• Haberler
  • Genel
  • Başkan Çoban: Taş Medrese 1.2 milyon TL’ye restore edildi

Başkan Çoban: Taş Medrese 1.2 milyon TL’ye restore edildi

Taş Medrese’de restorasyon çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restorasyon çalışmalarının 1.2 milyon TL’ye mal olduğunu, bu tarihi yapıda Afyonkarahisar’ın kimliği olan el sanatları ile kültürünü yansıtan çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Merkezi İstanbul’da bulunan Kültür Konseyi Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti. TAŞ MEDRESE'DE AFYON’UN KÜLTÜRÜ [&hellip]

Başkan Çoban: Taş Medrese 1.2 milyon TL'ye restore edildi

Taş Medrese’de restorasyon çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restorasyon çalışmalarının 1.2 milyon TL’ye mal olduğunu, bu tarihi yapıda Afyonkarahisar’ın kimliği olan el sanatları ile kültürünü yansıtan çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Merkezi İstanbul’da bulunan Kültür Konseyi Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti.
TAŞ MEDRESE’DE AFYON’UN KÜLTÜRÜ VE EL SANATLARI TANITILACAK
Dernek Yöneticileri ile Afyonkarahisar’ın kültürel değerleri üzerine görüş alışverişinde bulunan Başkan Burhanettin Çoban, restorasyon çalışmaları son aşmaya gelen Taş Medrese hakkında bilgi verdi. Başkan Çoban, 1.2 milyon TL’ye mâl olan yatırımın Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı. Bu tarihi yapıda Afyonkarahisar’ın kimliği olan el sanatları ile kültürünü yansıtan çeşitli etkinlikler düzenleneceğini vurgulayan Başkan Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’nin tarihe sahip çıktığını söyledi.
“AFYON KÜLTÜRÜNE DE
KATKI VERMEYE HAZIRIZ”
Tarihi Taş Medrese’de kültürün ve sanatın yeniden ihya edilmesi adına nelerin yapılabileceğinin masaya yatırıldığı ziyarette, Kültür Konseyi Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Çoban’a derneğin kuruluş amacı hakkında da bilgi verdi. Kültür Konseyi Derneği Genel Sekreteri Dr. Metin Eriş ise Afyonkarahisar Belediyesi’nin tarihe ve kültürel değerlerine verdiği önem nedeniyle Başkan Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.
Dernek yöneticileri, kültürümüzü oluşturan bütün unsurların, tespiti, korunması, tanıtımı ve gelecek nesillere aktarılması amacı ile kurulan derneğin, tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’ın kültür ve sanatına da katkı vermeye hazır olduğunu dile getirdi.
Ziyarete, Kültür Konseyi Derneği Genel Sekreteri Dr. Metin Eriş, Yönetim Kurulu Üyesi hemşehrimiz Mustafa Uysal, Prof. Dr. Cevdet Küçük, ve Kültür Konseyi Derneği Başkan Yrd. Ömer Faruk Berksan’ı temsilen Halil Kütük katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme