• Haberler
  • Siyaset
  • Başkanlık Sistemi istikrarsızlığı ve yoksulluğu getirecek

Başkanlık Sistemi istikrarsızlığı ve yoksulluğu getirecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal beraberinde CHP Dinar İlçe Örgütü üyeleri ile birlikte ilçe merkezi ve ilçeye bağlı, Tatarlı, Haydarlı beldeleri ile Kınık, Yıprak köylerini ziyaret etti. Milletvekili Burcu Köksal ilk olarak Dinar ilçe Merkezi’nde Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Ticaret Odası, Dinar Ziraat Odası, Dinar Şoförler Odası ve Dinar Motorcular [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal beraberinde CHP Dinar İlçe Örgütü üyeleri ile birlikte ilçe merkezi ve ilçeye bağlı, Tatarlı, Haydarlı beldeleri ile Kınık, Yıprak köylerini ziyaret etti. Milletvekili Burcu Köksal ilk olarak Dinar ilçe Merkezi’nde Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Ticaret Odası, Dinar Ziraat Odası, Dinar Şoförler Odası ve Dinar Motorcular Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret etti. Daha sonra ilçede bulunan kahvehanelerini ziyaret eden Köksal, Anayasa teklifine neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı.
TÜM YETKİLER BİR
 KİŞİ DE TOPLANACAK
Cumhuriyet’in kolay kurulmadığını kaydeden Köksal, “AKP, Anayasa teklifinde yargının bağımsız ve tarafsız olacağını söylüyor. Ancak bir partinin Genel Başkanı Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12’sini atarsa yargı bağımsız olur mu? Ülkemiz gelecek açısından büyük bir sorunla karşı karşıya. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ama bu Anayasa teklifinde egemenliğin bir kişiye verilmesi isteniyor. Bu teklif ile devletin işleyişini Türkiye Büyük Millet Meclisi değil, tek adam belirleyecek. Tüm yetkiler bir kişide toplanırsa demokrasiden söz etmek mümkün olamaz” dedi.
UZLAŞMA DEĞİL, DAYATMA VAR
Adaletin olmadığı yerde devletin olmayacağını ifade eden Köksal, “Rejimi değiştirmek istiyorlar. Unutulmaması gereken en önemli husus ise bu bir siyasi parti seçimi değil. Anayasa teklifi ile uygulanmak istenen rejim halkın özgürlüklerinin kısıtlanması. Sonuç olarak referandum sürecine getirilen Anayasa değişikliği teklifi uzlaşmayla değil dayatma ile hazırlandı. Getirilmek istenen Başkanlık Sistemi’nde Başkanı’nın yetkileri o kadar geniş ki, istediği kişiyi Başkan yardımcısı olarak atayabilir, istediği kişiyi bakan olarak atayabilir ya da bir anda tüm bakanları değiştirebilir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her koşul ve ortamda demokrasiyi savunuyoruz. Demokrasi olmazsa olmazımız diyoruz. Bütün yetkilerin tek bir kişi de toplandığı bir ortamda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. 80 milyon yurttaşımızın hakkı tek bir kişinin elinde olacak. En büyük tehlike budur. Yapılmak istenen rejim değişikliği ile dikta yönetimi getirilmek isteniyor” diye konuştu.
DÜNYA DA EŞİ BENZERİ YOK
Köksal konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“AKP tarafından ‘Tek Adam Anayasası’ olarak tabir ettiğimiz dünya da hakikaten eşi benzeri olmayan yetkilerle donatılmış bir Türk tipi Başkanlık sistemi önümüze getirildi. Peki, burada ne var? Burada bir Başkan seçiyoruz. Bu Başkan aynı zamanda bir siyasi partinin Genel Başkanı oluyor. Düşünün şimdi adam Cumhurbaşkanı milletin başı, cumhurun başı ve Türkiye de tarafsız olması gereken tek kurum Cumhurbaşkanlığıdır. Milletvekili taraftır, bir siyasi partinin genel başkanı taraftır. Belediye Başkanı da bir taraftır. Bir partiye mensuptur. Ama Cumhurbaşkanı yüzde yüz milletin başı tarafsız olmalıdır. Çünkü partiler üstü bir kişiliktir. Anayasanın 103. Maddesine baktığımızda adamın tarafsızlık yeminine ilişkin hüküm duruyor. Meclise gelecek tarafsızlık yemini edecek, ama aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanı olacak” dedi.
YAŞAM BİÇİMİ TERCİHİ YAPILACAK
Dinar İlçesi’nin ardından ziyaretlerine CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme ile Afyonkarahisar merkeze bağlı Susuz ve Işıklar beldelerinde devam eden Milletvekili Köksal, referandumda hayır oyu kullanılmasının memleket meselesi olduğunu söyledi.
Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Köksal, “Bu artık bir siyasi parti ve tercih meselesi değil ülke meselesi. Burada AKP, MHP, CHP tercihi yapılmayacak. Burada bir lider tercihi yapılmayacak. Burada yaşam biçimi tercihi yapılacak. Burada Cumhuriyet rejiminin devamını istiyor muyuz istemiyor muyuz buna bakılacak. Üniter devlet yapısının devamını istiyor muyuz istemiyor muyuz buna bakılacak. Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü istiyor muyuz istemiyor muyuz buna bakılacak” ifadeleri kullandı.
İSTİKRARSIZLIK, HAYAT
 PAHALILIĞI, YOKSULLUK
Milletvekili Köksal yoğun çalışma temposunu CHP İl Kadın Kolları üyeleri ile Afyonkarahisar merkezde de sürdürdü. Merkez ziyaretleri kapsamında kadın dernekleri ve Millet Hamamı’ndaki kursiyer kadınlarla bir araya gelen Köksal, “Tek adam rejimi istikrarsızlık, hayat pahalılığı, ayrıştırma, yoksulluk, kaos getirecek. Dünyada bunun örnekleri çok nerede tek adam varsa orada istikrarsızlık hakim. Milletimizin egemen olduğu bir ortamda ise demokrasi olur. Demokrasi ise güvenli yaşamın olmazsa olmazıdır” dedi.

Bakmadan Geçme