• Haberler
  • Genel
  • Başkanlar Gazlıgöl’de ikinci birlik kurulmasına karşı çıktı

Başkanlar Gazlıgöl’de ikinci birlik kurulmasına karşı çıktı

Termal yatırım havzasında bulunan Gazlıgöl'de yatırımları planlamak ve su kullanımını kontrol altına almak için kurulan İhsaniye Mahalli İdareler ve Turizm Birliği (İMİT)'ne tepki gösteren bazı siyasi çevrelerin ikinci bir birlik kurulmasını gündeme getirmesine belediye başkanlarından tepki geldi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Gazlıgöl termal havzadaki belediye başkanları ile bir toplantı yaptı. 7 belediye 23 köyün üye [&hellip]

Başkanlar Gazlıgöl'de ikinci birlik kurulmasına karşı çıktı

Termal yatırım havzasında bulunan Gazlıgöl’de yatırımları planlamak ve su kullanımını kontrol altına almak için kurulan İhsaniye Mahalli İdareler ve Turizm Birliği (İMİT)’ne tepki gösteren bazı siyasi çevrelerin ikinci bir birlik kurulmasını gündeme getirmesine belediye başkanlarından tepki geldi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Gazlıgöl termal havzadaki belediye başkanları ile bir toplantı yaptı. 7 belediye 23 köyün üye olduğu İMİT’e üye olmayan Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin, Afyonkarahisar’da ikinci bir birlik kurulmasını istedi. Ancak bu fikir başta Vali Balkanlıoğlu olmak üzere belediye başkanlarından destek görmedi.
Vali Balkanlıoğlu, termal su havzasının uzun yıllar kullanılabilmesi ve yatırımların planlanması için bir turizm ve su birliği kurulmasının gündeme geldiğini, GAZJET ve İMİT adında iki birlik kurulduğunu söyledi.
Yapılan çalışmalarda ciddi mesafeler alındığını ifade eden Balkanlıoğlu, aksayan ve eksik olan kısımlarında tespit edilerek giderileceğini söyledi.
Yaylabağı Belediye Başkanı Ahme Kesgin, İMİT’te ciddi bir mesafe alındığını, su kullanımının bir disiplin altına alındığını belirtti.
İMİT’te Gazlıgöl’deki yatırımcıların da bulunduğunu ve ciddi rakamlar ödediklerini ifade eden Kesgin, “Yeni bir birlik kurulmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu konuda ciddi bir mesafe alınmışken, bütün yatırımcılar ve hatta Afyonkarahisar Belediyesi bile sıcak su abonelik sözleşmesi yapmışken, ‘başka bir birlik kuralım’ demenin hiçbir mantığı yoktur.” dedi.
Kesgin, İMİT’in başında İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan’ın olmasının birliğin geleceği açısından daha umut verici olduğunu ifade eden Kesgin, birlik başkanını belediye başkanı olmasının olayın siyasallaşması anlamına geleceğini kaydetti.
Akören Belediye Başkanı İdris Kaya da İMİT’in bölgenin geleceği açısından önemli olduğunu ifade ederek Kaymakam Ömer Faruk İlhan’ın öncülüğünde köy ve beldelerin bir çatı altında toplanarak, dayanışma örneği sergilendiğini kaydetti. Kaya, olayların siyasete alet edilmemesi gerektiğini ifade ederek, ikinci bir su birliğine karşı çıktıklarını anlattı.
İMİT’in 7 belediye 23 köye hizmet götüreceğini ifade eden Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya’da, ‘sadece bir belediye başkanı istemiyor’ diye başka bir birlik kurulamayacağını kaydetti.
Çetinkaya, “İMİT, yatırımcı için ciddi bir birliktir. MTA, Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı’nın onayı ile kurulmuştur. İkinci birlik kurulması Gazlıgöl Belediyesi tarafından öne sürülmektedir. Ancak, tutarlı bir tarafı yoktur.” dedi. (Cihan)

Bakmadan Geçme