• Haberler
  • Gündem
  • Başkanlar'dan Ortak Açıklama: Yörük'ün Metni Yörük'ün Kabulü İle Servis Edildi

Başkanlar'dan Ortak Açıklama: Yörük'ün Metni Yörük'ün Kabulü İle Servis Edildi

Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni hedef alan sözlerinden sonra yaptığı ikinci açıklamanın ardından 'İkinci açıklama bana ait değil' dedi. İkinci açıklamaya şahit olan Oda Başkanları, işin gerçeğini kamuoyuyla paylaştı

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün, S.S. Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, S.S. Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik, S.S. Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi ve Giyimciler Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük ile Afyonkarahisar Sebzeciler Odası E. Başkanı Ergün Aykın, Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük’ün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni hedef almasının ardından geri adım attığı ikinci açıklamasından sonra “İkinci açıklama bana ait değil” sözleri üzerine kamuoyunu bilgilendirdi. 

“İSTİŞARE İLE HAZIRLANDI, YÖRÜK KABUL ETTİ”

Başkanlar adına yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük’ün geçtiğimiz günlerde basına yansıyan açıklamasının ardından yaşanan gelişmeler üzerine bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu açıklama S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu toplantısı sırasında Sayın İbrahim Yörük ile birlikte bizlerin de hazır bulunduğu bir ortamda istişare ile hazırlanmış, metne dökülmüş ve İbrahim Yörük’ün kabulü sonrasında temize çekilip basına dağıtılması kararlaştırılmıştır.

Açıklama metninin basına dağıtımı konusunda Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin konuyla ilgili görevlisi Sezer Küçükkurt’tan yardım istenmiş, bu metni basın kuruluşlarına ulaştırması rica edilmiştir.

Söz konusu açıklamanın bizlerin de katkıları ve şahitliğinde İbrahim Yörük tarafından onaylanıp, kabul edildikten sonra basın kuruluşlarına aktarılması uygun görülmüştür.

Basın kuruluşlarına gönderilen metnin altında imza olmamasının gerekçesi, hepimizin şahitliğindeki bir ortamda birbirimize olan itimatımızdan kaynaklanmaktadır. Kamuoyunun bilgisine arz olunur.”

Bakmadan Geçme