Başkanı Halil Özcan ve İlçe Emniyet Amiri Recep Peker Eryılmaz ve Bisiklet Turu Organizastörü Esma Eser Açıkgöz’ün bize ilgisi çok mutlu etti. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Pazar günü Aşağı Beltarla Köyü’nde düğün sahibi, bisikletseverlere keşkek ikram etmesi ve bisikletçilerin de düğünde gönlünce eğlenmesi şenliğin bir diğer güzel taraflarıydı. Genelde tur üzerinde olan köylerde oturan sakinler, bizlere sıcak davrandılar. Bizi en güzel şekilde misafir ettiler. Acıgöl’de ilköğretim okulu öğrencileri halk oyunları gösterileri düzenledi. Biz bu gösterileri çok beğendik. Acıgöl’e ayaklarımızı sokup çamur banyosu yaptık. Organizasyon çok güzeldi. Pazar günü gülyağı fabrikasında verilen öğle yemeği sonrasında gül suyuyla doldurulan havuzda bisikletçiler yüzdüler. Başmakçı’nın güzellikleri karşısında hayran kaldık. Ömrümüz boyunca unutamayacağımız bir etkinlikti. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin değişik illerinden gelen bisikletçiler de turdan ve etkinliklerden çok memnun kaldılar. Gidecekleri yerlerde Başmakçı’nın güzellilerinden bahsedeceklerini söylediler. Böyle bir etkinliğin Afyonkarahisar memrkezde de yapılması en büyük arzumuz.”

Bakmadan Geçme