Başkan Zeybek’ten Down Kafe'ye ziyaret

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hizmete açılan 'Melike Nur Melek Yüzler' Down Kafe'yi ziyaret etti     Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Down Sendromlulara sağlanan imkânların Afyonkarahisar’da eksikliğini gidermek amacıyla hizmete alınan Down Kafe'nin hizmete alınması konusundaki çalışmalarından dolayı Dernek Başkanı Fatma Mert'i tebrik etti. 'BU KAFEDE MUTLAKA ÇAY [&hellip]

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hizmete açılan “Melike Nur Melek Yüzler” Down Kafe’yi ziyaret etti

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Down Sendromlulara sağlanan imkânların Afyonkarahisar’da eksikliğini gidermek amacıyla hizmete alınan Down Kafe’nin hizmete alınması konusundaki çalışmalarından dolayı Dernek Başkanı Fatma Mert’i tebrik etti.
“BU KAFEDE MUTLAKA ÇAY İÇİN”
Down sendromlu çocukların topluma kazandırılması ve istihdam edilmesi amacıyla “Sevgi Yolu” üzerinde hizmete giren ve şehrde ilk olan Down Kafe’nin ziyaret edilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Zeybek, Afyonkarahisarlıları çay içmeye ve çocukların mutluluğuna ortak olmaya davet etti.
Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Mert ise Başkan Zeybek’e teşekkür ederek, çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Down Kafe’de 15 kişinin vardiyalı olarak çalıştığını söyleyen Fatma Mert, down sendromlu gençlerin istihdam edildiği kafeye vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
“AMACIMIZ GİZLİ YETENEKLERİ KEŞFETMEK”
Down Kafe’de çalışan gençleri henüz iş sahibi olmamış kişilerden seçtiklerini aktaran Fatma Mert, onların toplumla kaynaşması, sosyalleşmesi anlamında büyük mesafe alacaklarını söyleyerek, “Amacımız çocuklarımızın toplumun içine girmesi ve kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak. Aynı zamanda içe kapanmış kişiliklerinden kurtulup gizli yeteneklerini keşfetmek. Onları mutlu görünce bizlerde çok mutlu oluyoruz. İnsanları bu kafeye davet ediyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme