Başlıca unsur halis niyet – Kocatepe Gazetesi

Ramazan'da İkindi Sohbetlerinin 25'nci konuşmacısı Altınoluk Vakfı'ndan İbrahim Şimşek oldu. Şimşek, 'Hayata ve Hadiselere Müslümanca Bakış Açısı' başlığında sohbet etti. Sohbet öncesi Murat Ekici Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.ALLAH RAZI OLSUN'Hayata ve Hadiselere Müslümanca Bakış Açısı' konusunda konuşan Altınoluk Vakfı'ndan İbrahim Şimşek, 'Ramazanda İkindi Sohbetleri' adıyla organize edilen programın rahmet, mağfiret, sabır ve Kur'an ayı olan [&hellip]

Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 25’nci konuşmacısı Altınoluk Vakfı’ndan İbrahim Şimşek oldu. Şimşek, “Hayata ve Hadiselere Müslümanca Bakış Açısı” başlığında sohbet etti. Sohbet öncesi Murat Ekici Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.
ALLAH RAZI OLSUN
“Hayata ve Hadiselere Müslümanca Bakış Açısı” konusunda konuşan Altınoluk Vakfı’ndan İbrahim Şimşek, “Ramazanda İkindi Sohbetleri” adıyla organize edilen programın rahmet, mağfiret, sabır ve Kur’an ayı olan Ramazan-ı Şerif ayının idrakine ihya ve anlaşılmasına vesile olmasını diledi. Sohbet dinleyicilerine de katılımları nedeniyle teşekkür eden Şimşek; “Cenab-ı Hak kullarına eğer şükür ederseniz mutlaka nimetlerimi arttırırım demektedir. ‘İnsanlara teşekkür etmesini bilmeyen Allah’a teşekkür etmiş sayılmaz. Allah’a teşekkür etmesini bilemez’ Bundan dolayı hakikaten bir kez daha Ensar Vakfı yönetimine, çalışanlarına ve katılımcı dostlarımıza bu hizmetlere destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.
ALLAH BAĞIŞLANMAYI
NASİP ETSİN
İbrahim Şimşek, “Hayata ve Hadiselere Müslümanca Bakış Açısı” başlığında sunum yapmaya çalışacağını söyledi. Hayata ve Müslümanlığa karşı Müslüman’ın bakış ölçülerinin neler olması gerektiğinden söz eden Şimşek; “Yüzde yüz doğruyu bildiğimiz bilgiler Kur’an-ı Kerim de yer almaktadır. Bundan dolayı Kur’an-ı Kerime bakış açımız, sünneti seniyeye bakış açımız, kıyasa bakış açımız üzerinde inşallah genel hatlarıyla bilgilendirmeler yapacağız. Ölçüleri koyan Allah-u Teâlâ’dır. İlahi mesajlarla belirlenmiş ölçülerdir. Ramazan ayı geldiğinde cennetin kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlarda bağlanır. İnşallah bu anlamda Ramazan-ı Şerifin son günlerini son fırsat anlayışı ile değerlendirebiliriz. Bu aydan bağışlanmış bir vaziyette çıkabilmeyi Allah-u Teâlâ bize nasip etsin” diye konuştu.
HALİS NİYET ÖNEMLİ
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (A.S) bir hadisi şerifinde “Kim iman ederek, inanarak, yalnızca sevabını Allah’tan bularak, Allah rızası için Ramazan-ı Şerif ayını ve Kadir Gecesini ihya ederse mutlaka onun geçmiş günahları bağışlanır” dediğini hatırlatan Şimşek; “Bağışlanmak için ilk kuvvetli imandır. Davranışlarda samimiyet, kalp ve gönül anlamı insanlar için önemlidir. Helal rızık kazanmak, ibadetleri riyasız yapabilmek, Allah için yaptığını söylediği şeyleri gerçekten Allah için yapabilmek, lekesiz bir imana sahip olmak Kur’an ve sünnet açısından değerlendirildiğinde dünyanın ve ahretin en zengin sultanı bir insan olmuş oluyor. Mümin akıllı olmalı. Allah bu dünya da bir akşam bir kuşluk vakti kadar ibadet, kulluk istiyor. Bu zaman dilimini Allah’a itaatle geçirmek lazımdır. İki cihanı kazanabilmek için, dünya da ve ahrette kaybedenlerden olmamak için azami derece de bazı ölçülere dikkat etmek gerekiyor. Bunun için öncelikle halis niyet önemlidir” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme