• Haberler
  • Genel
  • Başkan Koyuncu’nun Saya Odası Projesi İlgi Görüyor

Başkan Koyuncu’nun Saya Odası Projesi İlgi Görüyor

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun 'Emirdağ Sayası Unutulmasın' projesi kapsamında Emirdağ Kültür Evi’nde oluşturulan saya odası, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Geleneksel saya kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla hayata geçirilen proje, ilçe halkı ve ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Saya odasında, ziyaretçilere saya giysileri giydirilerek geleneksel saya kültürü tanıtılıyor. Misafirler, saya kıyafetleriyle fotoğraf çektirme fırsatı bulurken, Emirdağ İlçesinin tarihine de tanıklık ediyorlar. Özellikle gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Saya Odası, hem yerel halkı hem de ilçe dışarıdan gelen misafirleri bir araya getiriyor. Başkan Koyuncu, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan sayayı yaşatmak, yeni nesillere aktarmak bizim en büyük görevlerimizden biri. Bu projemize gösterilen ilgiden dolayı çok mutluyuz. Hemşerilerimizden aldığımız bu geri dönüşler, doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi.”

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme