• Haberler
  • Spor
  • Basketbolcular Play-Off'u garantiledi – Kocatepe Gazetesi

Basketbolcular Play-Off'u garantiledi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde Play-Off'a kalma mücadelesi veren Afyon Belediyespor kendi sahasında Finalspor'u ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısında yaşanan çekişme sonrasında ikinci yarıda daha az hata yapan Afyon Belediye karşılaşmayı 88-78'lik skorla kazandı.Maça hızlı başlayan Afyon Belediye oldu. Oldukça isabetli şutlar çıkaran Afyon Belediye sayı düellosu şeklinde geçen ilk çeyreği 1 sayı farkla önde tamamladı. Final'in ataklarında [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde Play-Off’a kalma mücadelesi veren Afyon Belediyespor kendi sahasında Finalspor’u ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısında yaşanan çekişme sonrasında ikinci yarıda daha az hata yapan Afyon Belediye karşılaşmayı 88-78’lik skorla kazandı.
Maça hızlı başlayan Afyon Belediye oldu. Oldukça isabetli şutlar çıkaran Afyon Belediye sayı düellosu şeklinde geçen ilk çeyreği 1 sayı farkla önde tamamladı. Final’in ataklarında savunma yerine karşı ataklarla cevap vermek isteyen Afyon Belediye 23-22’lik skorla ilk çeyreği önde kapamayı bildi.
İkinci çeyrekte iki ekipte elinden geldiği kadar hücum hattında başarı aradı. Bu çeyrekte iki ekipte 11 isabetli şut bulunca ilk yarı sayıları da oldukça arttı. Afyon Belediye Marcus Hall ve Sezgin Eriş’le bu çeyrekte etkili olurken 22 sayı buldu. Final’de forma giyen başarılı oyuncu Polat Kocaoğlu takımını ayakta tutan isim oldu. Kocaoğlu, ilk yarıda 10 dakika oynarken 14 sayı buldu. Yakaladığı 7 sayılık farkla Afyon Belediye 54-47’lik skorla soyunma odasına önde girdi.
İkinci çeyreğe hızlı başlayan ekip Afyon Belediye oldu. Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikasında potasında 2 sayı gören Afyon Belediye 14 sayılık farkı yakalamayı başardı. Geri kalan sürede yüklenen Final 5-0’lık seriyi yakaladı fakat Afyon Belediye yine farkı yine artırdı ve 14 sayı ile üçüncü çeyreği de önde tamamladı.
72-58’lik skorla son çeyreğe üstün başlayan Afyon Belediye, ilk 4 dakikada sadece 2 sayı bulabildi. Final geliştirdiği ataklarda 9-2’lik seriyi yakaladı ve aradaki farı 7 sayıya kadar indirdi. Afyon Belediyespor Alican ve İsmail ile farkı yeniden 12 sayıya çekmeyi başardı. Bu sayılardan sonra Finalspor’un Koçu Ali Uruk molayı aldı. Geri kalan sürede hücumda ve savunmada başarılı olan Afyon Belediyespor farkı 10 sayı civarında tutmayı başardı ve 88-78’lik skorla maçı kazanmayı bildi.
Evinde konuk ettiği Finalspor’u 88-78’lik skorla mağlup eden Afyon Belediye hanesindeki galibiyet sayısını 17’ye yükseltmeyi başardı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme