• Haberler
  • Siyaset
  • Başkanlık sistemine ve anayasa değişikliğine karşı kenetlenmeliyiz

Başkanlık sistemine ve anayasa değişikliğine karşı kenetlenmeliyiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Mehmet Karagöz, Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’ın sorularını cevaplandırdı.Burcu Aydın: Sayın Başkanım MHP Merkez İlçe Başkanlığı göre-vine atandınız. Görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz. Bundan sonra süreç nasıl devam edecek?Mehmet Karagöz: Malum olduğu üzere MHP genel merkezinin kongre talebi ile ilgili bir süreç yaşandı. O süreçte biz Afyon'da biraz daha [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Mehmet Karagöz, Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’ın sorularını cevaplandırdı.
Burcu Aydın: Sayın Başkanım MHP Merkez İlçe Başkanlığı göre-vine atandınız. Görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz. Bundan sonra süreç nasıl devam edecek?
Mehmet Karagöz: Malum olduğu üzere MHP genel merkezinin kongre talebi ile ilgili bir süreç yaşandı. O süreçte biz Afyon’da biraz daha farklı bir çalışma uyguladık. Tüm delegeler serbest bırakıldı. On beş artı bir yani ilin 15 tane genel merkez delegesi bir tane milletvekili olmak üzere toplam 16 delegemiz var. Bunlardan 10 tanesi imza verirken 6 tanesi imza vermedi. Arkadaşlarımızdan sakin olmalarını rica ettik. İsteyen kişinin istediği yere imza verebileceği ya da veremeyeceğini ifade ettik. Bazı arkadaşlarımız imza verdikten sonra basın açıklamalarında ve sosyal medya hesaplarında sert açıklamalarda bulundular. Sert ve duygusal davranıldı. Herkes istediği herkesi destekleyebilir. Bunda hiçbir beis yok. Ama adabı, üslubu bozmamak lazımdır. Mevcut bir genel merkezimiz ve genel başkanımız var. Mevcut Genel Başkanımız değişinceye kadar bizim genel başkanımızdır. Belki mevcut göreve devam edecek belki yeni bir yönetim gelecek. Seçimi kim kazanırsa kazansın bizim genel başkanımızdır. Bizim davamız kişilerin haklarının üzerine kurulmuş bir dava değildir. Rahmetli Alparslan Türkeş bu davanın kurucusudur, mimarıdır. Mekânı cennet olsun o öbür âleme geçti. Biz hala O’nun yolunda giden insanlarız. Çok şükür çizgiyi bozmadık. Allah bundan sonra da çizgimizi bozmayı nasip etmesin.
Burcu Aydın: Alper Yağcı’nın görevden alınması ile sizin göreve atanma durumunuz nasıl gelişti?
Mehmet Karagöz: Biz Sayın Alper Yağcı ile de Sayın İl Başkanımız ile de görüşüyoruz. Hep birlikte istişarelerde bulunuyoruz. Ben çocukluğumdan beri bu işin içindeyim. 2000-2003 yıllarında MHP Merkez İlçe Başkanlığı yaptım. Bir sonraki kongrede kendim aday olmayıp Ramazan Yavuz Deveci’ye İlçe Başkanlığı görevini yönetim kurulu üyelerimle birlikte devir etmiştim. Partimizin tüm kademelerinde görev almış bir isimim. Ocak Başkanlığı olsun, Merkez İlçe Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu üyelikleri, milletvekili adaylıkları olsun tüm kademelerde görev yaptım. Bugün tüm arkadaşlarımızın değerlendirmesi ile bu kritik süreçte kimsenin bir şey söyleyemeyeceğini ön gördük. Burada, bu durumdan herhangi bir hesabımız yok. O nedenle rahat hareket edebilecek bir insan diye beni önerdiler. Ülkücüler nöbete anlayışı ile zor zamanda partimize sahip çıkma zorunluluğu ile bu göreve atandık. Hiçbir arkadaşımla hesabım, husumetim yoktur. Alper Yağcı Başkanımız bizim çocuğumuzdur. Bebekliğini bildiğim bir insandır. Kıymetli babası Ahmet Yağcı ağabeyimiz ilk Ocak Başkanımızdır. Türkiye’ye geldikten sonra ilk irtibat kurduğu insanlardan biri de benim ve ailemdir. Kimsenin kimse ile bir husumeti yoktur. Herkesin hür iradesine saygılıyız. Kimseye de bir şey demiyoruz. Görev bana ilk teklif edildiğinde oturup konuştuk. Falanca olur mu filanca olur mu diye değerlendirdik. Sonra ben önerildim, görevi kabul ettim. Alper Başkanımızın yönetiminden 8 isim şu anda yönetimimde. Ayrıca hiçbir partide üyeliği olmayan, siyasete bulaşmamış 8 arkadaşımız taze kan olarak geldi. İçlerinde mimar, mühendis gibi kariyer sahibi arkadaşlarımız var. Genel Merkezimize yönetimimizi sunduk. Görev bize tevdi edildi. Allah mahcup etmesin inşallah diyoruz
Burcu Aydın: Bundan sonra MHP Merkez İlçe Başkanlığı gündeminde neler var?
