Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Zeybek’e STK Platformu’ndan destek

Bu haberin fotoğrafı yok

“Ben bu vebale giremem” diyerek tekel bayi açılmasına onay vermeyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e Afyonkarahisar STK Platformu’ndan destek geldi

 

Afyonkarahisar Belediye binası önünde basın açıklaması yapan, Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşlarından oluşan 50’ye yakın platform üyesi, alkol ve madde bağımlılığının yol açtığı üzücü olaylara dikkat çekerek, tüm kamuoyuna; “Kararından dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i takdir ediyor ve desteklerimizi sunuyoruz” mesajı verdi.
BAŞKAN ZEYBEK’İN HASSASİYETİNİ TAKDİR EDİYORUZ”
Platform adına basın açıklamasını yapan Cihannüma İl Temsilcisi Dr. Yusuf Gökçe, Anayasa’nın 58. maddesindeki, ‘Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ hükmüne dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:
“Bizler de biliyoruz ki, alkol bağımlılığı önlenebilir ölüm ve yaralanmaların üçüncü temel nedenidir. Dünya Sağlık Örgütü’nün ülkemizin de içinde bulunduğu 30 ülkede yaptığı araştırmaya göre cinayetlerin yüzde 85’i, tecavüzlerin yüzde 50’si, şiddet olaylarının yüzde 50’si, trafik kazalarının yüzde 60’ı ve kadına şiddet olaylarının yüzde 70’inin sebebi alkoldür. STK Platformu olarak her daim bağımlılığının her türü ile mücadeleye destek vermekteyiz. Kültürel ve manevi değerlerimizin korunmaya çalışıldığı ilimizde, her türlü zararlı alışkanlıkların önlenmesi noktasında çalışmalarımız mevcuttur. Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek Bey’in alkol açma ruhsatı ile ilgili göstermiş olduğu hassasiyeti takdir ediyor ve desteklerimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz.”
STK Platformu üyeleri basın açıklamasının ardından Belediye Başkan Vekili Süleyman Karakuş’u Başkanlık makamında ziyaret etti. Yapılan açıklamanın kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirten Başkan Karakuş, STK Platformu üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti