• Haberler
  • Genel
  • “Başkanımızı sonuna kadar destekliyoruz” – Kocatepe Gazetesi

“Başkanımızı sonuna kadar destekliyoruz” – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın gerçek anlamda köklü bir alt yapı hizmeti aldığını teşkilat olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ekibini sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Zeybek, vatandaşın sabırsızlığından yakınırken yapılanların herkesçe kullanılacağını hatırlattı AFJET’in ve Belediye’nin yürüttüğü alt yapı çalışmalarına kadar tüm yapılanların şehir insanının uzun süreli rahat kullanımı için gerçekleştirildiğini dile getiren [&hellip]

"Başkanımızı sonuna kadar destekliyoruz"

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın gerçek anlamda köklü bir alt yapı hizmeti aldığını teşkilat olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ekibini sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Zeybek, vatandaşın sabırsızlığından yakınırken yapılanların herkesçe kullanılacağını hatırlattı

AFJET’in ve Belediye’nin yürüttüğü alt yapı çalışmalarına kadar tüm yapılanların şehir insanının uzun süreli rahat kullanımı için gerçekleştirildiğini dile getiren AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ve ekibine tam destek veriyor.
AFJET zor bir iş yaptı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, siyasetçi, inşaatçı ve bir Afyonlu olarak yerel yönetimin yürüttüğü altyapı çalışmaları hakkında ki düşüncelerini aktardı. Afyonkarahisar’da 2011 yılının yatırım yılı olarak tamamlanacağına dikkat çeken Mehmet Zeybek, jeotermal ısı şirketi AFJET A.Ş’nin ısıtma alanını yaklaşık yüzde 40 oranında genişlettiğini, firmanın daha önce yapılan tesisatlardaki ciddi kaçakları giderdiğini belirtti. AFJET abonelerinin 2009 yılında geçirilen kışta büyük sıkıntı yaşadığını hatırlatan Zeybek; “AFJET eski tesisat borularını da yenilemeye başladı. Dumlupınar Mahallesi, Ordu Bulvarı Askerlik Şubesi ve stadyum arasında kalan alanda boru bağlantısını yaparak çalışmayı tamamladılar. Zannederim büyük bir kısımına da sıcak su verildi. Gerçekten kolay değil çok ciddi büyük bir yatırım. Planlamayı yapan ekipten çalışanına kadar herkesin işi zordu. Gece gündüz durmadan çalışarak tamamladılar.” dedi.
“Burhanettin Bey cesaretli davrandı”
Günümüze kadar Afyonkarahisar’da hiçbir Belediye Başkanı’nın ciddi anlamda bir alt yapı yatırımına yönelmediğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, bunun nedeninin yer altına yapılan yatırımın Belediye Başkanı’nın hizmetini göstermemesi olarak yorumladı. Yer altına yapılan yatırımlar nedeniyle yerel yöneticilerin çok büyük tepkiler aldığını kaydeden İl Başkanı Mehmet Zeybek; “Burhanettin Bey cesaretli davrandı. Başlangıçta Marulcu Mahallesi olmak şartıyla içme suyu, doğal gaz ve kilitli parke işine girdi. Toplamda 21 adet mahallenin tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumda. En ücra mahallere kadar da kaldırım ve yol çalışmaları hala devam ediyor. Millet olarak biz sabırsızız. Hemen bugün başlansın yarın çalışmalar bitsin istiyoruz. Çalışmalar süresince gerekli tedbirleri almak gibi de bir alışkanlığımız yok. Hemen tepki gösteriyoruz. Hemen beddua edip küfür ediliyor. Halbuki yapılan hizmetleri vatandaşlar olarak biz kullancağız. Nimetlerden bizler yararlanıyoruz. Yerin altından çıkan boruları görüyoruz. Mesela Marulcu Mahallesi’nde olsun, tamamlanan Güvenevler, Örnekevler Mahalleri’ndeki çalışmalar ortada.” diye konuştu.
“Köklü hizmet şimdi yapılıyor”
