Başkanlar 2012 yılı beklentilerini anlattı

Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu “Yerel Gündem Özel” programının dün akşamki konukları Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mahmut Emin Birliktir ile Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Şube Başkanı Muharrem Uslu oldu Programa katılan gazetecilerin soruların yanıtlayan Başkanlar Afyonkarahisar ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundular.Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşulların [&hellip]

 Başkanlar 2012 yılı beklentilerini anlattı

Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu “Yerel Gündem Özel” programının dün akşamki konukları Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mahmut Emin Birliktir ile Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Şube Başkanı Muharrem Uslu oldu

Programa katılan gazetecilerin soruların yanıtlayan Başkanlar Afyonkarahisar ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundular.
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşulların küçük ve orta ölçekli esnafı etkilediğini kaydeden Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mahmut Emin Birliktir; “2010 yılında dükkan kapatan esnafla dükkan açan esnafın sayısına bakıldığında dükkan kapatan esnafın sayısı biraz daha fazlaydı. 2011 yılında bu eşitlendi. 2011 yılı esnaf için daha çok zor geçecek gibi görünüyordu. Ancak önceki yıllara göre biraz daha hareketli geçti. 1 ay içersindeki ekonomik gelişmelere bakıldığında 2012’den bazı endişelerim var. Ama genele baktığımızda iyinin notu 10’sa biz 4,5’tan 5 civarındayız. Gelişen ekonomi de artık küçük sermayelere sanki ihtiyaç yok, yer kalmıyor gibi bir gelişme söz konusu. Gerek büyük marketlerden gereksede zincir marketlerden bakkaların karşısına bir sürü marketler zinciri geli-yor. Yaklaşık on yıldır gelişen ekonomi de artık dar çerçeveli sermayelere iş kalmayacağını söylüyorum. Bugün baktığımızda büyük marketler 3 bin çeşit mal satı-yorlar. Onun için bakkalların birlemesi şart. Yapılacak birleşmelerde Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak 100’er milyon TL para verelim öne-rimiz var. BU birleşmeden 500 milyon TL gibi bir sermaya ortaya çıkacak. 500 milyon TL de borçlanma yapılırsa kaldı ki, bu borç ileriye dönük bir borç olacak. Esnafımızın bu borcunuda istedikleri şekilde vadeye de bölebileceğimizi söylüyoruz. Borçlanma yeterki yatırıma yönelik olsun.” şeklinde konuştu.
Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Şube Başkanı Muharrem Uslu ise, çalışanların her zaman üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.
Sendikal mücadelelerini her platform-da sürdürdüklerini ifa eden Uslu; “Sendika olarak bugüne kadar taşeronlaşma, örgütlenme, iş güvencesi, kayıt dışı dolaylı vergi gibi konuları hep gündeme getirdik ve getirmeyede devam ediyoruz. Bu konuların ilgili merciler tarafından düzelmesinde bugüne kadar herhangi bir iyi niyet yada adım atılması gibi bir yaklaşım görmedik. Emeğin içersinde olan bir insanın adına kuralsız bir çalışma ortamı Türkiye’ye getirilmek isteniyor. Dolayısıyla burada nasıl Türkiye’de diğer katmanların hepsi kendi bünyelerinde örgütlü ekonomik meselesini söyleyebiliyorsa bu konuda bütünleşebiliyorsa yani çalışan kesiminde kendi arasındaki örgütlenmesiyle ilgili muhakkak bir düzeltilme yapılması lazım. Türkiye gelişmişlikte Avrupayla olan arasını kapatıyor ama çalışanların hakları hukukları da çok daha fazla geriye götürülmeye çalışılıyor. Bunları muhakkak ifade etmeliyiz. Maalesef Türkiye’de emekle ilgili süreç pek hoş gitmiyor.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme