• Haberler
  • Genel
  • Başkurt geleneği yine bozmadı – Kocatepe Gazetesi

Başkurt geleneği yine bozmadı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen uçurtma yarışmasında 20 kez birincilik 2 kez ikincilik derecesini elde eden Mustafa Başkurt, 28'inci Uçurtma Şenlikleri'nde en güzel uçan uçurtma dalında hem 1'incilik hem de 2'nciliği almayı başardı Afyonkarahisar Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 28'inci Uçurtma Şenlikleri'nde Mustafa Başkurt geleneği bozmayarak birinciliği ve ikinciliği yine kaptırmadı. Daha önceki [&hellip]

Başkurt geleneği yine bozmadı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen uçurtma yarışmasında 20 kez birincilik 2 kez ikincilik derecesini elde eden Mustafa Başkurt, 28’inci Uçurtma Şenlikleri’nde en güzel uçan uçurtma dalında hem 1’incilik hem de 2’nciliği almayı başardı

Afyonkarahisar Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 28’inci Uçurtma Şenlikleri’nde Mustafa Başkurt geleneği bozmayarak birinciliği ve ikinciliği yine kaptırmadı. Daha önceki yarışmalarda 20 birincilik ve 2 de ikinciliği bulunan Başkurt, bu sene kızı Zeynep ve oğlu Süleyman’la katıldığı yarışmadan hem birinciliği hem de ikinciliği alarak kendi rekorunu egale etmeye devam etti.
BAŞKURT UÇURTMALARININ
PÜF NOKTALARINI AÇIKLADI
Geleneksel Uçurtma Şenlikleri’nde 1’inciliğin de değişmez ismi geleneksel hale geldi. 21 kez birincilik ve 3 kez de ikincilik elde etme başarısını gösteren Mustafa Başkurt Uçurtma Şenlikleri’nde elde ettiği başarının sırrını açıkladı. Gürgen ağacından yapılan çıtaları kullandığını belirten Başkurt, “Gürgen ağacından elde ettiğimiz çıtalarla şeffaf ve daha hafif uçurtmalar yapıyoruz. Bu nedenle uçurtmaların havada dengeyi sağlaması kolaylaşıyor. Ayrıca uçurtmanın en hassa yeri olan terazi kısmı çok önemlidir. Terazi ayarını milimetrik detaylarla önem veriyoruz. Uçurtmalarımıza Kıbrıs’tan özel misine ipi getirdik. Tam ve makaralı bir şekilde kullandığımız makara misine ipleriyle uçurtmamız havada dengesini korurken ipimizin de kopma olasılığı ortadan kalkıyor. Son olarak kuyruk bölümünden bilgi vermek istiyorum. Bizim yaptığımız uçurtmaların 1.75 metre boyu olduğu için, bunun iki katı orantısında yani 3 metre kadar bir kuyruk yapıyoruz” diye konuştu.
ÖDÜLLER TEŞVİK EDİCİ DEĞİL
Önceki yıllarda düzenlenen yarışmalarda ödüllerin daha dikkat çekici olduğunu ifade eden Başkurt, “Bu sene elde ettiğimiz derece ile kazandığımız ödüller geçen senenin ödülleri ile aynıydı. Bundan yaklaşık 5-10 sene önceki şampiyonluklarımızda daha iyi ödüller veriliyordu. Mesela altın kol saati, Afyonkarahisar’ı temsil eden mermerimiz üzerinde altın masa saati gibi hediyeler veriliyordu. Önümüzdeki yıllarda inşallah daha iyi ödüllerin verilmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Bakmadan Geçme