Mehmet Karagöz:  Bundan sonra bizim fert olarak MHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak kendi mecrasında ilerleyecek olan süreçte üzerimize düşen görevi yapacağız. Arkadaşlarımızın bir kısmı demokratik haklarını kullanarak imza vermişlerdir. Türkiye genelinde bin 245 civarında MHP Genel merkez delegesi var. On beş artı bir toplam 16 Afyonkarahisar delegesi var. Toplamda 543 Türkiye delegesi imza vermiş. Kongre normal sürecinde işlesin diyen 720 civarında da imza vermeyen arkadaşımız var. Onlarda demokratik haklarını bu şekilde kullanmayı tercih ettiler. Normal süreç beklense idi 2018 yılının Mart ayı içerisinde olacaktı.
Burcu Aydın: Doğru ya da yanlışta olsa partiniz içinde ciddi bir sarsıntı var. Bu noktada gidişata nasıl bakıyorsunuz?
Mehmet Karagöz: Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin bire bir sohbetimizde ağzından duyduğum. Birinde yanımda iki kişi ile yanına girmiştim. Diğer bir yanında bulunuşumuzda benle birlikte toplam 24 kişi vardık. Kongre olaylarını direk kendi ağzından dinleme fırsatını buldum. “Yenildik mi evet yenildik” diyor kendi ağzı ile. Cümle cümle aktardım. “Başarısız mıyız? Evet başarısızız. Üzüldük mü üzüntünün merkezi burası” Genel merkezi kast ediyor. Fakat topu topu 40 kişi olduklarını belirtti. Türkiye Başkanlık sistemine gidiyor. Türkiye federasyona doğru gidiyor. Anayasa’daki ilk dört madde bozuluyor. Üniter yapı yani Cumhuriyet rejiminin değişmesi kısaca yeni bir devlet düzeni planı hayata geçiriliyor. Devlet bey topu topu 40 kişi olarak bununla mı yoksa kendi içimizde sen genel başkan olacaksın ben genel başkan olacağımla mı uğraşmamız lazım diyor. Kongre süreci işliyor, günü gelince zaten yapılacak demişti. Kendisi şu süreçte gidişata yönelik konsantre olunması gerektiğini söyledi. Yani kimsenin kongreden kaçtığı filan yok.
Burcu Aydın: Yılların partisi MHP’nin iktidar kaygısı taşımadığı yönünde ki eleştirileri nasıl cevaplarsınız?
Mehmet Karagöz: Biz MHP olarak 47 yıllık köklü bir partiyiz. Bizde kişiler önemli değildir. Yeri gelir birbirimize bağırır, çağırır, biraz sert çıkarız. Ama biz köklü bir partiyiz. Kurumsal bir yapıya sahibiz. İktidar partisi AKP kurumsal olmadıkları halde pat diye geldiler. Bizde siyasette nasıl başarı kazanacağımızı bilen kesimiz. Eğer her şeye rağmen iktidar dersek biz de iktidara çok kolay geliriz. MHP olarak biz ideoloji partisiyiz. İdeolojimizden ufak bir sapma yapsak ya da hareketlerimizde biraz manevra yapsak durum değişir. Diyorlar ki doğu da güneydoğu da MHP’nin oyu yok. Biz akıllı insanlarız. Orada oyun nasıl alınacağını biliriz. Osman Öcalan’ı Diyarbakır’dan aday edersek, Şemdin Sakık’ın bir yakınını Iğdır’dan aday edersek, Leyla Zana’nın yeğenini bir yerden aday edersek biz de oralardan oy alırız. Fakat MHP bunu yapar mı? Yapabilir mi? MHP’nin karakterine, şahsiyetine bu uyar mı?
Burcu Aydın: Ülkücü hareketin Afyonkarahisar özelinde ağabeylerinden bir isim olarak, ömrünüzü bu davaya vakfetmiş bir isim olarak siz de olağan süreci beklemeyi mi yoksa bir an önce düzen tutulması taraftarı mısınız?
Mehmet Karagöz: Benim kişisel kanaatim normal kongre süresinin dolmasından yanadır. Bizler bu süreçte başkanlık sistemine, anayasanın değiştirilme çabasına odaklanmalıyız. Bizim genel merkezimizin de genel başkan adayı olan arkadaşlarımızın da tüzüğünce bu işe konsantre olmalı günü geldiğinde kim çıkarsa çıksın, kim kazanırsa kazansın, kim genel başkan olursa olsun onun arkasında aynen devam etmek lazım. Bu süreçte birbirimize sıkı sarılmamız lazım. Bizden başka bu işleri savunan çok fazla bir kesim yok. CHP Genel Başkan Yardımcılarından bir hanımın sosyal medya üzerinden yayınlanan bir konuşmasını izledim. Asker ve polisimizin yürüttüğü operasyonları İsrail modeli olarak tanımlıyor. Anonsla binaların boşaltılıp yıkılmasını sağlıyorlar, bombalıyorlar diyor. Yani ben CHP’den de bir ümit görmüyorum. Milli bir duruş sergilemiyor. Atatürk’ün partisi olmaktan bin kere çıkmış. Atatürk’ün partisi olmakla uzaktan yakından alakası kalmamış. Milliyetçilik oku CHP’nin en uzun oklarından birisidir. Milliyetçilikle uzaktan yakından alakası kalmamış. İsrail modeli ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şanlı askerini nasıl bağdaştırırsınız? Onlar onursuz şerefsiz insanlar. Plajlarda sivil insanları, bebekleri, çocukları öldüren insanlar. >> Burcu AYDIN’ın Röportajı

Bakmadan Geçme