• Haberler
  • Spor
  • Basketbol’da gücümüz ligde kalmaya yetmedi

Basketbol’da gücümüz ligde kalmaya yetmedi

Cömert Küce yönetimi ile 2021-22 sezonuna başlayan HDI Sigorta Afyon Belediyespor basketbol takımı, pandemi ve kurdaki dalgalanma sonrasında oldukça zor bir döneme girdi. Kulüp yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yanlış ekonomik adımların ardından yönetim el değiştirerek Abdülkadir Arslan ile birlikte 5 işinsanına geçti. Onların çabaları da takımı ligde tutmaya yetmedi   Afyon Belediye basketbol takımı ING [&hellip]

Cömert Küce yönetimi ile 2021-22 sezonuna başlayan HDI Sigorta Afyon Belediyespor basketbol takımı, pandemi ve kurdaki dalgalanma sonrasında oldukça zor bir döneme girdi. Kulüp; yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yanlış ekonomik adımların ardından yönetim el değiştirerek Abdülkadir Arslan ile birlikte 5 işinsanına geçti. Onların çabaları da takımı ligde tutmaya yetmedi

Afyon Belediye basketbol takımı ING Basketbol Süper Ligi’ne güzel bir yapılanma ile başladı. 2019’da başlayan 2021’e etkileri ağırlaşan pandemi koşullarında ülke genelinde oldukça zorlu bir dönem geçirildi. Bu dönemde yaşanan kur dalgalanması da yabancı oyuncu oynatan bir çok kulübü zora soktu. Kısıtlı bütçe ile yola çıkan Afyon Belediye, kur ve pandemi koşullarında yanlış ekonomik adımlar da atınca çıkmaza girdi. Afyon Belediye bu zor durumdan yönetim değişikliği ile çıkmayı planlayarak Şubat ayı başında yapılan kongre ile yönetimi Abdülkadir Arslan başkanlığında 5 işinsanına devredildi. Küce döneminde ilk yarıda 3 galibiyet alan Afyon Belediye, Aslan yeniden yapılanma ile 1 galibiyet alarak 4 galibiyet ile lige veda etti.
Gelecek sezon yapılanması merak konusu olan Afyon Belediye’nin atacağı adımlar merakla beklenirken Kulüp adına daha bir adım atılmadı.
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ligdeki takım sayısının artırılması, ligden çekilenlerin yerine düşen takımlardan çağrılması gibi konularda netlik oluşmazken Afyon Belediye’nin de 1. Lige mi, Süper Lige mi katılacağı da merak konusu oldu.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme