• Haberler
  • Genel
  • Basketbolun kalbi Afyon’da atıyor – Kocatepe Gazetesi

Basketbolun kalbi Afyon’da atıyor – Kocatepe Gazetesi

Basketbol Gençler Grup Müsabakaları dün yapılan açılış seremonisiyle başladı. 22-26 Mart tarihleri arasında Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan Basketbol Grup maçları dün itibariyle başladı. Burdur, Kayseri, Kırıkkale, Mersin, Çankırı, Bartın, Karaman’dan gelen lise ekipleri bir üst tura çıkabilmek için mücadele verecekler. Kendi İllerinde şampiyon olan Lise Basketbol Takımları Afyonkarahisar’da yapılan grup mücadelelerinde başarılı olmak [&hellip]

Basketbolun kalbi Afyon'da atıyor

Basketbol Gençler Grup Müsabakaları dün yapılan açılış seremonisiyle başladı.

22-26 Mart tarihleri arasında Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan Basketbol Grup maçları dün itibariyle başladı. Burdur, Kayseri, Kırıkkale, Mersin, Çankırı, Bartın, Karaman’dan gelen lise ekipleri bir üst tura çıkabilmek için mücadele verecekler. Kendi İllerinde şampiyon olan Lise Basketbol Takımları Afyonkarahisar’da yapılan grup mücadelelerinde başarılı olmak adına mücadele verecekler. Erkek Basketbol ekipleri iki grupta, 2 Basketbol Takımları da tek grupta mücadele veriyor. Grup maçlarında 6 Erkek Basketbol Takımı yarışıyor. Kızlarda da 3 takım en iyi olmak için mücadele veriyorlar.
Afyonkarahisar’da şu Erkek Lise Basketbol Takımları mücadele ediyor: Özel Kılıçaslan Anadolu Lisesi (Kayseri), Burdur Anadolu Lisesi (Burdur), Kırıkkale Teknik Eğitin Meslek Lisesi (Kırıkkale), Karaman Bifa Lisesi (Karaman), Özel Yıldırım Han Anadolu Lisesi (Mersin), Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi (Çankırı)
Kızlarda ise tek grupta oynanan maçlarda Kız Teknik ve Meslek Lisesi (Burdur), Turgut Işık Sağlık Meslek Lisesi (Bartın), Behice Yazgan Kız Lisesi (Kayseri) ekipleri mücadele veriyor. Basketbol Grup müsabakaları 26 Mart’ta Özel Zafer Koleji Spor Salonu’nda oynanacak final ve 3. lük maçlarından sonra sona erecek.
Seremonide bütün takımlar yer aldı
Dün sabah saatlerinde yapılan grup maçları açılış seremonisinde Afyonkarahisar’a gelen bütün takımlar tam kadro yerini aldılar. Seremoni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Yapılan açılış töreninde Milli Eğitim Spor Şube Müdürü Musa Dinçgez ve Gençlik Spor İl Müdrülüğü Şube Müdürü İsmail Barın’da yer aldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Dinçgez, seremonide yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’a gelen takımlara başarılar dileyerek onların boş vakitlerinde Afyonkarahisar’ı gezmelerini istedi. Her konuda kendilerine desteğin verileceğini kaydeden Dinçgez şöyle konuştu; “Afyonkarahisar’a hepiniz hoş geldiniz. Buradaki grup maçlarında mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyorum. Sizden isteğim boş vakitlerinizde Afyonkarahisar’ı gezmenizdir. Burda hiçbir sıkıntı yaşamayacağınızı garanti ediyorum. Arkadaşlarımız ve bizler her türlü sıkıntılarınızda sizlerin yanınızdayız.”

Bakmadan Geçme