Güvenevler Mahallesi’nde yaklaşık 45 yıldır hiçbir alt yapı çalışması ve hizmetinin gerçekleşmediğini dile getiren AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, şehirde yaşayıp hizmet almamak gibi bir durumun mümkün olamayacağını söyledi. Afyonkarahisar’da mevcut yerel yönetim sayesinde ilk defa hizmetle tanışıldığının altını çizen Mehmet Zeybek, önceki Belediye Başkanlarınında hizmet ettiğini, bu dönemde olduğu gibi köklü bir hizmet yapılmadığını savundu. Geçmiş yerel yönetimlerin palyatif bir takım tedbirler alıp cilalamakla günleri geçirdiğinden söz eden Zeybek; “Parklar yapılarak günler geçirildi. Mutlaka onlar da lazım. Ama öncelikler belli. Daha önceki dönemlerde Afyon’da içme suyu fiyatı bir hayli yüksekti. Ana kuyulardan şebekeden çıkan suya bakıyorduk, 100 bin ton su çıkıyorsa kullanılan suya baktığımızda 50 bin ton kaçak var. Ama kuyudan çıkışına göre fiyatlandırıldığında yüz bin ton üzerinden para ödeniyordu. İnşallah tesisatların değişmesinden sonra ciddi su tasarrufu yapılacak. Kaldı ki bizde bölge ve il olarak ahım şahım su zengini bir yöre değiliz. Kaynaklarımız verimli kullanmak mecburiyetindeyiz. Yapılan her türlü yatırım bizlere, insanlarımıza, vatandaşa yapılıyor.” şeklinde konuştu.
“Yapılanlar görmezden gelinmesin”
Yatırım yapan herkesten, Afyonkarahisar’a tek bir çivi çakan, hizmet eden herkesten Allah’ın razı olmasını dileyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, gerçekçi olup yapılanların görmezden gelinmemesini istedi. “Sıkıntı olmadan iş yapılmaz. Başkanımızın yanındayız.” diyen Zeybek;
“Sıkıntı çekmeden bir şeyler yapılması mümkün değil. Çalışmalar sırasında maalesef her şey planladığı gibi gidemeyebiliyor. Bu sene Türk Telekom çok ciddi bir alt yapı yatırımına girişti. TEDAŞ özelleştikten sonra 28 trilyon gibi ek yatırıma girdi. Süper On Line fiber optik kablolar çekerek internet erişimini artırımına gitti. Bunun yanında doğal gaz çalışmaları var. Aslında bu sene için doğal gazın Afyon’da bir yatırımı söz konusu değildi. Seçim sürecinde Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Aksa Gaz İstanbul Genel Merkezi ile görüşerek ilave yatırım yapılmasını talep etti. Bu da gerçekleşti. Şu anda bir kaç mahalleye daha doğalgaz tesisatı yapılıyor. Bunlar azınmasanamayacak yatırımlar. Doğalgaz, AFJET, Türk Telekom hepsi bir taraftan kazıyor. Çoğu mahallelerde TEDAŞ havai hatları yer altına alıyor.” ifadelerini kullandı.
“Biz sabırsız bir milletiz”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin yeni kurmuş oluduğu asfalt şantiyesinde üretilen asflatın serin havalarda bile atılabilecek türde bir asfalt olduğunu dile getiren Mehmet Zeybek, Belediye’nin bazı yerlerde ki asfalt işini hizmet satın alarak çözmeye yoluna gittiğini belirtti. Bu yönteme en kısa sürede yolların tamamlamak için başvurulduğunu aktaran Zeybek şöyle konuştu: “Mesela Belediyemiz Yeşilyol ile Ambaryolu Caddesini ihale ederek Burkay firmasına verdi. Buna rağmen biz sabırsız bir milletiz. Yeşilyol’da bir asfalt çalışması yapılıyor. Gözümle şahit oldum. Bir bant çekilmiş. Yeni yapılan asfaltın kuruması için şirket elemanları orada nöbet bekliyorlar. Ön planda asflat plenti onun önünde damperli kamyon asflat döküyor, arkasında da silindir dökülen asfaltı düzeltiyor. Vatandaş silindirin peşinden aracıyla gaza basıp gidiyor. Bu kadar da olmaz. Orada ki görevliler uyarmasına rağmen bildiğinde okuyan insanımız ondan sonra da ana avrat küfür etmeye başlıyor. Dubalar çekilip sıcak asfalt üzerinden geçen insanlarımız var. Yapılan işe ve emeğe saygılı olmak zorundayız. Bu iş ve hizmetleri biz kullanacağız.” Yersiz eleştirilerin, küfür etmenin ve lanet okumanın sıkça yapılmasından yakınan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, iş yapıldıktan sonra da “Allah razı olsun.” denildiğini söyledi.

Bakmadan Geçme