Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Zeybek’ten istihdam müjdesi

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, seçim vaatleri arasında yer alan “İstihdam Ofisi” projesi ile ilgili İŞKUR ile birlikte, çok yakında geniş bir alanda çok sayıda vatandaşın istihdam edileceği bir iş sahası açacaklarını söyledi

 

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite olan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen YÜNTAŞ A.Ş., belge zorunluluğu olan iş alanlarına yönelik mesleki yeterlilik eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatı ve destekleriyle son 3 ayda çeşitli iş alanlarıyla ilgili 923 kişiye eğitim verilirken, YÜNTAŞ A.Ş. idari binasında düzenlenen törenle mesleki yeterlilik kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi. Belge törenine, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Salar Belediye Başkanı Cengiz Taşpınar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya, Halk Eğitim Müdürü Murat Diktaş ve YÜNTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Selim Arıcı ile kursiyerler katıldı.
“YETERLİLİK BELGESİ YÜNTAŞ’TAN ALINABİLECEK”
Bazı iş alanlarında, mesleki yeterlilik belgesinin artık zorunluluk haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, YÜNTAŞ A.Ş.’nin sahibi olduğu akredite ile tehlikeli ve çok tehlikeli iş alanları dahil, birçok alanda mesleki yeterlilik belgesi verme yetkisine sahip olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın özellikle inşaat sektöründe Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Zeybek, “Şehrimizin hemen hemen her beldesinde ve köyünde geçimini inşaat üzerinden kazanan birçok arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız, bu belgeleri almak için il dışına gitmek zorunda kalıyorlardı. Belediyemizin iştiraki olan YÜNTAŞ, artık bu ihtiyacı karşılaşacak bilgi ve tecrübededir.” dedi.
“ÇOK SAYIDA VATANDAŞ İSTİHDAM EDİLECEK”
Seçim vaatleri arasında yer alan İstihdam Ofisi projesi ile ilgili İŞKUR ile birlikte yakında geniş bir alanda çok sayıda vatandaşın istihdam edileceği bir iş sahası açacaklarının müjdesini veren Başkan Zeybek, “Afyonkarahisarlı hemşehrilerim her şeyin en güzeline layık. Biz de güzel şehrimiz ve halkımıza en güzel hizmeti sunmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.
“YÜNTAŞ 5 ULUSAL YETERLİLİKTEN YETKİLENDİRİLDİ”
Törende, açılan kurslarla ilgili detaylı bilgi veren YÜNTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Selim Arıcı, bu belge ve eğitimlerle iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde iş arayan vatandaşların niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçladıklarını söyledi. YÜNTAŞ A.Ş.’nin şu anda zorunlu 5 Ulusal Yeterlilikten yetkilendirildiğini belirten Selim Arıcı, “Bu alanlarımız, duvarcı, sıvacı, boyacı, inşaat işçisi, seramik karo kaplamacısıdır. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, bu 5 alan dışındaki istekleri için de diğer illerdeki mesleki yeterlilik belgesi vermeye yetkili kurumlarla irtibata geçilerek Afyon’lu hemşerilerimizin başka bir ile gitmeden YÜNTAŞ A.Ş. üzerinden istedikleri yeterlilik belgesini almalarına aracılık da yapmaktayız.” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz Ekim ayı sonunda, Mesleki Yeterlilik Kurumu denetimi sonrasında, akreditasyonun yenilendiğini hatırlatan Arıcı, “O tarihten bu yana da bir aylık süreçte 64 mesleki yeterlilik belgesi verdik ve yaklaşık 150 kişinin kayıtlarını alarak sınav programları planladık. Bütün ilçe ve belde belediye başkanları ve bölgedeki STK’ları tek tek ziyaret ederek mesleki yeterlilik belgesi konusunda bilgilendirme yaptık. YÜNTAŞ olarak, Sınav ve Belgelendirme Birimimiz bölgemizin ihtiyaç duyacağı, mermer doğaltaş imalat elemanı, oda temizleme görevlisi, kat sorumlusu, servis görevlisi, dozer operatörü, ekskavatör operatörü, greyder operatörü, bekoloder operatörü, silindir operatörü,çağrı merkezi müşteri temsilcisi, çağrı merkezi takım lideri gibi alanlar başta olmak üzere toplamda 16 mesleğe ulaşacak şekilde kapsam genişletme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.
