• Haberler
  • Spor
  • Basketbol camiasının acı kaybı – Kocatepe Gazetesi

Basketbol camiasının acı kaybı – Kocatepe Gazetesi

Antalya’da dün sabah saatlerinde fenalaşan Doğan Hakyemez, beraberindekilerle özel bir hastaneye gitti. Muayene edilen Hakyemez’e doktorlar, 4 kalp damarının tıkalı olduğunu söyledi. Hakyemez, muayenesi sürdüğü sırada kalp krizi geçirdi. Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Hakyemez’in ameliyat olacağı belirtilmişti.Antalya'da yaşamını yitiren Doğan Hakyemez'in, geldiği hastanede kalp krizi geçirince tıkalı 4 damarına stent takıldığı, yoğun bakıma alınan [&hellip]

Antalya’da dün sabah saatlerinde fenalaşan Doğan Hakyemez, beraberindekilerle özel bir hastaneye gitti. Muayene edilen Hakyemez’e doktorlar, 4 kalp damarının tıkalı olduğunu söyledi. Hakyemez, muayenesi sürdüğü sırada kalp krizi geçirdi. Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Hakyemez’in ameliyat olacağı belirtilmişti.
Antalya’da yaşamını yitiren Doğan Hakyemez’in, geldiği hastanede kalp krizi geçirince tıkalı 4 damarına stent takıldığı, yoğun bakıma alınan Hakyemez’in kalbinin ikinci kez durması üzerine ameliyata alındığı, doktorların yaptığı tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.
Hakyemez’in cenazesinin Antalya’da yapılan tören sonrasında İstanbul’a götürülüp defnedileceği aktarıldı.
KASAPOĞLU VE FEDERASYONLARDAN DA MESAJLAR YAYINLANDI
Hayatını kaybeden Doğan Hakyemez’in hayatını kaybetmesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu başsağlığı mesajı yayınladı.
DEMİRKALE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Afyon Belediyespor Basketbol takımı kurulurken ilk olarak Doğan Hakyemez ile görülmüş, takımın nasıl bir yol izleyeceği konusunda kendisinden yardım alınmıştı. Bu alınan bilgiler doğrultusunda çizilen yol sonrasında Keçiler Bölgesel Lig’den 2. Lige (Şuan ki 1. Lig) terfi etmişti. Şimdi ise takım Süper Lige terfi etti.   
Doğan Hakyemez’in hakkında bilgi veren Türkiye Basketbol Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, “Doğan Hakyemez 2002 yılında Milli Takımlar Menajeri idi. Ayrıca sporculuk yanı ağır basan bir insandı. DSİ Spor, Galatasaray, Şekerspor, Eczacıbaşı, Anadolu Efes ve Karşıyaka takımlarının kadrosunda yer almıştı. Basketbolu bıraktıktan sonra da uzun yıllar yine Türkiye Basketbol Federasyonu’nda, milli takımlar menajerliği ve farklı takımlarda görev almıştı. Antalya’da yaşamını sürdüren Doğan Hakyemez, ‘Antalya Basketbol Okulları’nda Koordinatörü’ olarak görev yapıyordu” dedi.  
“DERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ”
Doğan Hakyemez’e başsağlığı dileyen Demirkale, “Basketbolun duayenlerinden olan Doğan Ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Aldığımız vefat haberi bizleri derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadesine yer verdi.  
DOĞAN HAKYEMEZ HAKKINDA
1950 yılında doğan ve basketbola Ankara’da başlayan Doğan Hakyemez, 1965-1986 yılları arasında forma giydi. Sırasıyla; DSİ Spor, Galatasaray, Şekerspor, Eczacıbaşı, Anadolu Efes ve Karşıyaka takımlarının kadrolarında yer aldı. Hakyemez, 2 kez Eczacıbaşı ve 3 kez Anadolu Efes ile şampiyonluk yaşadı.
182 kez milli formayı giyen Hakyemez, 1971 yılında İzmir’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda gümüş madalya kazanan takımın kadrosunda da yer aldı.
2001 yılında ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olan Türkiye Milli Basketbol Takımının Menajerliğini de yapan Hakyemez, ayrıca şu kulüplerde görev yaptı: NASAŞ, Fenerbahçe, Ülkerspor, Anadolu Efes, Galatasaray, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Trabzonspor, Ankara DSİ ve Antalyaspor.
Son olarak Antalya’da ‘Antalya Basket Okulları’nda Koordinatör olarak görev yapan Hakyemez, evli ve iki çocuk babasıydı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme