Başkanlık için heyecan dorukta

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Afyonkarahisar Merkez Belediye Başkanlığı için kimlerin aday olacağı merakla bekleniyor

Mahalli seçimler için tüm dikkatler Cumhur İttifakı partilerine çevrilmiş durumda. Seçimlerde ittifak yapısının korunup korunmayacağı, korunursa nasıl bir yöntem uygulanacağı ayrı bir merak konusu. Cumhur İttifakı’nın çatı partileri olan AK Parti ve MHP’de Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylığı için mevcut Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı ve Belediye eski Başkanı Burhanettin Çoban, 22. Dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, AK Parti il eski Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti Merkez ilçe eski Başkanı Bülent Eser, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Partili Belediye Meclis üyeleri, Şükrü Tunçbilek, Semai Kaya ve Murat Öner, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu, MHP Belediye Meclis üyesi ve ATSO Yönetim Kurulu üyesi Ömer Altınay ve ESOB Başkanı Cengiz Üstün’ün isimleri anılıyor.
Cumhur İttifakı adayları arasında ismi geçen kişiler arasında MHP kanadından sadece Ömer Altınay ve Cengiz Üstün’ün bulunması dikkat çekiyor. Kamuoyunda bu isimler Cumhur İttifakı’nın aday adayları olarak konuşulurken hem AK Parti cephesinden hem de MHP cephesinden bir çok anket sürdürülüyor. Cumhur İttifakı’nın mahalli seçimlerdeki yol haritasının ve buna bağlı olarak Afyonkarahisar Belediye Başkan adayının Kasım ayı içerisinde belirleneceği tahmin ediliyor.

Bakmadan Geçme