• Haberler
  • Genel
  • Başkan Çoban’dan halk oyunları ekiplerine teşekkür

Başkan Çoban’dan halk oyunları ekiplerine teşekkür

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 13. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali için yabancı ülkeler ile Bandırma Belediyesi ve Söke Belediyesi Halk oyunları ekiplerine katılımlarından dolayı teşekkür etti Halk oyunları ekipleri ile Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm ekipleri ilimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yabancı ekiplere ilimizle ilgili kısa bir [&hellip]

Başkan Çoban'dan halk oyunları ekiplerine teşekkür

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 13. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali için yabancı ülkeler ile Bandırma Belediyesi ve Söke Belediyesi Halk oyunları ekiplerine katılımlarından dolayı teşekkür etti

Halk oyunları ekipleri ile Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm ekipleri ilimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Yabancı ekiplere ilimizle ilgili kısa bir bilgi veren Başkan Çoban, Afyonkarahisar’ın bir tarih şehri olduğunu ve Milattan Önce, Etiler, Lidyalılar, Frigyalılar ve Romalılar’ın yaşadığını söyledi. Özellikle Roma İmparatorluğu döneminde Afyonkarahisar’ın Roma’nın mermer başkenti olduğunu kaydeden Başkan Çoban, bugün filmlerde ve müzelerde gördükleri tüm Roma imparator heykelleri ve ünlü Roma katedrallerinin Afyon’dan giden mermerden yapıldığını ifade etti.
“HER YIL BEKLERİZ”
Afyonkarahisar’ın ayın zamanda beş bin yıldan beri jeotermal sularıyla ün salmış bir kent olduğunu dile getiren Başkan Çoban, jeotermal suların birçok hastalık için şifa kaynağı olduğunu söyledi.
Ekiplerin festivale katımlarından memnun olduklarını belirten Başkan Çoban, her yıl kendilerini beklediklerini ifade etti. Başkan Çoban, konuşmasının ardından tüm ekiplere katılımlarından dolayı teşekkür ederek birer şilt verdi. Halk oyunları ekipleri de Başkan Çoban’a ülkelerine özgü hediyeler takdim ederek, gördükleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiler.
GÖSTERİLER BUGÜN AKARÇAY’DA
Bugün saat 21:00’da Akarçay’da düzenlenecek etkinliklerde, Romanya, Bosna Hersek, Macaristan, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Polonya, Slovakya, Moldova, Makedonya, Gürcistan, Acaristan ve Bulgaristan, Sırbistan ülkeleri ile Bandırma ve Söke halk oyunları ekipleri Afyonkarahisar halkı ile buluşacak.
Öte yandan festivalde, Afyonkarahisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de yer alarak, yabancı ekiplerle birlikte gösteri sunacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme