• Haberler
  • Gündem
  • 'Başkan yürüyorsa herkes yürüsün' – Kocatepe Gazetesi

'Başkan yürüyorsa herkes yürüsün' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyeleri Haziran ayı olağan toplantısı sonrası il gündeminde yer alan konulara yönelik paylaşımlarda bulundu.'EKONOMİDEN BELEDİYE DE ETKİLENDİ'Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısında konuşan Afyonkarahisar Belediye Meclis Başkan Vekili Murat Öner, yapılan çalışmalara muhalefet kanadının destek vermesi gerektiğini söyledi. Okul bahçelerine gerek sportif faaliyetler için her türlü etkinliğin şehre canlılık getirecek şekilde planlamalar [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyeleri Haziran ayı olağan toplantısı sonrası il gündeminde yer alan konulara yönelik paylaşımlarda bulundu.
“EKONOMİDEN BELEDİYE DE ETKİLENDİ”
Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısında konuşan Afyonkarahisar Belediye Meclis Başkan Vekili Murat Öner, yapılan çalışmalara muhalefet kanadının destek vermesi gerektiğini söyledi. Okul bahçelerine gerek sportif faaliyetler için her türlü etkinliğin şehre canlılık getirecek şekilde planlamalar yaptıklarını belirten Öner, “Önümüzde futbol, basketbol ve voleybol olmak üzere malum üç spor kulübümüz var. Ama belirli de bir ekonomik durum var. Belediye olarak bundan etkilenmiş durumdayız. İnce eleyip sık dokuyarak amatör kulüplere okul sporlarına, öğrencilere çok daha katkı verecek şekilde anlayışla spor faaliyetlerini Belediye olarak malzeme ve imkân sağlama noktasında destekleyeceğiz.” dedi.
“MEYDAN AKTİVİTELERLE ŞENLENECEK”
Şehir Meydanının hizmete açıldığını belirten Murat Öner, farklı etkinlikler düzenleyerek meydanı hareketlendireceklerini açıkladı. Öner, “Kültürel, sosyal aktivitelerle müzikal etkinliklerle ve bunlara herkesin katkı sağlamasıyla olacak şeylerdir. Sadece Belediye olarak biz değil özellikle üniversitenin, okulların katkı sağlamasıyla hayata geçireceğimiz düşüncelerimiz var. İnşallah bu yazı dolu ve cıvıl cıvıl geçireceğiz. Çocuklarımızı özellikle internetten, sosyal medyadan akıllı telefonlara esir olmaktan kurtarma yollarını düşünüyoruz.” diye konuştu.
“BELEDİYE GEREKENİ
YAPMAK DURUMUNDA”
Üç günlük Ramazan Bayramında Belediye toplu taşıma araçlarının ücretli hizmet vermesi eleştirisini cevaplandıran Murat Öner, Belediye araçlarının hizmet sunumundan kar elde etmediğini belirtti. Öner, vatandaşı düşünürken Belediye faaliyetlerinin sürdürülebilirliği noktasında gerekeni yapmak durumunda olduklarını kaydetti. Öte yandan Belediye Meclis Başkan Vekili Murat Öner, otopark sorunuyla ilgili olarak çok katlı otoparkın faaliyete girmesiyle şehir merkezinde rahatlama olacağı inancını dile getirdi. Öner, “Ama bunun da bir kültür olduğu kanısındayım. Biz artık maalesef yürüyen bir toplum değiliz. Bunu da biz meclis kanalıyla gerekirse bir kampanya düzenleyerek topluma kabul gördüreceğiz” dedi.  İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi İrfan Özsandık, Murat Öner’in bu ifadeleri üzerine “Başkan yürüyorsa herkes yürüsün” sloganını önerdi. Toplantı sonunda Meclis Üyeleri bayramlaştı. Belediye Meclisi 1 Temmuz Pazartesi akşamı saat 18:30’da toplanacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme