• Haberler
  • Genel
  • 'Başkan Çoban, tarihe geçerdi…' – Kocatepe Gazetesi

'Başkan Çoban, tarihe geçerdi…' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın projelerinin 'yeşil alan'a zemin oluşturmasının mümkün olduğunu söyledi. Demirkırkan, 'Belirlenen (TOKİ'ye verilen, ya da satılan) alanların yeşil alan, sosyal alan, rekreasyon alanı olarak kullanılması durumunda şu andaki Belediye Başkanımız belki de Afyon tarihe geçebilecekti' dedi Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal [&hellip]

“Başkan Çoban, tarihe geçerdi…”

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın projelerinin “yeşil alan”a zemin oluşturmasının mümkün olduğunu söyledi.

Demirkırkan, “Belirlenen (TOKİ’ye verilen, ya da satılan) alanların yeşil alan, sosyal alan, rekreasyon alanı olarak kullanılması durumunda şu andaki Belediye Başkanımız belki de Afyon tarihe geçebilecekti” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Toplu Konut İdaresi’ne devredilen, diğer noktalarda da satışı kararlaştırılan arsaların yeşil alan yapılmasının, şehir için büyük kazanım olacağını söyledi. Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Demirkırkan, “Burhanettin Çoban ve ekibi tarafından devam ettirilen projeler bütün var. Topluca bakıldığı zaman Afyonkarahisar’ı daha yeşil, daha sosyal yapabilecek zemini barındıran projelerdi. Kapalı Spor Salonu, bulunduğu yerden alındı ve 8 kilometre ileriye taşındı. Yeni yapılanla eski yapılanın sayısal olarak farklı olmadığını söylemiştik. Afyonkarahisar’daki bu stat ve salonun yıkılacağı, yerine evler yapılacağı malum. Eski Otogar’ı, Karayolları’nı, Sanayi Sitesi’ni içine alan geniş bir alan var. Eski SSK Hastanesi’nin bulunduğu pafta, hastane yıkılarak kapalı spor salonu yapılacağı ifade edildi. Elimizde şehrin merkezinde bulunan bir kapalı spor salonu var, biz onu yıkıyoruz, satıyoruz. Elimizde yeşil alan yapabileceğimiz Eski Otogar’ın olduğu bir alan var, buraya alışveriş merkezi yapıyoruz” dedi.
“TREN KAÇMIŞ DEĞİL”
Demirkırkan, şöyle devam etti: “Kapalı spor salonumuz vardı, bu kadar emeğe ne gerek vardı. Şimdiki salonun yeri korunarak, yeşil korunarak, yeni arsalar, SSK ile ilgili bir takasa gidilir mi diye düşünüyoruz. Maalesef Müze alanı da açık artırmayla satılıyor. Bu alanların yeşil alan, sosyal alan, rekreasyon alanı olarak kullanılması durumunda şu andaki Belediye Başkanımız belki de Afyon tarihe geçebilecekti. Sayın Başkanımız esnaf zihniyetiyle Belediye yönetmekten kendini alamıyor. Ama henüz tren kaçmış değil. Gezi Parkı’ndaki olayların başlangıcını da göz önünde bulundurursak, insanlarımızın ağaca hasret kaldığını görebiliyoruz.” (Kocatepe)

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar’ın havasının kirli olduğunu belirtti. Demirkırkan, “Hava kirliliği konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan grafikleri kullanıyoruz. Afyon’un havası kirlidir. Türkiye’de dereceye girebildiğimiz tek konu, belki de hava kirliliğidir” dedi.
Milli Eğitim’de Afyonkarahisar’ın durumunun kötü olduğunu hatırlatan Demirkırkan, bir yerel gazetede çıkan ve bir Şube Müdürü’nün “Din ve Ahlak Kültürü Öğretmenleri, yönetimde etkin olacak” manasına gelen ifadeleriyle ilgili açıklama yapılmasını istedi.

Bakmadan Geçme