• Haberler
  • Spor
  • Basketbolun gençlerinde SDFL şampiyon – Kocatepe Gazetesi

Basketbolun gençlerinde SDFL şampiyon – Kocatepe Gazetesi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Okul Sporları Basketbol Genç Erkekler B Kategorisi'nde final heyecanı yaşandı. Final maçında Süleyman Demirel Fen Lisesi ile Ali Çağlar Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Üçüncü çeyreğe kadar başa baş bir mücadele şeklinde geçen karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde Fen Lisesi maçı kopararak 55-37'lik skorla kazanmayı başardı.Maça iki ekipte hızlı başlarken [&hellip]

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Okul Sporları Basketbol Genç Erkekler B Kategorisi’nde final heyecanı yaşandı. Final maçında Süleyman Demirel Fen Lisesi ile Ali Çağlar Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Üçüncü çeyreğe kadar başa baş bir mücadele şeklinde geçen karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde Fen Lisesi maçı kopararak 55-37’lik skorla kazanmayı başardı.
Maça iki ekipte hızlı başlarken ilk çeyrekte yaşanan başa baş mücadele izleyenlere final maçının hakkı veriliyor dedirtti. İlk çeyreğin sonunda 12-11’lik skorla SDFL avantajı bir sayı ile almayı başardı.
İkinci çeyreğe hızlı başlayan AÇAL bulduğu üçlüklerle öne geçmeyi başardı. Ardından SDFL yüklenerek tekrar öne geçti. Farkı açan SDFL maçta ilk defa farkı oluşturmayı başardı. 30-23’lük skorla ilk çeyreği önde tamamlayan SDFL soyunma odasına önde girdi.
Üçüncü çeyrekte AÇAL farkı kapatmak için yüklense de çeyrek boyunca 5 sayı buldu. Savunmada iyi olan SDFL hücumda da başarılı bir çeyrek ortaya koymayı başardı. Üçüncü çeyrekte 15 sayı bulan SDFL 45-28’lik skorla son çeyreğe üstün başladı.
Son çeyrekte rakibini bunaltmayı başaran SDFL 10 sayı bulurken rakibine de fazla sayı imkanı vermedi. AÇAL bu çeyrekte 9 sayı bulabildi. Maçın sonunda ise 55-37’lik skorla kazanan SDFL şampiyonluğa ulaştı. Final maçını kaybeden AÇAL ikinci olmayı başardı.
SANDIKLI FEN LİSESİ ÜÇÜNCÜ OLDU
Okul Sporları Basketbol Genç Erkekler B Kategorisi’nde yarı finalde elenen Özel Sandıklı Yunus Emre Fen Lisesi ile Özel Ayza Koleji karşı karşıya geldi. Büyük çekişme için geçen karşılamada iki ekipte kazanmak için elinden geleni yaptı. Maçın sonunda 8 sayılık farkla kazanan Sandıklı Fen Lisesi oldu. 39-31’lik skorla Ayza Koleji’ni mağlup eden Sandıklı Fen Lisesi üçüncü olmayı başardı. Ayza Koleji ise mağlup olduğu turnuvayı dördüncü olarak tamamlamayı başardı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme