• Haberler
  • Siyaset
  • 'Başkanlarımız doğal aday adayı' – Kocatepe Gazetesi

'Başkanlarımız doğal aday adayı' – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve gündemle ilgili değerlendirmeler yaptı. Toplantıda Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim ve İl Ar-Ge Başkanı Nurettin Birliktir hazır bulundu.'MEVCUT BAŞKANLAR DOĞAL ADAY ADAYI'Enflasyonla mücadeleye katkı sağlayan Afyonkarahisar esnaf ve [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve gündemle ilgili değerlendirmeler yaptı. Toplantıda; Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim ve İl Ar-Ge Başkanı Nurettin Birliktir hazır bulundu.
“MEVCUT BAŞKANLAR DOĞAL ADAY ADAYI”
Enflasyonla mücadeleye katkı sağlayan Afyonkarahisar esnaf ve işadamlarına teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurularının 12 Kasım Pazartesi, Meclis Üyeliklerinin de 3 Aralık’a tarihlerine kadar süreceğini kaydetti. Sezen, “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde aday adaylığı başvuru tarihleri Belediye Başkanlıkları için 5 Kasım 2018’de başladı. 12 Kasım Pazartesi’ye kadar da sürecek. Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelikleri için başvuru başlangıç tarihi 5 Kasım Pazartesi, bitiş tarihi ise 3 Aralık 2018’dir. Başvurular, hafta sonları da kabul edilecek. Teşkilat binalarımız açık olacaktır. Aday adaylığı başvuruları parti teşkilat kademelerine yapılacak. İl Belediye Başkan aday başvuruları bizzat yazılı olarak Genel Merkeze iletilmek üzere İl Başkanlığımıza, İlçe ve Belde Başkan aday başvuruları da İlçe Başkanlıklarına yapılacaktır. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri aday başvuruları da bizzat yazılı olarak İlçe Başkanlıklarına yapılacak. Mevcut AK Partili Belediye Başkanlarımız zaten doğal aday adayı olduğundan usulü bir işlem söz konusudur. Yoksa bunun arkasına farklı bir anlam yüklenmesin. Bu nedenle aday adaylığı başvurusunda bulunmayacaklar. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser’in v.b durumda Belediye Başkanlığı aday adaylığını düşünen İlçe Başkanlarımız için partimizin Teşkilat Başkanlığından bir görüş çıkacak. Bülent Eser’le ilgili şu anda bize ulaşan bir şey yok. İstifasına izin verilirse tabii ki aday adayımız olur.” dedi.
“e-BAŞVURUDA İLK UYGULAMA”
İl Başkanı Hüseyin Sezen, 31 Mart 2019 tarihinde ki yerel seçimlerde AK Parti Genel merkezinin yeni bir usul belirlediğini dile getirdi. Sezen, “Adaylık Başvuruları, aksecim.akparti.org.tr adresinde bulunan ilgili seçim türüne ait formların, e-başvuru yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılmak suretiyle adaylık ön başvurusu gerçekleştirilecektir. Başvurunun kesinleşmesi için adaylar, bizzat ilgili teşkilat birimine giderek sistemde doldurduğu formun çıktısını imzalayacaktır. Aksi halde başvurular işleme konulmayacaktır. Adaylık başvurusunu aksecim.akparti.org.tr adresinde bulunan E-başvuru yöntemiyle yapamayanlar, ilgili teşkilat birimine giderek bizzat başvuru işlemlerini yaptırabileceklerdir.” diye konuştu.
“ADAYLIK İÇİN ŞARTLAR BELLİ”
Mahalli idareler seçimlerinde adaylık başvurusunda bulunacak adayların adaylık için kanunla öngörülen şart ve nitelikleri taşıması zorunluluğuna değinen Sezen, “Adaylık başvurusunda bulunan kişi AK Parti Üyesi olmak zorunda değil. Partimizin MKYK kararı ile tüm seçim bölgelerinde Belediye Başkan adayları merkez yoklaması ile belirlenecektir. Kanuni şartları taşımayanlar, AK Parti Tüzüğüne göre yetkili parti disiplin kurullarının kararı ile Partimizden ihraç edilenler, tüzüğümüzün 58. maddesine göre ihraç kararı gerektiren bir fiil nedeniyle işten el çektirilenler aday olamaz. Bununla birlikte Partimiz Milletvekilinin birinci ve ikinci derece kan ve sıhrî hısımları milletvekilinin seçim çevresinden, İl ve İlçe Başkanlarının birinci ve ikinci derece kan ve sıhrî hısımları ise il veya ilçe başkanının görev yaptığı il veya ilçeden aday olamazlar” şeklinde konuştu.
“TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK”
Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuru sürecinin ardından parti içinde temayül yoklaması yapılacağını ifade eden Hüseyin Sezen şöyle konuştu: ��Temayül yoklaması bu dönem de olacak. Bu süreç Partimizin Genel Merkezi tarafından profesyonelce yönetiliyor. Gerek Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığımız, gerek Teşkilat Başkanlığımız, gerek Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımızın farklı görüş ve raporlarını sunup nihayetinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak ve onun da kararıyla netleşecektir. Bu süreçte yine anketlerimiz yapılacak, milletvekillerimizin, İl Teşkilatımızın görüşleri alınacaktır.”
“İMAR BARIŞINDA SÜRE UZADI”
İmar Barışı için sürenin uzatıldığına değinen Sezen şunları söyledi:
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan ‘İmar Barışı’ düzenlemesinde başvuru süresi 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaşların devletle ihtilaflı  durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine  aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık  kazandırılması hedefiyle hayata geçirilen İmar Barış 08 Haziran’da başlamıştı. Bugüne kadar 8 milyonun üzerinde bir başvuru gerçekleşti.”
“ENFLASYON MÜCADELESİ
DESTEĞİNE TEŞEKKÜR”
TÜİK’in açıkladığı verilere göre ihracatta önemli artışların olup, ticaret açığında ise büyük bir düşüş yaşandığını belirten Sezen sözlerine şöyle devam etti:
“Eylül ayında dış ticaret açığı yüzde 77,1 azalarak 1 milyar 869 milyon dolara geriledi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2017 Eylül ayında yüzde 59,1 iken, 2018 Eylül ayında yüzde 88,5’e yükseldi. Konutta yüzde 8 olan KDV indirimi yılsonuna kadar devam edecek. Tapu harçlarının yüzde 4’den 3’e indirilmesi yılsonuna kadar devam edecek. Mobilyada KDV yüzde 18’den 8’e inecek. Beyaz eşyada ÖTV yılsonuna kadar sıfırlanacak. Ticari araçlarda KDV yüzde 18’den yüzde 1’e inecek.1600 CC altı araçlarda 15 puan ÖTV indirimi yapılıyor. Ekonomide oldukça pozitif gelişmeler sağlandı. Kurdaki seviye de Ekim ayı enflasyonu ile kırılmaya başlandı. Fiyatlamalardaki negatif dalgalanmayı kırmak için başlatılan enflasyonla mücadele programına destek veren kurum sayısı 2 bin 500’ü aştı. ATSO ile Esnaf Odalarımız ve ilimizden çok değerli işadamlarımız, esnaflarımız da bu konuda çok ciddi destek sağladılar. Hepsine gönülden teşekkür ediyoruz.”
“KIDEM TAZMİNAT FONUNDA
GELİŞME BEKLENİYOR”
EPDK ve TEİŞ’ın görüşme halinde olduğunu belirten Sezen şu ifadelere yer verdi:
“Yılsonunda inşallah fiyatlara yönelik bir gelişme olur. Afyonkarahisar Belediyesi en az bir yıl suya zam yok dedi. Asgari ücretle ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah bir taslak çalışma var. 2019 yılında kıdem tazminatı fonunun devreye girmesi için bir çalışma yapılıyor. Asgari ücrette yılbaşında bir artış bekleniyor. Biz hiçbir asgari ücretliyi mağdur etmeyiz. Komisyonlar çalışacak tabi. Tespit komisyonu da çalışacak. Sigorta primleri, tekdüzelikle ilgili bir çalışma var. Bu teşvikleri tek çatı altında toplayıp işverenlerin de kafası karışmadan ciddi bir teşvik ve işverene kolaylık sağlanacak. Biz 2019 yılında inşallah Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili bir gelişmeyi bekliyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme