Basketbolda final maçı yarıda kaldı

Afyonkarahisar’da oynanan Basketbol U14 Final maçı, hakemlerin taraflı maç yönettikleri iddiası ile yarıda kaldı.

Haber

Bugün saat 16:00 da Afyonkarahisar Tınaztepe Kapalı Spor Salonunda oynanan U14 final müsabakasında olaylar çıktı. Basketbol U14 Grubu finali için karşı karşıya gelen Gazi ve Çimento takımlarının maçı yarıda kaldı.

Maçı yöneten hakemlerin taraflı yönetimlerine tepki gösteren Çimentospor koçu takımını sahadan çekti. Çimentospor hocasının aldığı bu karara destek veren Çimentospor’daki oyuncuların aileleri de durumu tepki gösterdiler.

Haber

Basketbol il temsilcisi Feyzullah Demirkale’nin çocuğu Furkan Emir Demirkale’nin Gazi takımında oynadığını belirten Çimentospor oyuncularının aileleri “Gazi’deki bir sporcunun babası Basketbol il temsilcisi olduğu için hakemler taraflı yönetim sergiledi. Maçın hakemleri Kübra Gümüş ve Buse Yıldırım turnuvayı düzenleyen il temsilcisinin oğlunun takımına ayrıcalık tanıdı” diyerek hakemleri ve basketbol il temsilciliği yöneticilerini yuhladılar.

Hakemler tüm kararları Çimentospor aleyhine vererek maçı çığırından çıkardığını belirten sporcular ve aileleri tepkilerini salon dışına da taşıdılar.

Tepkiler sonrasında final maçı yarıda kaldı. Çimentospor koçu Kayhan Demirören takımını 2.periyot sonunda sahadan çekti. Demirören, “Kupadan ve şampiyonluktan daha önemli şeyler var. Buradaki sporcularımın ve ailelerinin onuruyla oynanmasına izin veremem” dedi.

Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale yuhlanarak istifaya çağrıldı.

Bakmadan Geçme