“BELGE ÜCRETİ İŞSİZLİK FONUNDAN KARŞILANIYOR”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 143 meslekte çalışabilmek için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu olduğunu ve belge ücretinin işsizlik fonundan karşılandığına dikkat çeken Arıcı, “Yine ilgili bakanlığımızca bu sayının 226 mesleğe çıkarılması planlamaktadır. Belge zorunluluğunun getirilmesiyle iş kazalarının en aza indirilmesi, üretimde etkinliğin ve verimliliğin artırılması, nitelikli ve belgeli işgücünün oluşturulması hedeflenmektedir. 322 meslekte ise gerekli şartlar sağlandığında SGK ya ödenen işveren payının tamamı 54 aya kadar teşvik indiriminden karşılanmaktadır. 16.03.2019 tarihli 30716 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan “Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği” ve “Hizmet Alım İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin” 89. maddesi ile mesleki yeterlilik belgesi olmayan personel çalıştıran kişiler ihaleye giremeyecektir.” ifadelerini kullandı.
“NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
İhtiyaç duyulan alanlarda nitelikli personel yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Selim Arıcı, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğlerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu getirilen, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, belgesi bulunmayanlar artık çalıştırılmayacak olup, belgesiz çalışan kişiler, belgesiz kişi çalıştıran işverenler ya da işveren vekillerince çalıştırılmaya devam edilirse Bakanlığa bağlı iş müfettişlerince cezai müeyyide uygulanacaktır. Sayın Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda nitelikli personel yetiştirmek hem de mevcut personelimizin meslek içi eğitim ve kurslarla verimliliklerini artırmak amacıyla başta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve İŞKUR müdürlüğümüz ile işbirliği içinde günümüzün en büyük sıkıntısı olan işsizlik ile mücadelede ve nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için talep gören ve ihtiyaç duyulan alanlarda bir çok kurs açılmış ve açılmaya devam edecektir. Bu kapsamda son 3 ayda; 128 kişiye ilk yardım belgesi, 135 kişiye hijyen belgesi, 37 kişiye LPG dolum eğitimi, 324 kişiye meslek içi eğitimi ve 299 kişiye tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde her türlü çöp ve çeşitli atık maddelerle ilgili alanlarda eğitim aldırılmıştır.” dedi.
“BAŞKAN ZEYBEK’İN HİZMET ANLAYIŞINI AFYON HALKI GİBİ BİZDE BİLİYORUZ”
Arıcı konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Sayın Belediye Başkanımızın seçim vaadi olan istihdam ofisi ve meslek edindirme kursları önümüzdeki yıllarda MYK ile birleştirilerek tek merkezden ve yine İŞKUR Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüz ile iş birliği içinde daha verimli hale getirilerek inşallah ülkemize örnek teşkil edecek şekilde yapılandırılacak ve halkımıza daha iyi hizmet sunulacaktır. Meslek edindirmeye yönelik kurslar ve eğitimler 2020 yılında da daha kapsamlı ve Türkiye’ye örnek teşkil edecek şekilde devam edecektir. Ben buradan Sayın Belediye Başkanımıza, bizlere vermiş oldukları maddi ve manevi desteklerinden dolayı şükranlarımı arz etmek istiyorum. Sayın Başkanım sizin hizmet anlayışınızın; Halka Hizmetin Hak’a hizmet olduğu ve halka yapılan her hizmetin de Hak’ın rızasını kazanmaya yönelik olduğunu tüm Afyon halkı gibi biz de biliyoruz. Biz de aynı bilinç ve amaçla, sizden aldığımız güçle, sizin liderliğiniz ve yol göstericiliğiniz ile halkımıza hizmete devam edeceğiz.”
Tören sonunda, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Salar Belediye Başkanı Cengiz Taşpınar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya, Halk Eğitim Müdürü Murat Diktaş ve YÜNTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Selim Arıcı tarafından kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere mesleki yeterlilik belgeleri takdim edildi.