• Haberler
  • Genel
  • Başkan Çoban 2010 yılı çalışmalarını değerlendirdi

Başkan Çoban 2010 yılı çalışmalarını değerlendirdi

2010 yılı Afyonkarahisar Belediyesi çalışmalarını Anadolu Ajansı’na değerlendiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapılan her yatırımın Afyonkarahisarlıların rahat ve huzuru için olduğunu söyledi Seçim öncesi verdiği tüm sözleri tek tek yerine geti-rildiğini belirten Çoban, Belediye olarak 2010 yılının başında Ege Belediyeler Birliği’nin Afyonkarahisar’da toplayarak, Afyonkarahisar’ın tanıtımında önemli bir adım attıklarını ifade etti. Çoban, 26 Ağustos Tabiat [&hellip]

Başkan Çoban 2010 yılı çalışmalarını değerlendirdi

2010 yılı Afyonkarahisar Belediyesi çalışmalarını Anadolu Ajansı’na değerlendiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapılan her yatırımın Afyonkarahisarlıların rahat ve huzuru için olduğunu söyledi

Seçim öncesi verdiği tüm sözleri tek tek yerine geti-rildiğini belirten Çoban, Belediye olarak 2010 yılının başında Ege Belediyeler Birliği’nin Afyonkarahisar’da toplayarak, Afyonkarahisar’ın tanıtımında önemli bir adım attıklarını ifade etti.
Çoban, 26 Ağustos Tabiat Parkı ve Kent Ormanı’nın tanıtımına yönelik pek çok çalışma yapıldığını belirterek, sık sık protokol üyelerine ve toplumun pek çok kesimine yönelik gezilerin söz konusu alanlarda yapıldığını hatırlattı.
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehrin muhtelif yerlerine 60 adet kapalı durak yapıldığını belirten Çoban, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Eskimiş ve yıpranmış durakların yerine şehri-mizin muhtelif bölgelerine estetik görünümüyle kentimi-zin vizyonuna renk katan duraklar yerleştirildi. Kırılmış ve kullanılmaz halde bulunan mevcut durakların yerine monte edilen yeni duraklar vatandaşların da büyük beğenisini kazandı”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Şehirde hijyen ve görünüme de büyük önem verdiklerini belirten Çoban, simit satış yerlerindeki sağlıksız koşulların yerini, görsellik açısından modern, hijyen açısından ise sağlıklı ve temiz bir görünüme bıraktığını, tahsis edilen simit büfelerinin hem satıcıları, hemde müşterileri memnun ettiğini kaydetti.
İlkler yaşandı
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ‘Belediyeler Fuarı’nın açılışını Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla yapıldığını belirten Belediye Başkanı Çoban, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Tarihi belediye binası önünde düzenlenen fuarda 19 ilçe ve belde belediyesi ile 11 firma stant açtı. Fuarda belediyelerin çalışmaları, yörelere ait el sanatları ve lezzetleri tanıtılırken, firmalar da ürünlerini sergiledi”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Çoban, Türkiye’de ilk defa 85 adet akülü aracı bir anda dağıttıklarını belirterek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Düzenlenen törenle dağıtımı yapılan akülü araçlar, engellilerin yüzünü güldürdü. Engelliler için temin edilen 85 adet akülü araç düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Afyonkarahisar merkez, ilçeler, beldeler, köyler hatta Eskişehir ve Antalya’da yaşayan vatandaşlar araçlarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. Bu olay bizi de çok mutlu etti”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
19 Mahallede alt ve üst yapı tamamlandı
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın talimatıyla başlanan mahalle çalışmalarında 19 mahallede kanali-zasyon ve içme suyu boruları değişti, sokaklar parke taşı ile kaplandı. Afyonkarahisar’da bulunan mahallelerin bütün sorunlarını gidermek amacıyla yapılan çalışmalarda bugüne kadar alt ve üst yapısı tamamlanan mahalle sayısı 19’a ulaştı.
Milyonlarca lira harcanarak yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafında takdirle karşılanırken, çalışmaları tamamlanan mahallelerde Afyonkarahisar Belediyesi, ilimizin en çok nüfusunu barındıran Cumhuriyet Mahallesi’nde de çalışmalara başladı. 3.5 Milyon TL’ye yakın bir maliyeti olan Mahallede içme suyu şebeke hattı ve kanalizasyon hatlarında yenileme çalışmaları yürütülüyor.
TP Yüntaş açıldı
Afyonkarahisar Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren YÜNTAŞ A.Ş’nin işletmeciliğini yapacağı TP YÜNTAŞ, görkemli bir törenle açıldığını belirten Çoban, alışverişte ve her çalışmalarında ticari işletme mantığını mutlaka ortaya koyduklarını söyledi.
İl merkezindeki tuvaletlerin yenilendiğini hatırlatan Çoban, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Berberler Çarşısı ile Zülâli Camii tuvaletleri modern görüntüye kavuştu. Kentin en işlek noktalarında bulunan iki ayrı tuvaletin yenilenmesi gerek çarşı esnafı, gerekse vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Berberler Çarşısı olarak bilinen noktada yer alan tuvaletler Belediye imkânları ile yeniden yapılırken, Zülâli Camii tuvaletleri ise Afyonkarahisar Uzun Çarşı Esnafı Birlik ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırıldı”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Kent, Meydanına adım adım
Afyonkarahisar Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi olan ve tüm kesimlerin büyük beğenisini toplayan Kent Meydanı projesi hızla ilerliyor. Belediye Meclisi tarafından Hükümet Binası, Emek Binası ve PTT’nin bulunduğu alanda Kent Meydanı oluşturulması için alınan kararın ardından ilk olarak Emek Binası’nın yıkımı tamamlandı. Şehir için son derece önem taşıyan proje çok hızlı ilerlerken, projele tüm kesimlerden destek geliyor.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, seçim vaatle-rinden birisini daha 2010 yılında yerine getirdi. Başkan Çoban’ın yoksul vatandaşlar için seçim öncesi projele-rinden olan aylık 100?150 TL taksitli TOKİ konutlarının temeli Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı törenle atıldı. 246 konutluk proje ile birlikte kura ile belirlenecek ihtiyaç sahibi vatandaşlar aylık 100?150 TL taksitle ev sahibi olacak.
Türkiye’ye örnek tesisin temeli atıldı
Afyonkarahisar’ın geleceği açısından büyük önem arz eden İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı törenle atıldığını hatırlatan Çoban, şunları kaydetti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Mevcut tesisin kapasite yetersizliği ve verimsiz çalışması sebebiyle ileri arıtım yapacak şekilde planlanan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nden Afyonkarahisar Belediyesi’nin yanı sıra Erkmen, Nuribey, Salar, Sülün, Susuz, Beyyazı, Çıkrık, Fetibey ve Çayırbağ Belediyeleri ile Ataköy, Kışlacık, Çakırköy, Sadıkbey, Erenler, Akçin, Demirçevre, Karaaslan ve Halımoru Köyleri ve Organize Sanayi Bölgesi de yararlanacak. Havza bazında olayın ele alındığı, ayrıca sadece köy ve kasabaların değil OSB’nin de içinde bulunduğu Türkiye’de bir ilk olacak olan tesis 21 Milyon TL’ye mal olacak. Tesis şu an ki projesi ile 269 bin nüfusa hitap edecek şekilde planlanırken, günde 44 bin metreküp debiye göre ayarlandı. Mevcut nüfus artış hızı göz önüne alındığında birlik üyesi köylerin, kasabaların ve OSB’nin 2041 yılına kadar ihtiyacını karşılayacak olan tesis 2011 yılında hizmete girecek.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
39 araca 2 milyon 300 bin lira ödendi
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediye’ye kazandırılan 39 araç için 2 milyon 300 bin liranın ödendiğini söyledi. Çoban, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yeni alınan asfalt finişeri ve üç silindir sayesinde 2011 yılı Afyonkarahisar’da asfalt yılı olacak. Bugüne kadar 5 adet binek tipi araç, 13 adet kamyonet, 4 adet kamyon, 1 adet cenaze nakil aracı, 1 adet asfalt finişeri, 3 adet asfalt silindiri, 3 adet kazıcı yükleyici, 1 adet distribütör, 1 adet kompresör ve 7 adet motosiklet olmak üzere toplam 39 adet araç ve iş makinesi kazandırıldı”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Zafer Ormanı’na görkemli açılış
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın, projeleri arasında yer alan, şehre en hakim noktada yer alan ve muhteşem manzarası ile büyülen Zafer Ormanı adına yakışır şekilde görkemli bir törenle açıldı. Türkiye’nin en büyük Kent Ormanı unvanını alan Zafer Ormanı, açılış törenine katılanları bir kez daha hayran bıraktı. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan açılış töreni sonrası katılımcılara keşkek ikramı yapıldı.
Öte yandan hizmete açılan Bilgi Evi büyük ilgi görüyor. Bilgi Evi’ne gelen ilköğretim çağındaki çocuklar çağımızın getirdiği teknolojik imkânlardan faydalanıyor, aynı zamanda da ödevlerini eğiticiler gözetiminde yapıyor. İl merkezinde tek olan fakat 2011 yılı için 7 ayrı noktada açılması planlanan Bilgi Evleri büyük ilgi görüyor. Belediye hizmet binası karşısında açılan Bilgi Evi’nde 180 öğrenci eğitim görüyor.
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehir merkezindeki trafik yoğunluğunun giderilmesi adına Hıdırlık’ı Taşpınar Mahallesine bağlayan bölgede yol yapım çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bölgeye ayrıca istinat duvarı çekiliyor.
Akarçay kentin yeni modern yüzü olacak
Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Isparta Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Akarçay rekreasyon projesinde çalışmalar başladı. Afyonkarahisar’ın çehresini değiştirecek projenin tamamlanması ile birlikte kentin cazibesi artacak. 33 Milyon liraya inşaat ihalesi yapılan projede Afyonkarahisar Belediyesi ilgili firmaya yer tahsisi yaparken, inşaat şantiyesi kurularak çalışmalar başladı. Uzun süreli ve özverili çalışmalar sonrasında yapımına karar verilen projenin yapım işi Özşa İnşaat Ltd. Şirketi ve Enk Yapım İnşaat Ltd. şirketlerinin oluştuğunu konsorsiyuma verildi. 2 yıl içerisinde tamamlanması ön görülen Akarçay projesinin il merkezinden geçen ve ıslahı yapılacak kesimin uzunluğu 5 bin 120 metreyi buluyor. Güzergah boyunca Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılacak park ve rekreasyon çalışmaları ile Akarçay çevre ile uyumlu bir yeşil kuşak görünümü alacak ve halkın hizmetine sunulacak. Projenin toplam maliyetinin 55 Milyon TL’yi bulması bekleniyor.
Modern köy garajı
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Fuar Alanı’na yapılan Köy Garajı inşaatı tamamlandı ve açılışı bekli-yor. Mevcut Köy Garajı’nın atıl hale gelmesi ve toplu taşıma araçlarının şehir içi trafiğini olumsuz etkilemesi yeni bir Köy Garajı ihtiyacını da beraberinde getirmişti. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Mayıs ayı içerisinde yapımına ve kısa sürede tamamlanan Köy Garajı son derece modern görünümü ile de göz kamaştırıyor. Bin metrekarelik kapalı alana sahip Köy Garajı’nda 1 adet market, 1 adet restoran, 3 adet dükkan, 6 adet yazıhane yer alıyor.
Dev Kompleksin ihalesi gerçekleşti
Afyonkarahisar spor turizminde şaha kaldıracak olan Spor Kompleksi Projesi’nin ihalesi gerçekleşti. 9 firmanın katıldığı ihalede 64 Milyon liralık muhammen bedeli olan projeye en düşük 42 Milyon lira en yüksek ise 49 Milyon lira teklif verildi. İhale Komisyonu tarafından değerlendirilecek olan tekliflerin ardından sonuç açıklanacak. 2011 yılında çalışmalarına başlanması planlanan projenin 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması ön görülüyor. Spor Kompleksinin tamamlanması ile birlikte Afyonkarahisar, termalden sonra spor turiz-minin de merkezi haline gelecek. 650 bin metrekarelik bir alanda kurulacak olan dev spor kompleksi bünyesinde 15 bin kişilik stadyum, 3 bin, bin ve 500 kişilik spor salonları, 40 bin metrekarelik su kayak parkı, 20 çim futbol sahası ve 2 sentetik çim futbol sahası olacak. Kompleks içinde ayrıca, 6 tenis kortu, 1 adet bin kişilik seyirci kapasiteli tenis kortu, 2 kapalı tenis kortu, 1 yarı olimpik yüzme havuzu, kızak, buz ve kayak pistleri, voleybol, basketbol ve atletizm sahaları, gençlik merkezi, yönetim binası, amatör spor evi, hizmet binası, kafeterya, helikopter pisti ve bin 750 araçlık otopark yer alacak.
Otopark sorunu çözülüyor
Afyonkarahisar’ın en büyük katlı otopark özelliğini taşıyacak 437 araçlık Ambaryolu katlı otopark projesinde sona gelindi. 24 saat giriş-çıkış ve tüm katlarda güvenlik kame-ralarıyla gözetlenecek modern otopark çok yakında hizmete girecek. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bu yıl içerisinde yapımına başlanan ve yaklaşık maliyeti 3 Milyon lirayı bulan projenin tamamlanmasıyla birlikte kentin en işlek caddelerinden olan Ambaryolu Caddesi’nde otopark sorunu çözüme kavuşmuş olacak.
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ihale edilen yağmur suyu şebeke hattı projesinde çalışmalar dört koldan devam ediyor. Yaklaşık olarak 2 Milyon liraya mal olacak proje sayesinde birçok mahallede şiddetli yağışlarda meydana gelen olumsuz koşullar sona erecek. Selçuklu, Güvenevler ve Veysel Karani Mahalleleri ile Adnan Kahveci Bulvarı’nda yağmur suyu şebeke hattı projesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Projede şuana kadar yaklaşık 600 bin lira para harcandı. Yapılan çalışmalarla Osmangazi, Orhangazi ve Yeşilyurt Mahalleleri muhtelif sokaklarına toplam 8 bin 431 metre yağmursuyu şebekesi döşendi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2011 yılının Afyonkarahisar yatırımları için şaha kalkış yılı olacağını da sözlerine ekledi. (AA)

Bakmadan Geçme